Haberler

Kbü'de 'Akademik Bilişim 2018" Konferansı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KBÜ'de 'Akademik Bilişim 2018" konferansı Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan: "İnternet kullanımı 10 yılda yüzde 67'ye çıktı" "E-devlet kalkınma verilerine göre Türkiye 193 ülke içerisinde 68.

KBÜ'de 'Akademik Bilişim 2018" konferansı

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan: "İnternet kullanımı 10 yılda yüzde 67'ye çıktı"

"E-devlet kalkınma verilerine göre Türkiye 193 ülke içerisinde 68. sırada

KARABÜK - Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Türkiye'de vatandaşın internet kullanım oranının 2007 yılında yüzde 30 iken 2017 yılına gelindiğinde bu oran yüzde 67'ye çıktığını söyleyerek, "2016 yılı e-devlet kalkınma verilerine göre 193 ülke içerisinde Türkiye'nin 68. sırada ve dünya sıralamasının üzerinde" dedi.

TÜBİTAK-Ulakbim ve İnternet Teknolojileri Derneğinin desteğinde her yıl farklı bir üniversitede düzenlenen ve bu yıl Karabük Üniversitesinin ev sahipliğini yaptığı Akademik Bilişim 2018'in konferans açılışı yapıldı.

Türkiye'nin bilişim alanındaki en büyük organizasyonu olan ve iki kısımdan oluşan Akademik Bilişim 2018'in birinci kısmı 4 gün boyunca devam eden kurslarla tamamlandı. Verilen kurslar süresince, tüm üniversitelerin ve kamu kuruluşlarının, bilgi işlem yönetici ve teknik personelleri, bilişim sektöründe çalışanlar ve bu alanlarda okuyan öğrenciler olmak üzere, yaklaşık bin 500 kursiyer, 50 farklı alanda eğitim aldı.

Hamit Çepni konferans salonunda başlayan ikinci kısım konferansının açılışında konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Karabük Üniversitesi olarak bu tür organizasyonlar yapmaya edeceklerini söyledi.

" Dünya çok hızlı değişim ve dönüşüm yaşıyor"

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, dünyanın çok hızlı değişim ve dönüşümü yaşadığını söyleyerek, " Dünya ülkeleri de gelişme ve kalkınma noktasında yoğun bir rekabet içeresinde. Yaşadığımız dünyada ülkelerin gelişme ve kalkınmasındaki rekabet güçlerinden en önemlisini, dijitalleşme çalışmaları ve bilgi toplumu noktasında elde etmiş oldukları seviye belirlemektedir. Dünyada bu alanda çok hızlı bir değişim ve yoğun rekabet yaşanmakta. Özellikle bilişim teknolojiklerinin hızlı gelişlimi karşısında devletlerde kendi vatandaşlarına sunduğu hizmetlere erişimi dijitalleştirme ve akıllı uygulamalarla artırma gayreti içerisine girmiş bulunmaktalar. Bu değişimin kaçınılmaz sonucu şudur ki, bilgi toplumun gereği olan stratejileri yeterince üretip uygulayan gelişmiş ülkelerle bu stratejileri uygulamayan veya geri kalmış ülkelerle makas hızlı bir şekilde açılmaktadır. Bilgi toplumunun gereği olan önemli stratejilerden biriside e-devlet uygulamalarıdır. Bu yarışta geri kalmamak için ülkemizin de gelişmiş teknolojiyi ve çağdaş yönetim tekniklerini bir bütün halinde kullanması, vatandaşlara hizmeti ön plana çıkaran bir yapılanmaya gitmesi gerekmektedir" dedi.

"İnternet kullanımı 10 yılda yüzde 67'ye çıktı"

Bakan Yardımcısı Ceylan, Türkiye'de e-devlete geçiş döneminin özellikle 1980'lerin ikinci yarısından itibaren uygulanan politikalar ile başladığını belirterek 2000'li yıllarda e-devlet uygulamalarının daha ciddi şekilde devlet politikaları içerisinde yer aldığını söyledi.

Türkiye'de tüm vatandaşların e-devlet hizmetlerinden yararlanabilmesi için bilişim okuryazarlığını artırıcı çalışmalar yapıldığını da ifade eden Ceylan, "Türkiye İstatistik Kurumunun yaptığı Bilgi Toplumu İstatistikleri Raporuna göre; vatandaşlarımızın internet kullanım oranı 2007 yılında yüzde 30 iken 2017 yılına gelindiğinde bu oran yüzde 67'ye çıkmıştır. 2017 yılında internet kullanan vatandaşlar tarafından kamu kurum ve kuruluşlarının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu hizmetlerin kullanım oranı yüzde 41'dir. Elektronik ortamda sunulan bu kamu hizmetlerinden faydalanan vatandaşlarının memnuniyet oranı ise 2007 yılında yüzde 64,1 iken 2017 yılında yüzde 95'e çıkmıştır. 2016 yılı e-devlet kalkınma verilerine göre ülkemiz 193 ülke içerisinde 68. sırada ve dünya sıralamasının üzerindedir. Çok daha iyi noktalara gelmemiz gerekiyor. E-devlet aslında geleneksel devletin devamını öngören bir yaklaşım değil, devletin yapısal ve zihinsel olarak dönüşümünü gerekli kılan bir modeldir. Dijitalleşme sürecinde gelişen teknolojinin artması, ulusal ve uluslararası hukuk normlarının oluşması, uluslararası standartların gelişmesiyle birlikte günümüzde bilgi güvenliği de oldukça önemli konu haline gelmiştir. Bilgi sistemlerine yapılan saldırlar ve mahrem bilgilerin ele geçirilmesi gibi risklerin sadece bireyleri ve kurumları değil devletleri de tehdit etmektedir" diye konuştu.

Vali Çeber: " Bilişim sektöründe en iyi olmak zorundayız"

Karabük Valisi Kemal Çeber ise Karabük Üniversitesinin bilim merkezi olma yolunda daha emin ve sağlam adımlarla ilerlediğini ifade ederek, "Dünya artık bilginin gücü üzerinde idare edilmektedir. Bu güç bilişim ve internet ile şekillenmektedir. Biz bundan kaçamayız. Bu sektörde en iyi olanlardan olmak zorundayız. Hatta en iyi olmak zorundayız" dedi.

Konferansın açılışına Karabük Valisi Kemal Çeber, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, protokol üyeleri, Türkiye'nin farklı üniversitelerinden akademisyenler, daire başkanları, bilişim uzmanları ve öğrenciler katıldı.

Kbü'de 'Akademik Bilişim 2018
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
İstanbul'da katliam: 4 kişiyi öldürüp intihar etti

4 kişiyi öldürüp canına kıydı! İntihar anı kamerada

İstanbul'daki aile katliamında yeni detaylar! Kız kardeşi ve eşini de ağır yaralamış

Katliamda her bir detay kan donduran cinsten! Tüm ailesini öldürmeyi kafasına koymuş

27 ilimizde eğitime kar engeli

27 ilimizde eğitime kar engeli

Antalya Havalimanı'na iniş yapan yolcu uçağında yangın

İçi yolcu dolu uçak, inişten sonra alev aldı

title