Kobi'ler İçin Büyük Fırsat

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ASKON Konya Şubesi'nde KOSGEB'in KOBİ'lere özel vereceği kurumsallaşma ve markalaşma destekleri konuşuldu.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği(ASKON) Konya Şubesi Pazartesi Sohbetleri'nde bu hafta, "KOBİ'lerde Kurumsallaşmanın Geliştirilmesi ve Markalaşmaya Geçiş" noktasında açıklanan KOSGEB destekleri konuşuldu. Şube binasında gerçekleşen program ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım'ın hoş geldin konuşması ile başladı. Daha sonra söz alan Palamut Grup CMP Yazılım Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı ve ASKON Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Recep Palamut, katılımcılara sunum yaptı. Yüzde yüz yerli yazılım CPM firmasının tanıtımını yapan Palamut, iş sektöründe kullanılan muhasebe işleri, iş takibi ve birçok önemli noktalarda herşeyin rahatça yapıldığı program olduğunu söyledi. Palamut, "1989 yılında kurulan bir şirket Cpm. Üç birimden oluşan değerli bir firma. Programı almak için ne yapması lazım sorusu sık geliyor. Ama önce kim kullanıyor onu bilelim. Baymak, Altınbaş Holding, Konya'dan Ova Un programı kulnanan firmalardan bazıları. Bu bir paket program değil CD'yi takalım kuralım. Ortada bir kumaş var kumaşı sizin bedeninize göre dikiyoruz. Yani firmanıza odaklı geliştirilen bir program" dedi.

CPM TERCİH EDİLEN BİR PROGRAM

Birçok sektörün CPM'yi tercih ettiğini aktaran Palamut, "Otomotiv, kimya, konfeksiyon sektörü gibi öncü alanlar bizi tercih ediyor. Örneğin, bir un firması neden ihtiyaç duyar bizim programımıza açıklayalım. Un üretiminde 9 farklı kademeden geçen bir başak var. Bir makine ne kadar üretiyor, fabrikaya kaç ton giriyor, kaç ton buğday işleniyor, kantardan kaç ton ürün geçiyor hapsinin takibini yapan bir program" dedi.

KOSGEB'DEN ÖNEMLİ DESTEK

Peker Yönetim-Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mazhar Peker de, kurumsallaşma yolundaki adımlar verilen KOSGEB desteklerini katılımcılarla paylaştı. CPM'nin KOSGEB projesi ile alınabileceğini belirten Mazhar Peker, "Şunu bilmeliyiz ki, KOSGEP para veriyor diye kurumsallaşmamız olmaz. Önce kendimiz kurumsallaşmayı isteyip bütçeyi ayıracağız. Sonra KOSGEB desteğine başvuralım. Kurumsallaşmak ve markalaşmak katagorilerinde KOSGEB çağrıya çıktı. Bu ay sonuna kadar başvurular sürüyor. KOBİ'lerde değişim, sürdürülebilirlik, rekabeti artırmak ve büyümeyi amaçlayan bu çağrıda, KOBİ'lerin menfaati baz alınıyor. Yani KOSGEB firmaların büyümesi için çağrı yapıyor. 6 ila 24 aylık bu projede KOSGEB'in üst sınır desteği 150 bin TL'ye kadar çıkabiliyor" dedi. Program sonunda Başkan Yakup Yıldırım, konuşmacılara günün anısına hediye takdim etti.


Kaynak: Bültenler / Güncel
title
Close