Kbü'den Kısa Kısa
Karabük Üniversitesi (KBÜ) tarafından "Türkiye'de Uluslararası Öğrenci Olmak" konferansı düzenlendi.
Karabük Üniversitesi (KBÜ) tarafından " Türkiye'de Uluslararası Öğrenci Olmak" konferansı düzenlendi.
Hamit Çepni Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta konuşan Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Bolat, 2004'ten beri uluslararası öğrencilerle beraber olduğunu belirtti.
Bir başka ülkeye giden, pasaport taşıyan, ikamet eden ve resmi kaydı olan öğrenciye uluslararası öğrenci dediklerini ifade eden Bolat, "Mülteci, turist veya ticaret için bir başka ülkeye gitmiş ya da resmi kaydı olmayan kişilere uluslararası öğrenci demiyoruz. Yani illa resmi kaydı olacak ya üniversitede ya lisede ya da bir dil kursunda. Bu şekilde dünyada şu an yaklaşık olarak 5 milyon uluslararası öğrenci var. Yani siz ne ilksiniz ne de sonsunuz. Türkiye'de de 114 bin uluslararası öğrenci var. Karabük Üniversitesi'nde 3 bin 600 uluslararası öğrenci bulunuyor. Bunu da memnuniyetle karşıladım." diye konuştu.
"Atıksız Yaşam" sergisi
KBÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ağız ve Diş Sağlığı Programı öğrencileri tarafından doğal yaşama ve çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla "Atıksız Yaşam" sergi açıldı.
KBÜ Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar Fakültesi Fuaye Alanı'nda yapılan açılışta, 120'ye yakın öğrencinin doğal, yenilebilir, çevre kirliliğine yol açmayan ürünlerden oluşan 30 kadar projesi yer aldı.
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Ece Acar, "Atıksız Yaşam" sergisinin doğal yaşama, tüketime zorlanan topluma ve çevre kirliliğine dikkat çekmek için oluşturuldunu söyledi.
Lazer ışını üretilen projeye TÜBİTAK'tan ödül
KBÜ İmalat Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Alper Köle ve Onur Yüce'nin TÜBİTAK Sanayiye Yönelik Lisans Bitirme Tezleri Yarışması'nda "Karbondioksit Lazer Rezonatör (Işın Üretici) Tasarımı ve Prototipi" projesiyle ikincilik elde ettiği bildirildi.
KBÜ'den yapılan açıklamada, TÜBİTAK ve Karabük Üniversitesi bünyesinde yer alan Teknoloji Transfer Ofisi'nin destekte bulunduğu Karbondioksit Lazer Rezonatör projesiyle lazer teknolojisinde dışa bağımlılık ortadan kalktığı belirtildi.
Projeyle ülkenin ekonomisine katkı sağlaması, prototipin geliştirilmesi ve ticarileştirilmesiyle mevcutta rezonatör üretimi yapan İngiltere, Amerika, Almanya ve Çin gibi ülkelerle rekabet etme imkanı ve ülkenin coğrafi konumu itibariyle Balkan, Ortadoğu ve Asya pazarında kısa sürede söz sahibi olması hedefleniyor.