Haberler

Kocaeli Projeye Aykırı Yapılan Evde Çatlaklar Oluştu

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Projeye aykırı yapılan evde çatlaklar oluştuKOCAELİ'nin Körfez İlçesi'de, Ömer Yayla 3 yıl önce 120 bin liraya satın aldığı dubleks dairenin duvarlarında çatlaklar oluşunca şikayetçi oldu.

Projeye aykırı yapılan evde çatlaklar oluştu

KOCAELİ'nin Körfez İlçesi'de, Ömer Yayla 3 yıl önce 120 bin liraya satın aldığı dubleks dairenin duvarlarında çatlaklar oluşunca şikayetçi oldu. Projede daire içerisinde merdivenin olması gereken yerde tuvaletin, tuvaletin yerine banyonun, ahşap merdiven yapılması gerekirken beton merdiven yapıldığı, projede olması gereken balkonun olmadığı tespit edilirken, duvarlarda birkaç santime ulaşan çatlaklar oluştu. Ömer Yayla deprem bölgesinde yaşamaları nedeniyle evlerinde korku içerisinde oturduklarını söyledi.

Körfez Güney Mahallesi Kiraz Caddesi'nde 3 katlı binanın çatı dubleksli dairesini 3 yıl önce satın alan Ömer Yayla, son bir yıl içerisinde binanın duvarların çatlaklar oluşması, duvarların ve tavanda nem oluşması nedeniyle müteahhit firmaya durumu bildirdi. Müteahhit firma yetkilileri, binanın yeni olması nedeniyle oturmalar yaşanacağını, bu nedenle de duvarlarda çatlaklar oluşmasının normal olduğunu bildirdi. Ömer Yayla her geçen gün duvarlardaki çatlakların büyümesi üzerine mimarlara projeyi inceletti. Yapılan inceleme sonucunda merdivenin olması gereken yerde tuvaletin, tuvaletin yerine banyonun, ahşap merdiven yapılması gerekirken beton merdiven yapıldığı, projede olması gereken balkonun olmadığı tespit edildi. Bunun üzerine Ömer Yayla davacı oldu. Bilirkişiler yaptığı inceleme sonucunda daire için "Fen ve sanat kurallarına göre inşaat tekniğinin statik bakımından hatalı imalat yapılmıştır" raporu verildi.

Ömer Yayla dairelerinin projeye sadık kalınmadan yapıldığını söyleyerek, "Yaklaşık 3 sene önce evi alıp taşındık. Son bir yıl içerisinde tabliyemiz çökmeye başladı. Körfez Belediyesi'nden projeyi aldım. Daire içerisindeki merdivenin farklı bir yerden çıkması gerektiğini fark ettim. Bunu bilir kişi raporlarıyla da ispat ettik. 'Fen ve sanat kurallarına göre inşaat tekniğinin statik bakımından hatalı imalat yapılmıştır' raporu aldık. Evimizin her tarafında nem oluşuyor. Şikayetçi oldum. Biz burada oturmaktan korkuyoruz. Burası deprem bölgesi ve nasıl böyle bir yere iskan verilir? Benim aklım almıyor. Bu kadar insanlar öldü hala ders almadılar mı? Biz burada öldükten sonra mı sesimiz duyulacak" dedi.

KORKU İLE YAŞIYORUZ

Evde korku içerisinde yaşadıklarını belirten Yayla konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Körfez Belediyesi'ne gidip şikayette bulunduğumuzda belediye ile değil, müteahhit ile muhatap olmamızı söylediler. Buraya yapı imarı veren, iskanı veren Körfez Belediyesi. Burada bize yardımcı olması gerekirken bizi başından savdı. Mahkemeye müracaat ettik. Mahkemenin 3 sene süreceğini söylüyorlar. Bu süre içerisinde bir deprem olsa o zaman zarfında ölsem ben mahkemeyi mi bekleyeceğim. Korkuyorum ve bu evden çıkmak istiyorum. Her gece burada korku ile yaşıyoruz. Başımıza çöker mi çökmez mi diye korkuyoruz. Bizim isteğimiz sağlıklı bir yere çıkmak istiyoruz. Fakat maddi durumumuz buna el vermiyor. Zaten kredi ödediğimizden ayrıca kira için bir para ödeyemeyeceğiz. Biz kiramızı ödeyecek yardımlar istiyoruz. Biri bize yol göstersin"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close