Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

Naci Görür'den Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

Heyelan Nedeniyle Evleri Hasar Gören Vatandaşlar Yardım Bekliyor

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Çarşamba ilçesinde sürekli yaşanan heyelandan dolayı 5 ev yıkıldı, 40 civarında ev hasar gördü. Korku içindeki mahalle sakinleri, yetkililerden yardım istedi.

Samsun'un Çarşamba ilçesinde Ağcagüney Mahallesi'ndeki toprak kaymaları vatandaları tedirgin ediyor. Heyelan nedeniyle bazı evler yıkılırken, birçok ev de yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Mahalle sakinleri, yetkililerden konuyala ilgili bir çözüm bekliyor.

HASAR GÖREN BİNALARDA KALMAYA KORKUYORLAR

Ağcagüney Mahallesi, Samsun'un içme suyunu karşılayan Çakmak Barajı'nın hemen bitişiğinde bulunuyor. Heyelan nedeniyle oluşan yarıkların üzerinde bulunan evler yıkılırken, hasar gören binalarda yatma ve duvarlarında çatlamalar meydana geldi. Hasar gören evlerde kalmaya korkan vatandaşlar, soruna çözüm bulunmasını bekliyor.

HEYELANDAN ETKİLENEN VATANDAŞLAR İÇİN AFET KONUTU YAPILDI

Yaklaşık 100 dönüm araziyi etkileyen heyelan, bazı yerlerde 15 metre yükseklikte çökmelere neden oldu. Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, heyelandan etkilenen vatandaşlar için 10 afet konutu yaptı. Konutların yetersiz, pahalı ve hayvan bakmak için uygun olmadığını belirten mahalle sakinleri, başka çözüm önerileri bekliyor. Heyelanın Devlet Su İşleri tarafından 1988 yılında Abdal Deresi üzerine yapılan Çakmak Barajı'ndan kaynaklandığını ileri süren mahalle sakinleri, bu nedenle DSİ'ye dava açtıklarını belirttiler.


''YETKİLİLERDEN YARDIM İSTİYORUM''

Son olarak birkaç gün önce evi yıkılan 75 yaşındaki Şerife Kırım isimli vatandaş, evdeki çatırdamalar üzerine son anda eşyalarını kurtarabildiğini söyledi. Kırım, "Eşyalarımızı aldık. İki gün sonra evim yıkıldı. Görümcemin de evi heyelandan yıkılmıştı. Eşim vefat edeli 20 yıl oldu. İkimiz benim evimde kalıyorduk. Şimdi oğlumun evinde kalıyoruz. Yetkililerden yardım istiyorum. İki üç gözlü bir ev yapmak istiyorum ama durumum yok. Kimseye de yük olmak istemiyorum" dedi.


''EVLER 2011 YILINDAN BERİ YIKILMAYA BAŞLADI''

5 yıl önce evinin heyelandan yıkıldığını söyleyen Yaşar Şenyer ise, "Evler 2011 yılından beri yıkılmaya başladı. Özel jeoloji mühendisi getirdik. 3 ay süren ölçümler sonucu toprakların barajdan su emerek bu toprakları kaydırdığını rapor ettiler. Barajdan su geldiği için buralar hep batıyor" diye konuştu.


''EVİN YIKILIŞINA GÖZÜMÜZLE ŞAHİT ODUK''

Heyelanın Çakmak Barajı'ndan kaynaklandığını öne süren Muharrem Keskinoğlu da, "Barajın su oranı kış aylarında yükseldiğinden burası ve aşağıdaki bölgelerde oynamalar oluyor. Yazın kurak olduğundan oynama olmuyor. Dün bir ev daha yıkıldı. Evin yıkılışına kendi gözümüzle şahit olduk" şeklinde konuştu.

DSİ Samsun Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title