"Keşif Dünyası" Türkiye'de, Çocuklar İçin Hem Bilim Hem Eğlence
Öğrenme alanında okul dışında en kapsamlı kurumsal programlardan biri olarak kabul edilen Keşif Dünyası projesi şimdi Türkiye'de.
Keşif Dünyası ile çocuklar bilimi keşfediyor
Henkel bu kapsamda Yaratıcı Çocuklar Derneği'nin iş birliği ve uzmanlarla birlikte her gün Türkiye'de okul ziyaretleri yaparak çocuklara bilimi sevdirecek laboratuvar uygulamaları gerçekleştiriyor. Proje kapsamında 2015 yılında birçok okulda 67 bilim atölyesi ile 1.500 öğrenciye ulaşıldı. Çocuklar, okullardaki bilim atölyelerinde yapıştırma, yıkama, temizleme, kozmetik ve sürdürülebilirlik dahil olmak üzere çeşitli konularda ilk bilimsel deneylerine katılıyor. Çocuklar, deneylerde araştırmalarını su, limon, yumurta kabuğu gibi malzemeler üzerinde yapıyorlar. "Keşif Dünyası" projesinde, yarınlara yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için çocuklara özellikle doğa sevgisi ve sürdürülebilirlik bilinci kazandırılmaya büyük önem veriliyor.
Henkel'in Düsseldorf'taki merkezinde Sürdürülebilirlik ve Keşif Dünyası Girişimi Yöneticisi Dr. Ute Krupp, "Bu proje, çocukların gerçek bir bilim insanı gibi davranabilmelerinin yanı sıra yapıştırıcı, kozmetik, deterjan ürünlerinin geliştirilmesi ve sürdürülebilirlik hakkında araştırma yapabilmeleri açısından da büyük bir fırsat. Bugün yalnızca 5 ülkede uygulanan ve global anlamda büyük önem taşıyan projeye Türkiye'nin katılması bizim için mutluluk verici. Çünkü Keşif Dünyası projesi, ülkelerin geleceği için oldukça değerli olan çocukları, bilime yönlendirerek ve onların ilgilerini bu alana çekerek çok özel bir görevi yerine getiriyor." dedi.
Türk Henkel Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Alemdar ise "Keşif Dünyası projesi, çocukların içlerindeki dâhiyi keşfetmelerini ve eğlenirken yeni bir şeyler öğrenmelerini sağlamak üzere hayata geçirildi. Şu anda onlarla birlikte biz de bu heyecanı yaşıyoruz. Hedefimiz, 'Keşif Dünyası' girişimi ile çocukların keşfetme merakını geliştirmek ve bilim merakını ateşlemek." şeklinde konuştu.
Yaratıcı Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Didem Çapa da görüşlerini; "Keşif Dünyası projesi ile çocuklara Türkiye'de bilimin kapılarını açıyoruz. Çocuklar bu sayede minik araştırmacılar olarak bilimin sırlarına yol alıyor ve ilk deneylerini gerçekleştiriyorlar. Bu deneyim, gelecekteki mesleki seçimlerine de katkı sağlayacaktır. Ayrıca Keşif Dünyası, sadece Türkiye'de değil tüm dünyada çocuklara sürdürülebilirlik ve çevre bilinci aşılıyor. Yaratıcı Çocuklar Derneği olarak; dünya markası Henkel ile çocuklarımız ve dünyamızın geleceği için son derece faydalı ve önemli olan bu projede birlikte çalışmaktan mutluyuz." sözleriyle ifade etti.
Henkel hakkında:
Henkel dünya çapında Çamaşır ve Ev Bakımı, Beauty Care ve Yapıştırıcı Teknolojileri olmak üzere üç iş biriminde lider markalar ve teknolojilerle faaliyet göstermektedir. 1876 yılında kurulan Henkel; Persil, Schwarzkopf ve Loctite gibi tanınmış markaları ile faaliyet göstermekte ve hem tüketici ürünleri hem de endüstriyel alanda, global olarak pek çok pazar liderliği bulunmaktadır. Tüm dünyada yaklaşık 50.000 çalışanı bulunan Henkel, 2014 mali yılında 16 milyar 400 milyon Euro'luk satış ve 2,6 milyar Euro'luk faaliyet karı gerçekleştirmiştir. Henkel imtiyazlı hisse senetleri, Almanya DAX borsa endeksine kayıtlıdır.
Yaratıcı Çocuklar Derneği hakkında
Kültür mirasımızı genç kuşaklara aktararak çocuklarımızdaki yaratıcılığı geliştirmek amacıyla 1995 yılında başlatılan okullar arası etkinlikler 2003 yılından itibaren Yaratıcı Çocuklar Derneği çatısı altında devam ediyor. Yaratıcı Çocuklar Derneği, okulların katılımı ile gerçekleştirdiği etkinliklerinde plastik sanatlar, müzik, drama ve disiplinler arası çalışmalar sergilerken, öğrencilerin farklı kültürleri ve önemli kültürel mekânları tanıyarak öğrenmesini amaçlıyor. Bugüne kadar çeşitli kurum ve kuruluşların iş birliğinde, çocukların hayal güçlerini ve yeteneklerini geliştirmek üzere bilim, tasarım, karikatür, öykü ve fotoğraf alanlarında yarışmalar düzenleyen Yaratıcı Çocuklar Derneği, çalışmalarını kültür bilincine sahip, bilime ve sanata önem veren yaratıcı ve evrensel bir kuşak için sürdürüyor.