Haberler

Almanya'da Sendikalı Türkler 40 Yılı Geride Bıraktı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Ren Vestfalya Eyaletinde bulunan Warendorf'a bağlı Ahlen kentinde yaşayan ilk kuşak Türkler, sendikalı olarak 40 yılı geride bıraktı.

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nde bulunan Warendorf'a bağlı Ahlen kentinde yaşayan ilk kuşak Türkler, sendikalı olarak 40 yılı geride bıraktılar. Türkiye'nin değişik kentlerinden maden işçisi olarak geldikleri Ahlen'de, yeraltına indikleri ilk günden buyana Maden Kimya ve Enerji Sendikası'na (IGBCE) üye olan Türkler'e teşekkür belgesi, rozet ve çeşitli hediyeler verildi. Yıllardır yeraltına indikleri maden ocağında düzenlenen törende, IGBCE sendikasının 25, 40, 50, 60, 70 ve 75 yıllık üyeleri onore edildi. Etkinlikte, 40 yılı geride bırakan 70 dolayında Türk'e sendika yetkilileri tarafından teşekkür edildi.

Ahlen Belediye Başkanı Benedikt Ruhmöller ve Münster Başkonsolosu Nafi Cemal Tosyalı da Almanya'daki Türk işgücü tarihi açısından önemli olan etkinliğe katılarak destek verdiler. Ahlen Belediye Başkanı Ruhmöller, Türkler ve Almanların sendika çatısı altında sergilediği örnek birlikteliğin tüm alanlara yayılmasını temenni ederken, Münster Başkonsolosu Nafi Cemal Tosyalı, misafir işçi olarak görülen ilk kuşak Türklerin özel olarak teşekkürü hakettiklerinin altını çizdi. ' İlk kuşak,Türkiye ve Almanya'nın yakınlaşması ve Almanya'nın kalkınmasına büyük katkı sundu' diyen Başkonsolos Tosyalı, sendika yetkililerine gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.

İsimleri tek tek okunarak sahneye davet edilen Türklere sendika rozeti takıldı ve 40 yılın anısına birer saat ve sertifika verildi.

Yıllarca Sendika Temsilciliği yapan ilk kuşak Türklerden Kadir Uygun, Türklerin sendika üyeliğinde kırk yılı doldurmalarının önemine işaret ederken, sırasıyla Muhsin Azar, Hüseyin Karabay ve Hüseyin Akbulut da sevinç ve hüznü birarada yaşadıklarını dile getirdiler. Genç yaşta geldikleri Almanya'da ömürlerini bıraktıklarını kaydeden Türkler, hatırlanmanın güzel olduğunu söylediler...

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close