Haberler

Kılıçdaroğlu, İlhan Selçuk Heykelinin Açılışını Gerçekleştirdi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beşiktaş'ta yapımı tamamlanan 'İlhan Selçuk ve Cumhuriyet Aydınlanmasını Yaratanlar' heykelinin açılış törenine katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beşiktaş'ta yapımı tamamlanan ' İlhan Selçuk ve Cumhuriyet Aydınlanmasını Yaratanlar' heykelinin açılış törenine katıldı.Törende konuşan Kılıçdaroğlu, özel yetkili mahkemeleri eleştirdi.

Beşiktaş Belediyesi'nin girişimiyle heykeltraş Mehmet Aksoy tarafından yapılan İlhan Selçuk ve Cumhuriyet Aydınlanmasını Yaratanlar heykeli Etiler'de düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, CHP Milletvekili Aydın Ayaydın, CHP İstanbulİl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, bazı sanatçılar ve partililer katıldı.

Törende konuşma yapan Kılıçdaroğlu, İlhan Selçuk'un aydın bir kişi olduğunu, aydınların inandıklarından ödün vermediklerini belirterek, "O gerçek bir aydındı. Aydınların bir toplumda sorumluluğu vardır. Aydın, okur, dinler kültür ateşinde pişer ve olgunlaşır. Aydının bir diğer önemli sorumluluğu sorunlara eleştirel yaklaşmasıdır. Eleştiriye tahammül edenler ona saygı ile yaklaştı. Aydın olmak elinde meşale tutmak demektir. İlhan Selçuk bunu yaptı. Bu heykeli yapan sanatçı arkadaşımıza bedel ödettiler. Belediye başkanımızla beraber çalıştılar. İstanbul önemli bir kent. Üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış bir kent. Bugünkü yönetimi İstanbul hak etmiyor. İstanbul'u dünyaya taşıyan bir lider lazım. Paris'e giden turist sayısına bakın İstanbul'a gelen turist sayısına bakın. İstanbullu daha özgür daha çağdaş kent istiyor" diye konuştu.

"SEN ÖNCE BU SORUYU KENDİNE SOR"

Özel yetkili mahkemeleri de eleştiren Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Silivri toplama kampından söz ediyoruz. 21. Yüzyılın Türkiye'sinde aydınların hapse atıldığı özel yetkili mahkemenin başkanı, 'Niye bu yazıyı yazdın' diye soruyor, bu soruyu sormaya senin hakkın var mı? Önce kendine o soruyu sor. Yargıçlık koltuğunda oturan kişinin önce dünyayı, kültürü, aydınlanmayı, sanatın ve sanatçının ne olduğunu bilmesini lazım. Biz demokrasiyi özgürlüğü özledik. Biz Mustafa Kemal'i özledik. Türkiye'yi yarı açık cezaevine dönüştüren bir anlayış bu ülkeye yakışmıyor"

FOTOĞRAF - İstanbul / Beşiktas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close