Haberler

Kayseri - Melikşah Üniversitesi 7?nci Akademik Yılı Törenle Açıldı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Melikşah Üniversitesi 7'nci akademik yılı törenle açıldı Kayseri'deki Melihşah Üniversitesi 2015- 2016 Akademik Yılı, gazeteci- yazar Taha Akyol'un da katıldığı törenle açıldı.

Melikşah Üniversitesi 7'nci akademik yılı törenle açıldı

Kayseri'deki Melihşah Üniversitesi 2015- 2016 Akademik Yılı, gazeteci- yazar Taha Akyol'un da katıldığı törenle açıldı.

Melikşah Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mahmut Dursun Mat, Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Boydak, Hürriyet Gazetesi yazarı Taha Akyol, CHP Kayseri 2. Milletvekili adayı İbrahim Bahçecioğlu, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mahmut Dursun Mat, "7'nci akademik yıla başladık. Üniversitemiz hem fiziksel hem akademik altyapı olarak kendini çok geliştirdi. 67 ülkeden yaklaşık 400 civarında öğrencimiz bulunmaktadır. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu sayı artacaktır. Fakültelerimizde de, 30'a yakın akademik kadromuz var. Her geçen yıl umarım daha iyi yerlere geleceğiz. Yenilik üreten bireyler yetiştirerek, üniversite fonksiyonumuzu yerine getiriyoruz. Ayrıca, şehrimizde birçok sanayi kuruluşlarıyla işbirliği içerisindeyiz. Üniversitelerin görevinin, sadece bilgi aktarmak değil, girişimcilik ruhunu da ortaya çıkarılmasını sağlamak olduğunu biliyoruz" dedi.

Öğrencilere, çalışanlara, ailelerine ve tüm topluma karşı duyarlı olmaya çalıştıklarını ifade eden Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Boydak, şöyle konuştu:

"Her yeni akademik yıl, yeni dostluklar yeni projeler yeni tecrübeler getiriyor. Geleceği temsil eden gençlerimize en iyi imkanları sağlamak, en gerekli bilgileri aktarmak ve projelerine destek olmak için gayret içerisinde olacağız. Her türlü emrinize amadeyiz. Sizden isteğimiz, burayı Türkiye'nin sayılı üniversiteleri arasında yer almasına yardımcı olmanızdır. Büyük çaba harcayarak, gerek akademisyenlerimiz, gerekse öğrencilerimizin başarıları, mütevelli heyet olarak bizleri heyecanlandırmaktadır. Ulusal ve uluslararası bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlemekteyiz. Kuruluşumuzdan itibaren, öğrencilerimize, çalışanlarımıza, ailelerine ve tüm topluma duyarlı olmaya çalışıyoruz. Değerli gençler, memleketi asıl inşa edecek olan sizlersiniz. Kendinizin ne kadar önemli olduğunu düşünürseniz, bizleri daha mutlu edersiniz. Dün olduğu gibi yarın da sizler için her türlü fedakarlığı göstermeye hazırız."

Türkiye'deki yayın sayısının yeterli olmadığını ve bilim sanayi işbirliğinin önemine vurgu yapan gazeteci-yazar Taha Akyol ise şunları söyledi:

" Türkiye'de 1 milyon kişiye düşen yayın sayısı, 1990 yılında bin 154 adet, yani 1 milyon insana 21 tane yayın düşüyordu. 2009 yılına geldiğimizde, bilimsel yayın sayısı 24 bin 916'ya çıkmış. Bu bizim başarımız. Fakat 2012'de Türkiye'de 38 bin bilimsel yayın yapılırken, İran'da 47 bin bilimsel yayın yapılmış. İran 5 yılda bizi geçti. Şimdi 'Neden?' diye sormak gerekiyor. Biz 1990 yıllarından, 2010'lara kadar yukarıya doğru grafik çizerken, birden neden gerilemeye başladık? Bunun cevabını vermek için siyasetten bağımsız ve hür düşünceye sahip olmamız gerekiyor. Türkiye toplam ihracatında 1 kilogram başına 1.5 dolar kazanıyor. Almanya toplam ihracatında kilogram başına 4.5 dolar kazanıyor. Kabaca söylüyorum, biz genel olarak tekstil ve otomotiv satıyoruz. Almanlar ise, tıbbi ürünler satıyor. Bu yüzden, bilim- sanayi iş birliği çok önemli. Bu işbirliğini başardığımız zaman, Almanya gibi kilogram başına 4.5 dolar kazanırız. Bu da 40 milyon dolar ihracat yapar. O zaman birçok sorun kendiliğinden çözülür."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close