Haberler
Meclis Başkanlığı'na sunuldu! 2 milyar TL'lik Genel Sağlık Sigortası borcu silinecek

Meclis Başkanlığı'na sunuldu! 400 bin kişinin borcu siliniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dizilerdeki şiddet sahnelerine tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıran sahne!

7 kişiyi katleden berberin dükkan camındaki yazı dikkat çekti

7 kişiyi katleden berberin dükkan camındaki yazı dikkat çekti

Ayhan Bora Kaplan: Bürokratlara ve devlet büyüklerine iftira atmamı istediler

Ayhan Bora Kaplan'dan ortalığı karıştıracak suçlama: O isimlere iftira atmamı istediler

Kitap Fuarı'ndan ''Onat Kutlar'a mektup'' vardı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

''Onat Kutlar'a Mektup Var'' kitabının editörü Hülya Uçansu ve bu kitap içinde yer alan 50 mektuptan birinin sahibi olan Deniz Türkali, okurlarıyla buluşarak usta yazarı anlattı.


Deniz Türkali ve Hülya Uçansu, 1995 yılında kaybettiğimiz Onat Kutlar'a yazılan mektupları anlattı

Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli şair, yazar ve düşünce adamlarından biri olan ve 1995 yılında Taksim Meydanı'ndaki Opera Pastanesi'ne yapılan bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden Onat Kutlar, kendisine yazılan mektuplarla Kocaeli 9. Kitap Fuarı'na konuk oldu.

KİTAP HERŞEYDEN ÖNCE BİR VEFA BORCUYDU

Yahya Kaptan Salonu'nda gerçekleşten söyleşi, ''Onat Kutlar'a Mektup Var" kitabının editörü Hülya Uçansu'nun izleyenlere Onat Kutlar'ın biyografisini anlatmasıyla başladı. Hülya Uçansu daha sonra kitabın çıkış hikâyesini izleyicilerle paylaştı. Kendisinin sinema serüvenine 1975 yılında Onat Kutlar'ın asistanı olarak başladığını anlatan Uçansu, "1983 yılında İstanbul Kültür Sanat Vakfı Film Festivali düzenlenme kararı alındığında, o göreve beni Onat bey önerdi ve ben festival direktörü oldum. Festival gibi bir hayatım oldu. Ve ben bunu Onat beye borçluyum. Dolayısıyla bu kitap her şeyden önce benim için bir vefa borcuydu" dedi.

BÖYLE BİR İNSANI ANLATMAK GEREKİYORDU

Hülya Uçansu konuşmasında, Onat Kutlar'ın yaşam tarzı, bilgi birikimi, edebiyattan, politikaya, sanatın çeşitli alanlarında sahip olduğu yetenekle tanınması gerektiğini düşündüğünü söyledi. Uçansu, "Onat Kutlar, önemlidir çünkü yaşamı boyunca doğru bildiği ilkelerden vazgeçmedi. Ülkesini çağdaş bir yere taşımak istediği için hep çalıştı" şeklinde konuştu. Onat Kutlar'ın 1961 yılında Paris'ten döndükten sonra Sinematek Derneği'ni kurduğunu hatırlatan Hülya Uçansu, bu sayede Türkiye'nin dünya sinemasına tanıtıldığını kaydetti.

ONAT'A YAZMAK BİR VEFAYDI

Söyleşide 'Onat Kutlar'a Mektup var" kitabındaki mektuplardan birinin sahibi olan Deniz Türkali de konuştu. Onat Kutlar'ın çok iyi bir dostu ve sırdaşı olduğunu söyleyen Türkali, "Bu kitap bana söylediğinde ona karşı büyük bir vefa borcumuz olduğunu düşündüm ve hemen yazdım. Kurduğu Sinematek hepimizi çok heyecanlandırmış ve birleştirmişti. Onunla tanışmak insana çok şey katan bir hadisedir. Bir kere dünyanın en tatlı sohbet eden insanlarındandı. Ağzından bal damlardı. Hepsi de çok doğru sözlerdi. İleri aydınlık konuşmalardı yaptıkları. Şiirden, aşktan, sinemadan, politikadan ve hepsinden aynı keyifle bahsederdi" dedi. Söyleşinin ardından Hülya Uçansu ve Deniz Türkali, okurları için "Onat Kutlar'a mektup var" kitabını imzaladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title