Haberler

Kent Konseyi'nde Tecrübe Paylaşılıyor

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ermetal Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Gülener, gençlere altın öğütlerde bulundu.

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi İstihdam ve Kariyer Çalışma Grubu tarafından düzenlenen "Param Yok Ama Fikrim Var" konulu söyleşiye konuşmacı olarak katılan Ermetal Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Gülener, gençlere altın öğütlerde bulundu.

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi İstihdam ve Kariyer Çalışma Grubu tarafından düzenlenen "Param Yok Ama Fikrim Var" girişimcilik konulu söyleşi, gençlerden büyük ilgi gördü. Bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden interaktif katılımın da yapıldığı toplantıda, gençlerin paylaşımları slayt olarak salona yansıtıldı. Koza Salonu'ndaki söyleşinin açılışında konuşan Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi İstihdam ve Kariyer Çalışma Grubu Temsilcisi Aydan Sucuoğlu, gençlerle işverenler arasında köprü vazifesi gören bir çalışma grubu olduklarını söyledi. İş hayatına hazırlanan gençlere faydalı olabilecek toplantılar, teknik geziler, kişisel gelişim eğitimleri düzenlediklerinin anlatan Sucuoğlu, bu sene iki teknik geziden yaptıklarını, bunlardan bir tanesinin Ermetal Şirketler Grubu'na yapıldığını hatırlattı.

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Hakan Darılmazlar ise, Bursa'daki gönüllü gençler tarafından yine gençlere yönelik faydalı çalışmalar ortaya konulduğunu ifade etti. Her cumartesi toplandıklarını ve gençlerin ilgi alanlarına hitap eden projeler ürettiklerini belirten Darılmazlar, her kesimden genci aralarına beklediklerini söyledi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Bursa Kent Konseyi'nin Türkiye'nin en güçlü, en dinamik, en aktif, en çok faaliyet yapabilen kent konseyi olduğunu hatırlattı. Gönüllülerle birlikte 42 ayda 4600 faaliyet yaptıklarını söyleyen Pala, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin sosyal çalışmalara yatkın olmasının da şehir için bir avantaj olduğunu kaydetti. Önemli medeniyetlere ev sahipliği yapan Bursa'da yaşayan gençlerin dünyaya hizmet etmeyi amaçlamasını isteyen Pala, "Gençlere büyük önem veriyoruz. Gençlerle bir araya gelerek tecrübelerini paylaşan Fahrettin Gülener'e de Bursa Kent Konseyi adına teşekkür ediyorum. Bursa'da birlikte çalışma bilincini yayacağız. Büyükşehir Yasası'nın ardından Bursa Kent Konseyi de 17 ilçede çalışmalar yapacaktır. Gençleri aktivitelerimizde bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da yanımızda görmek istiyoruz. Çünkü gençler yarının yöneticisidir. Bizler de sizleri karar alma süreçlerinizde uzmanlarla buluşturup yardımcı olmak istiyoruz" dedi.

"En iyi görevlere talipseniz, en yeterli kişi olun"

"Param Yok Ama Fikrim Var" girişimcilik konulu söyleşine konuşmacı olan katılan Ermetal Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Gülener, lise yıllarında telden yaptığı oyuncak arabaları satarak başladığı iş hayatı serüvenini anlattı. Kendisinin de gençken fikirleri olduğunu, ancak parası olmadığını söyleyen Gülener, "Babam bana 'kendi paranla oku' dedi. Ben de gündüz çalışıp, gece okudum. İyi ki öyle demiş. Mühendis olmak için fikrim vardı ama param yoktu. O zaman aklını, sevdanı, bilgini, yüreğini, kabiliyetini ortaya koy. Lisede aldığım eğitimle çok iyi paralar kazandım. Belki yanlış ama ön lisanstan hemen sonra 70'li yılların başında iş hayatına atıldım. Sosyal hayata göre insan, ailesinden aldığı terbiye ve hedeflerle 7 yaşından sonra kendinden mesuldür. 11 yaşında yaptığım telden arabaları zengin aile çocuklarına satarak ilk iş deneyimimi yaşadım" dedi.

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi'ni, genç düşünceleri, inovatif aklı olan ve fikirli daima koşan insanlar topluluğu olarak algıladığını söyleyen Fahrettin Gülener, gençlerin kendilerine sahip çıkmak için bir araya gelmesini çok önemsediğini dile getirdi. Gençlere bir olmalarını, fikirlerini birbirlerine aktarmalarını, yapıcı olmalarını, projeli çalışmalarını tavsiye eden Gülener, "En iyi akıl ortak akıldır. Kim nerede görev alacağını bilemez. Ama en iyi görevlere talipseniz, en iyi ve en yeterli kişi olun. Ancak iyi niyet tek başına yeterli değildir. İyi niyet artı yeterlilik eşittir başarı. Gençler, önce kendi ülkesini iyi gezmeli, ardından mutlaka ülke sınırları dışına çıkmalıdır. Geç alınan en doğru karar yanlıştır. Aklın başına geldi ama enerjiden ve topluma vereceklerinden zaman azaldı. Bu yüzden gençler muhakkak 'kim, nerede, ne yapıyor?' bilmeli, 'neden, niçin ve nasıl yapılıyor?' bilmelidir. 'Kiminle, nereye kadar?' sorusunun cevabı ise uzun mesafeler sonra alınabiliyor" diye konuştu.

"Her fert istemedikçe tam kalkınma olmaz"

Bugünlere para sevdasıyla değil, bir şeyler yapma arzusuyla geldiğini dile getiren Gülener, fikirlerin, yakıt gibi olduğunu ve beraber yürüyebilecekleri birkaç kişiyle paylaşılması gerektiğini belirtti. Gülener, "Amerika'da yılda 4.5 milyon patent üretiliyor. Türkiye'de ise bu rakamlar çok düşük. Birinci sebebi, eğitim sistemimizde yenilikçilik olup kontrol altına alma geleneği yok. İkincisi yasaların boşluklarından yararlanan kişilerin, gençlerin düşüncelerinden rahatça faydalanmasıdır. Fikrin çok para getiriyor, ancak insanlığa hizmet etmiyorsa ondan kaç. Üretmeyi alışkanlık haline getirin. Vatanımıza sahip çıkmalıyız. Bu yüzden çok çalışmalıyız. Unutmayın ki her fert istemedikçe tam kalkınma olmaz" dedi.

"Dinleyecek kulağı olmayan otoriterin yönetecek kafası yoktur" diyen Gülener, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala'nın görevine çok iyi sahip çıktığını, bünyesindeki herkesin düşüncesine kulak verdiğini dile getirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title
Close