Kayseri Kadınlar, Hıdırellez Pilavına Hücum Etti
Kadınlar, Hıdırellez pilavına hücum etti HER yıl Türkiye'nin birçok bölgesinde coşkuyla kutlanan Hıdrellez şenlikleri, Kayseri'de renkli görüntülere sahne oldu.
Kadınlar, Hıdırellez pilavına hücum etti
HER yıl Türkiye'nin birçok bölgesinde coşkuyla kutlanan Hıdrellez şenlikleri, Kayseri'de renkli görüntülere sahne oldu. Gültepe Parkı'nda düzenlenen Hıdırellez Şenliği'ne gelen kadınlar, 3 büyük kazanda dağıtılan bulgur pilavını kısa sürede tüketti.
Hıdırellez şenliğinin açılışı, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı. Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımının verdiği konserin ardından konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Hıdırellez'i anlattı. Taymuş, "Hıdırellez, bolluğun bereketin sembolü Hızır ile İlyas'ın yıl içerisinde bir araya geldiği bayram günü olarak kutlanırken Türk-İslam tarihinde büyük bir öneme sahip olan bu günde çeşitli gelenek ve adetler yerine getirilir. Hıdırellez gününde baharın gelişi ile bolluk ve bereketin artması için insanlar, çeşitli dileklerini gül ağacına asacaklar. Biz de bugünü çeşitli eğlenceler, oyunlar ve yarışmalarla kutlayacağız" dedi.
Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç de Hıdırellez'in bolluk ve bereketin yanı sıra, birlik ve beraberliği de temsil ettiğini dile getirdi. Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise Hıdırellez'le birlikte doğanın ve insanların kışın ağır ve soğuk ikliminden çıkıp ısınan hava ile uyanış ve yenilenme yaşadığını kaydetti. Konuşmaların ardından yoğurt yeme, iğne-iplik, çuval ve yumurta taşıma yarışmaları düzenlendi. Yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi. Şenlikte daha sonra ise Hıdırellez Bulgur Pilavı dağıtıldı. Pilav için etkinliğe hazır gelen kadınlar, Melikgazi Belediyesi aşçılarının 3 kazanda pişirdiği pilava hücum ettiler. Hazır kaplara konularak dağıtılan pilavı, ayranı ve ekmeği almak için kadınlar birbirleriyle yarıştılar. Kazanlardaki pilavlar kısa sürede tükendi. Bazı kadınların yanlarında getirdikleri büyük kaplara pilavı alarak götürürlerken, kısa süreli izdiham da yaşandı. Bazı kadınlar, kazanların diplerini de kazıyarak Hıdırellez pilavından aldılar. Kadınlar, bulgur pilavını evlerinde de pişirdiklerini ancak Hıdırellez pilavının ayrı bir tadı ve anlamı olduğunu, bu nedenle pilavdan aldıklarını söylediler.