Haberler

Kayseri Şeker'den Bilgilendirme Seminerleri

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Şeker Fabrikası, bilinçli ve kaliteli üretim yapılması, ürünlerde verim artışını sağlayıcı konularda uzman kişileri davet ederek bilgilendirme seminerleri düzenlemeye başladı.

Kayseri Şeker Fabrikası, bilinçli ve kaliteli üretim yapılması, ürünlerde verim artışını sağlayıcı konularda uzman kişileri davet ederek bilgilendirme seminerleri düzenlemeye başladı.

Kayseri Şeker'den yapılan açıklamaya göre, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Dr. Hüseyin Özçelik tarafından Kayseri Şeker 15 Temmuz Şehitleri Toplantı salonunda seminer düzenlendi.

Seminerde Özçelik'in, nohut tarımında ekim teknikleri, toprak hazırlığı, ekim zamanı, gübreleme, ürün hastalık ve zararlıları ile mücadele, yabancı ot mücadelesi, ürünün hasat ve harman edilişi ile ilgili bilgiler verdiği belirtildi.

Kayseri Pancar Kooperatifi Müdürü Uğur Metiner, seminerin birinci gününde seminere Boğazlıyan, Çandır, Yenifakılı ve Yenipazar bölgelerinden 250 çiftçinin katıldığını, ikinci günde ise Kayseri merkez, Bünyan, Yeşilhisar, Develi, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Gemerek, Şarkışla bölgelerinden 250 çiftçiye verilen eğitim semineri sonrasında nohut ekim sözleşmelerinin yapılmasına başlandığını vurguladı.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ise şunları kaydetti:

"Kayseri Pancar Kooperatifi olarak sözleşmeli nohut ekimi işine geçen sene başladığımızda bütün bölgelerimizde toplamda 3750 dekar için sözleşme yapılmıştı. Şimdi taleplerin 30 bin dekara yaklaşması çiftçinin kuruma güveni ve kurumumuzun da işini doğru yaptığını gösteriyor. Pancar söküldükten sonra görüyoruz ki çiftçilerimiz kış sezonunu da eğitimle, öğrenerek geçiriyor. Şeker pancarı dışındaki ürünlerden de çiftçimize katkı sağlamak arzusundayız. Diğer ürünlerde de biz üzerimize düşen görevi yapmak istiyoruz. Bu çerçevede son iki yıldır özellikle bu geçtiğimiz yıl yoğun şekilde diğer ürünlerden nohut, mercimek, fasulye, çerezlik ay çekirdeği, kabak çekirdeği, silajlık mısır, tohumluk buğday, arpa, danelik mısır için sözleşmeli tarım alanlarını artırmaya başlamış bulunmaktayız."

Kaynak: AA / Güncel
title
Close