Haberler
Sahte dolar nasıl ayırt edilir? Canlı yayında testle anlattı

Sahte dolar, gerçeğinden nasıl ayırt edilir? Canlı yayında testle anlattı

Körfez'in petrol zengini ülkesi ilk kez Ankara'da! Türkiye ve Umman arasında 10 kritik anlaşma imzalandı

Türkiye ve Umman arasında 10 kritik anlaşma imzalandı

Suriye'de patlak veren savaşta muhaliflerin ilerleyişi sürüyor

Yanı başımızda patlak veren savaşta son durumu en iyi anlatan görüntü

Sağlık Bakanlığı'ndan e-nabız verilerinin çalındığı iddialarına açıklama: Bazı insanların 'oltalama' ile verilerini aldılar

Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama: Bazı insanların 'oltalama' ile verilerini aldılar

Kediye Periton Diyaliz

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, veteriner hekim Can Küçük, Öykü Doğan'a ait siyam kedisini periton diyaliz ve kan takviyesiyle sağlığına kavuşturdu.

İzmir'de, veteriner hekim Can Küçük, Öykü Doğan'a ait siyam kedisini periton diyaliz ve kan takviyesiyle sağlığına kavuşturdu.

Karşıyaka ilçesinde oturan ve İtalya'da öğrenim gören Öykü Doğan, Cappuicino adlı siyam kedisini kabızlık şikayeti ile veteriner hekim Can Küçük'e getirdi.Yapılan tektiklerde ince bağırsaklarında tıkanıklık olduğu tespit edildi. Ameliyat edilmesine karar verilen kediye önce bazı testler yapıldı, böbrek yetmezliği çektiği saptandı. Bunun üzerine Doğan'a kedisinin ancak periton diyaliz ile kurtulabileceği söylendi. Doğan da bu operasyonu kabul etti. Periton diyaliz için kedinin karnına bir sonda yerleştirildi. Bu sırada, A grubu kana sahip olduğu belirlenen kediye aynı gruptan üç ünite kan takviyesi yapıldı. Bu operasyonun ardından kediye her gün iki saat aralıklarla periton diyalizi yapıldı. 15 gün sonunda diyaliz işlemine son verildi. Böbrekle ilgili değerlerin normale döndüğü ve sabit kaldığı belirlendi. Bu süreçte bağırsaklarındaki tıkanıklık da açılan kendi sağlığına kavuştu.

Kediye operasyonu gerçekleştiren veteriner hekim Can Küçük, bu tür ameliyatların Türkiye'de belki 3 bin veteriner arasında bir iki meslektaşı tarafından yapıldığını belirtti. Kedilerde üç ayrı kan grubu bulunduğunu, İtalya'dan getirttikleri testlerle Cappuicino isimli kedinin A grubu olduğunu tespit ettiklerinini anlatan Küçük, "Aynı yöntemle kan verecek donör kedilerin kan gruplarını belirledik. A grubu donör kedilerden kan aldık. Tedavi sırasında üç defa kan nakli gerçekleştirdik. Şu anda genel durumu iyi" dedi.

Ameliyat ve tedavi masrafları 20 bin TL tutan siyam cinsi Cappuicino'nun sahibi Öykü Doğan, kedisinin eski sağlığına kavuşmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Kedimi kabızlık sorunu ile ilgili olarak veterinere getirdim. Fakat böbrek yetmezliği teşhisi konulduğunda çok üzüldüm. Veteriner tarafından bize, ancak bebeklere yapılan periton diyaliz ile kedilere bu ameliyatın gerçekleştirilebileceği söylendi. Ameliyat riskini göze almaktan başka şansımız yoktu ve bu kararı verdik. 30 günlük bir tedavi süresi sonrası kedimiz sağlığına kavuştu" dedi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title