Kız Kardeşim' Eğitimine Katılan İzmirli Kadınların Sertifika Heyecanı
Kadınların toplum içinde daha aktif rol almalarını ve ekonomiye katılımlarını desteklemeyi amaçlayan ve 18-55 yaşları arasındaki okuryazar tüm kadınlara açık olan Kız Kardeşim Projesinin İzmir’deki eğitimlerinde katılımcılar sertifika aldı.
Kadınların toplum içinde daha aktif rol almalarını ve ekonomiye katılımlarını desteklemeyi amaçlayan ve 18-55 yaşları arasındaki okuryazar tüm kadınlara açık olan Kız Kardeşim Projesinin İzmir'deki eğitimlerinde katılımcılar sertifika aldı.
İzmir Ticaret Borsası, İzmir Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü-Hayat Boyu Öğrenme Biriminin ev sahipliğinde ve Coca-Cola Türkiye ile Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) işbirliğiyle gerçekleştirilen Kız Kardeşim Projesinin İzmir'deki eğitimleri İzmir Ticaret Borsasında düzenlenen sertifika töreniyle son buldu.
İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Tahir Büdün, İzmir Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Aysel Öztezel, Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Hukuk Direktörü Zeynep Derman Küçükönder ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörü Dr. Işıl Keskin Şahan'ın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, eğitimi tamamlayan 50 kadın sertifikasını aldı.
BEŞ MİLYON KADINI GÜÇLENDİRME HEDEFİ
2020 yılına kadar tüm dünyada 5 milyon kadını güçlendirme hedefiyle yola çıkan Coca-Cola'nın Türkiye'de yeni bir projeyi hayata geçirmesinden mutluluk duyduğunu söyleyen Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Hukuk Direktörü Zeynep Derman Küçükönder, "Coca-Cola olarak, 'Kız Kardeşim' projesiyle İzmirli kadınlara finansal okur yazarlıktan etkili konuşmaya kadar farklı alanlarda yetkinlik kazandıracak eğitim verilmesine destek olmaktan gurur duyuyoruz. Kız Kardeşim projesiyle çıktığımız yola Kayseri, Malatya, Gaziantep, Trabzon ve İzmir'in ardından Adana ve Sakarya'da devam ederek Türkiye'nin dört bir yanındaki kadınlara ulaşacağız. Kadınlarımızı dinleyerek, onların ihtiyaçlarına göre bilgi ve yetkinlik kazanmalarına destek olmanın heyecanı içindeyiz" dedi.
Coca Cola olarak ekonomik ve toplumsal alanda kadınları güçlendirmeyi önemsediklerini aktaran Küçükönder, kadınlara yönelik birçok projeye imza attıklarını anlattı.
"KİŞİYE, TOPLUMA VE ÇEVREYE EN BÜYÜK YATIRIM"
Eğitimlerin hem kişiye hem çevreye hem de topluma yapılan en büyük yatırım olduğunu belirten Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörü Dr. Işıl Keskin Şahan bugüne kadar 750 katılımcı kız kardeşi sertifikalandırdıklarını kaydetti.
Kişisel gelişim ve yaşam boyu eğitimin ömür boyu sürdüğüne dikkat çeken Şahan, şöyle konuştu: "BÜYEM olarak Kız Kardeşim için hazırladığımız eğitim programı; Etkili İletişim Becerileri Geliştirme, Etki Yaratma Becerisi, Etkili Konuşma ve Diksiyon, Finansal Okuryazarlık, Kadın Olmanın Vazgeçilmez Rolleri ve Kendini Tanı Fark Yarat konu başlıklarını kapsıyor. Toplam 30 saat süren eğitim katılımcıların kişisel gelişim yolculukları için bir başlangıç noktası olma niteliği taşıyor. Katılımcılarımızın aldığı kişisel gelişim eğitimlerinin gerek sosyal yaşamlarına gerek iş yaşantılarına olumlu katkı sunması bizi mutlu edecektir."
"İYİLİĞİ TOPLUMA AKTARACAK OLAN KADINLARIMIZDIR"
Kadınlara yönelik projeleri önemsediklerini vurgulayan İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli de "Bugüne kadar bu binanın çatısı altında çok büyük işlere imza attık ama şüphesiz en keyif aldığımız ve çokça önemsediğimiz işler, hep kadınlarımıza dönük işler oldu. Kadınlarımıza yönelik projeleri büyük bir şevkle destekledik. Coca-Cola ve BÜYEM bize Kız Kardeşim fikriyle geldiğinde de aynı heyecanla kapılarımızı açtık. Bugün bu salona bakıyorum ve 'keşke her gün bu tür eğitimlere kucak açabilsek' diyorum. Çünkü hepimiz biliyoruz ki kadınsız toplum yarınsız toplumdur. Türkiye'nin bir parlak geleceği olacaksa bu gelecek kadınların omuzunda yükselecektir" dedi.
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Tahir Büdün ise "Kadınların eğitim seviyesi yükseldikçe, istihdama katılımları da aynı seviyede yükseliyor. Yeryüzünü ve dünyayı değiştirecek olan iyiliktir ve iyiliği toplumumuza aktaracak olan da kadınlarımızdır. O nedenle kadınlarımız için hayata geçirilen Kız Kardeşim gibi projeler çok önemlidir" diye konuştu.
KIZ KARDEŞİM PROJESİ TÜM KADINLARA AÇIK
18-55 yaş arasındaki okuryazar tüm kadınlara açık olan Kız Kardeşim eğitimleri kapsamında, katılımcıların bireysel ve toplumsal yaşamlarını iyileştirmelerine, kendilerini geliştirmelerine ve yetkinlik kazanmalarına destek olan eğitim verildi. Bu eğitim kapsamında kişisel gelişimin yanı sıra finansal okuryazarlık, iletişim, sosyal medya, diksiyon, etkili konuşma ve bireysel motivasyon gibi dersler yer alıyor. - İZMİR