Haberler

Kırıkkale'de Yaban Domuzu Sürek Avı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale'de yoğun kar yağışı ile birlikte yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya 2 ton yem bırakılırken, yaban domuzu ile mücadele amacıyla sürek avı düzenlendi.

Kırıkkale'de yoğun kar yağışı ile birlikte yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya 2 ton yem bırakılırken, yaban domuzu ile mücadele amacıyla sürek avı düzenlendi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Neslihan Akdemir, av koruma kontrol ekipleriyle merkeze Pazarcık köyü ağaçlandırma sahasında yaban hayvanlarının yaşam alanlarına tavuk eti ve buğday bıraktı. Akdemir, ağır geçen kış şartları nedeniyle yaban hayvanlarının hayatta kalma mücadelesi verdiğini söyledi. Kış mevsiminin bu yıl çetin geçtiğini, karın çok yağdığını yaban hayatını desteklemek için 150 kilogram buğday ve 150 kilogram tavuk etini doğaya bıraktıklarını ifade eden Akdemir, "Yemleme çalışmalarıyla hayvanların yerleşim yerlerine inmelerini engellemeye ve popülasyonlarının devamını sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

SÜREK AVI

Kırıkkale'nin Keskin ve Yahşihan ilçelerinde çiftçinin ekili ve dikili tarım alanlarına yaban domuzlarının zarar vermesi üzerine sürek avı başlatıldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9'uncu Bölge Müdürlüğü Kırıkkale Şube Müdürlüğü'nden alınan izin doğrultusunda Yahşihan ilçesinde yapılan sürek avına 24 avcı ve 8 av köpek katıldı. Gün sonunda 7 adet yaban domuzu avlandı. Keskin'in Ceritmüminli ve Büyükceceli köylerinde ise yapılan iki sürek avında 22 yaban domuzu vuruldu.

Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş yaptığı açıklamada, "Üreticilerimiz yaban domuzlarının ürünlerine vermiş olduğu zararlardan dolayı il ve ilçe müdürlüklerimizden mücadele konusunda yardım talep etmektedirler. Yapılan tespitler sonucu artan yaban domuzu üreticilerimize ciddi oranda zarar vermektedir. Bu amaçla çeşitli ilçelerimizde sürek avları düzenlemekteyiz" dedi.

FOTOĞARFLI - Kırıkkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close