Kırşehir Hayırevi Müdürü Kılıç Açıklaması

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir Belediyesi Hayırevi yönetimi, maddi durumu iyi olmasına rağmen yardım almaya devam edenleri elemek için listelerini 2 yılda bir güncelleme kararı alarak, istismar edenlerin önüne geçmeye çalışıyor.

Kırşehir Belediyesi Hayırevi yönetimi, maddi durumu iyi olmasına rağmen yardım almaya devam edenleri elemek için listelerini 2 yılda bir güncelleme kararı alarak, istismar edenlerin önüne geçmeye çalışıyor.

Hayırevi Müdürü Hikmet Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010 yılında kurulan Hayırevine 5 bin 160 kişinin başvurduğunu, bunlardan bin 830'unun dosyasının kabul edildiğini söyledi.

Başta Türkmenler olmak üzere Suriye, Irak, Afganistan ve Myanmar gibi karışıklık yaşanan yerlerden gelen 600 ailenin ihtiyacını da karşılamaya gayret gösterdiklerini vurgulayan Kılıç, gıda, giyecek, ev eşyası ve her türlü ihtiyaç malzemesiyle katkı yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Ramazan ayından itibaren kayıtlı bin 830 ihtiyaç sahibinin yüzde 98'ine ve 600 sığınmacı aileye yardım yaptıklarını anlatan Kılıç, aynı zamanda da ihtiyaçlı listelerini güncellemeye devam ettiklerini aktardı.

Maddi durumu yetersiz olan bazı kişilerin gelir düzeyinde zamanla iyileşme yaşanabildiğine dikkati çeken Kılıç, şöyle konuştu:

"Hayırevimiz 6 yıl önce kurulmuş. Güncelleme benden önce başlamış, görevi devraldıktan sonra devam ettiriyorum. Şimdi karar aldık. İki yılda bir güncelleme yapacağız. Kişilerin gelir düzeyi zamanla değişebiliyor. Güncelleme yapılmadığı zaman yardım almaya devam edenler olabiliyor. İlk kurulduğunda güvenildiği için iyi niyetlerle yardım yapılmış. İstismarlar çoğalınca sistemimizi sıkı tutmak zorundayız. Ramazan ayındaki dağıtımlarda ister istemez değişik şeyler görüldü. Yardım almaya gelenler arasında kolunda altın ya da elinde kontak anahtarı olanlar da oluyor."

İnsanların kendilerinin de yardım konusunda duyarlı olması ve gelir düzeyi düzelince adını ihtiyaçlı listelerinden sildirmesi gerektiğini kaydeden Kılıç, "Burası 'Veren elin erdemiyle alan elin duasının buluştuğu yer' denmiş. Gerçekten çok anlamlı bir anlayış. Biz, sağ elle sol eli buluşturmayı amaçlıyoruz. Veren sağ el kadar, alan sol elin de duyarlı olması ve yardımları istismar etmemesi gerekiyor." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel
title