Kırıkkale'de "Ön Yargılarınla Yüzleş, Farkla Bütünleş" Konferansı
İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı görme engelli Halis Kuralay, Kırıkkale Üniversitesinde düzenlenen "Ön yargılarınla Yüzleş, Farkla Bütünleş" konulu konferansta öğrencilerle buluştu.
İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı görme engelli Halis Kuralay, Kırıkkale Üniversitesinde düzenlenen "Ön yargılarınla Yüzleş, Farkla Bütünleş" konulu konferansta öğrencilerle buluştu.
Kırıkkale Üniversitesi Engelsiz Yaşamı Paylaşma Topluluğu ve Engelsiz Yaşam Birimi tarafından Yahya Kemal Salonu'nda düzenlenen konferansta konuşan Kuralay, kabartma Kur'an-ı Kerim çalışmalarından bahsederek, arkadaşlarıyla birlikte görme engellilerin de Kur'an okuyabilmesi için Pakistan'dan kabartma Kur'an-ı Kerim getirdiklerini söyledi.
2014 yılında Uluslararası Kabartma Kur'an Hizmetleri Birliğinin kuruluşunda görev aldığını belirten Kuralay, şöyle konuştu:
" Türkiye'de kabartma Kur'an-ı Kerim yoktu. 1993-1994'ten sonra kabartma Kur'an-ı Kerim çalışmalarına katkılarım oldu ve Türkiye'de basılmasını sağladık. Hatta 1989 senesinde Türkiye'nin ilk resmi kabartma Kur'an Kursu'nda kabartma Kur'an hocalığı yaptım. Bir gün İstanbul İstiklal Caddesi'nde bir arkadaşımla yürüyoruz. Yanımıza gelen birisi 'size kabartma bir kitap hediye edebilir miyim?' diye sordu. Biz de kabul ettik ve kitabı aldık. Bize hediye edilen kitap, İncil'in kabartma Türkçe mealiydi ve daha biz ülkemizde kabartma Kur'an-ı Kerim basmamıştık. Uluslararası Kabartma Kur'an Hizmetleri Birliğinin kuruluş sürecinde anladık ki görmeyen insanlara misyonerlik yapmak adına ilk dernek 1900'lü yılların başında İstanbul'da kurulmuş. Toplumun küçük bir kısmını oluştursa da görmeyen insanlara da ulaşma çabası içindeler. Tabi bu bizim için büyük bir motivasyon kaynağı olmuştu. Arkadaşlar siz yatarsanız, biz yatarsak unutmayın ki birileri çalışıyor. Adımlarımızı ona göre atmalıyız."
Kuralay, hayatta başarılı olmak için öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, öğrencilerin kendilerini nerede görmek istiyorlarsa onun hayalini kurmalarını istedi.
"Hayalleri olamayanların gerçekleri olmaz." diyen Kuralay, şunları kaydetti:
"Dünyada herkesin yapabileceği bir şey mutlaka vardır. İkinci kuralımız ise plan yapmaktır. Ama planımız ölçülebilir olacak. Çarşıya, pazara giderken bile planlayın da öyle gidin. Aksi halde kapitalizm size her şeyini satmaya hazır. Plan yapabilmek için hedeflerimiz olmalı. Üçüncü kuralımız ise planlarımıza uymaktır. Kendimizin dışındaki şartları, sebepleri istediğimiz şekle sokamayız. Önemli olan şartlara takılmadan bir şeyler yapabilmektir. İnanıyorum ki isterseniz yaparsınız. Bunu yapabilmek için de zaman yönetimini iyi yapmalı ve telefon gibi, bilgisayarda oyun bağımlılığı gibi kötü alışkanlıklarımızdan kurtulmalıyız."
Konuşmaların ardından Engelsiz Yaşamı Paylaşma Topluluğu tarafından Kuralay'a plaket verildi.