Haberler

Kmü'de Bilgilendirme Eğitimi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından ‘Bütünleşik Kamu Mali Yönetimi Bilişim Sistemi’ bilgilendirme semineri düzenlendi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından 'Bütünleşik Kamu Mali Yönetimi Bilişim Sistemi' bilgilendirme semineri düzenlendi.

Üniversite personelinin yanı sıra Karaman'daki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan gerçekleştirme görevlilerinin de katıldığı eğitimin açılış konuşmasını yapan Daire Başkanı Hidayet Akman, sistem hakkında ön bilgi vererek katılımcılara teşekkür etti.

Açılışın ardından söz alan Şube Müdürü Fatih Haklı 'Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi (BKMYBS)' hakkında açıklamalarda bulundu. Haklı, "BKMYBS, Bütçe Kanunu hazırlıklarının başlatılmasından kesin hesabın TBMM'de kanunlaşmasına kadar geçen mali işlemlere ilişkin süreçlerde kullanılan otomasyon sistemleridir. BKMYBS; mali yönetim sisteminin elektronik belge, elektronik imza, otomatik muhasebe gibi yeni teknolojik imkanlara kavuşturulması ve süreç odaklı bütünleşik bir bilişim sistemi altyapısının oluşturulmasını amaçlayan bir projedir" dedi.

Sistemin yapılandırılmasında yenilikçi ve süreç odaklı bir yaklaşıma gidildiğini belirten Haklı, "Mali yönetim alanındaki bütün süreçler konu ile ilgili yetki ve sorumluluğu olan paydaşlarla birlikte oluşturuluyor. Nitelik itibari ile birden fazla kurumun yetki ve sorumluluk sahasına giren iş ve işlemlerin tek bir merkeze toplanması değil, ilgili sistemlerin birlikte çalışabilirlik kurallarına göre işletildiği bir yapı tesis ediliyor. Maliye Bakanlığı, entegrasyon çözümleriyle ilgili olarak sahip olduğu bilgi ve tecrübeyi kurumlarla paylaşmaya ve sunduğu hizmetleri süreç odaklı bir yaklaşım çerçevesinde geliştirmeye devam ediyor. Bütünleşik sistem tasarımı; 5018 sayılı kanun kapsamındaki iş ve işlemlerin tamamının elektronik ortamda gerçekleştirilebilmesi amacıyla elektronik imza, elektronik belge kurgusu çerçevesinde yapılıyor. 2017/7 sayılı Başbakanlık Genelgesiyle desteklenen ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda TÜBİTAK tarafından uzman bir ekiple tasarım çalışmalarının yürütüldüğü BKMYBS; e-Tedarik, e-Fatura, e-Tahsilat, e-Denetim, mali tablo analizi, risk analizi, karar destek sistemi ve erken uyarı sistemi gibi modern uygulama ve yöntemleri içerecek şekilde tasarlandı" ifadelerini kullandı.

Haklı, BKMYBS'nin kullanıma açılacak ilk halinde yer alan Harcama Yönetim Sistemi ve Yeni Muhasebe Sistemi hakkında da temel bilgiler verdi. Uygulama örnekleriyle interaktif bir biçimde yürütülen eğitim programı, sistem hakkında katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından sona erdi. - KARAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title
Close