Haberler

Kayseri'de 9 Milletvekilliğinden 7'si AK Parti'nin

Kayseri'de 9 Milletvekilliğinden 7'si AK Parti'nin
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de yapılan seçimde 9 milletvekilliğinden 7'sini AK Parti, 1'ini CHP, 1'ini de MHP adayları kazandı.

Kayseri'de yapılan seçimde 9 milletvekilliğinden 7'sini AK Parti, 1'ini CHP, 1'ini de MHP adayları kazandı.

Seçimi kazanan adayların özgeçmişi şöyle:

Taner Yıldız (AK Parti): 3 Nisan 1962'de Yozgat Devecipınar'da doğdu. Elektrik Mühendisi; İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Kayseri Elektrik Üretim Şirketi'nin Yönetim Kurulu Üyesi, Kayseri ve Civarı Elektrik TAŞ'nin Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü olarak görev yaptı. 22. ve 23. Dönem Kayseri Milletvekili. 60. Hükümet'te Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevine atandı. İyi düzeyde İngilizce bilen Yıldız, evli ve 4 çocuk babası.

Sadık Yakut (AK Parti): 3 Şubat 1956'da Kayseri Büyükkaramanlı Köyü'nde doğdu. Hukukçu; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Halfeti, Çamardı ve Savaştepe Cumhuriyet Savcılığı, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü Tetkik Hâkimliği, Giresun Cumhuriyet Savcılığı, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı ve Ankara Cumhuriyet Savcılığı görevlerinde bulundu. Gençlerbirliği Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği görevine seçildi. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu. 21, 22. ve 23. Dönem Kayseri Milletvekili. 22. Dönem'de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekilliği görevini yürüttü. 23. Dönem'de aynı göreve yeniden seçildi. Yakut, evli ve 3 çocuk babası.

Mustafa Elitaş (AK Parti): 5 Şubat 1957'de Kayseri'de doğdu. Ekonomist ve Sanayici; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü'nü bitirdi. Sanayici olarak iş hayatını yürüttü. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Üyesi oldu. Kayseri Sanayici ve İşadamları Derneği (KAYSİAD) Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüttü. Mülkiyeliler Birliği Kayseri Şubesi Kurucu Üyeliği görevini üstlendi. 22. ve 23. Dönem Kayseri Milletvekili. İyi düzeyde İngilizce bilen Elitaş, evli ve 3 çocuk babası.

Yaşar Karayel (AK Parti): 1 Mart 1950'de Kayseri Alakuşak Köyü'nde doğdu. Yönetici; Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni bitirdi. Öğrencilik yıllarında Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) ve Milli Gençlik Dergisi'nde yöneticilik yaptı. Fatih Vakıflar Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu ve Vakıf Gureba Hastanesi'nde müdürlük görevlerinde bulundu. Fatih Belediye Meclis Üyesi ve Başkanvekili oldu. Kültür Bakanlığı'nda İstanbul İl Kültür Müdürü ve Daire Başkanı; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı görevlerinde bulundu. Başbakan Başmüşaviri ve Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı. Birlik Vakfı Kurucular Kurulu ve Mütevelli Heyeti Üyeliği; Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Üyeliği; Kızılay Derneği Genel Merkez Denetim Kurulu Başkanlığı; Kayseri Tomarzalılar Vakfı Kurucu Başkanlığı ve Türkiye Mühendisler Birliği Onur Üyeliği görevlerinde bulundu. Orta düzeyde Almanca bilen Karayel, evli ve 3 çocuk babası.

Pelin Gündeş Bakır (AK Parti): 1972 yılında İstanbul Kadıköy'de doğdu. Kadıköy Anadolu Lisesi'nde eğitimini 1. lik ile tamamlayan Bakır, İngiltere'de İnşaat Mühendisliği Fakültesini derece ile tamamlayarak diplomasını aldı. Londra'da Master'ını yapan Bakır, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde doktora yaptı. 2010 yılında önce Doçent olan daha sonra Profesör ünvanını alan Pelin Gündeş Bakır, Belçika'da doktora eğitimi aldı. 2009 yılında Genç bilim İnsanları üstün başarı belgesine layık görülen Pelin Gündeş Bakır, evli ve 2 çocuk annesi.

Ahmet Öksüzkaya (AK Parti): 25 Temmuz 1960'da Kayseri'de doğdu. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir; Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni bitirdi. Mali Müşavirlik yaptı. Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Üyesi oldu. Meslek odasında Genel Sekreterlik ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde buludu. Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Delegesi olarak görev yaptı. Belediye Meclis Üyeliği görevinde bulundu. Öksüzkaya, evli ve 3 çocuk babası.

İsmail Tamer (AK Parti): 1956 yılında Sivas'ın Şarkışla ilçesi Maksutlu köyünde doğdu. İlköğretime Şarkışla da başladı. Kayseri Lisesinden mezun oldu. Atatürk Üniversitesi Tıp fakültesini bitirdi. Aynı Üniversitede Genel Cerrahi ihtisasını yaptı. Mecburi hizmetini Artvin' de Sağlık Müdürü olarak tamamladı. 1990 yılında Kayseri Devlet Hastanesine genel cerrahi uzmanı olarak atandı. 1995 yılında Kayseri Tabipler Odası Başkanlığı yaptı. Bu arada Özel Güneş Hastanesini kurdu. 2003 yılında Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimliği görevine getirildi. 2005 yılında sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde Kayseri, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir ve Niğde illerinin Koordinatör Başhekimliği görevini yaptı. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesine dönüştürüldükten sonra da Başhekimlik görevine devam etti. 2009 yılında emekli oldu. Halen Kayseri Özel Acıbadem Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapıyor, evli ve 2 çocuk babası.

Mehmet Şevki Kulkuloğlu (CHP): 17 Ocak 1965'te Kayseri'de doğdu. Tıp Doktoru ve Sanayici; Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Dış Ticaret Enstitüsü'nü bitirdi. SONTEKS Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret A. Ş. , Nesta Limited, Nesta Benelux BV. ve Nesta Ukraine UC. 'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yaptı. Çok iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Fransızca ve Rusça bilen Kulkuloğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır. Kulkuloğlu halen milletvekili.

Yusuf Halaçoğlu (MHP): 1949 yılında Adana'nın Kozan kazasında doğdu. 1967'de liseyi, 1971 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yeniçağ Tarihi Kürsüsü'nden "Fırka-i İslâhiye ve Kozan" isimli lisans tezini hazırlayarak mezun oldu. 1974 yılında aynı üniversitede Yeniçağ Tarihi Kürsüsü'nde asistan, 1978 yılında "XVIII. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu'nda İskân Siyâseti" konulu doktora tezi ile doktor oldu. 1982'de Yardımcı Doçent, Nisan 1983'te de "Osmanlı İmparatorluğu'nda Menzil Teşkilâtı ve Yol Sistemi" isimli doçentlik tezini hazırlayarak doçentliğe yükseldi. 1983-84 öğretim döneminde bir yıl süreyle 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 41. maddesi uyarınca Elâzığ Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde görev yaptı. 1986 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü'ne geçti. 20 Mart 1989'da "XVI. Yüzyılda Sosyal, Ekonomik ve Demografik Bakımdan Balkanlar'da Bazı Osmanlı Şehirleri" konulu takdim tezi ile profesörlüğe yükseldi. Aynı tarihlerde Türk Tarih Kurumu asıl üyesi seçildi. 1989 yılında Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı'na tayin edildi ; 17 Aralık 1990'da da Genel Müdür Yardımcılığına getirildi. Bu sırada, Osmanlı Arşivi'nin otomasyonunu başlattı. Bu görevinden 2 Mart 1992'de istifa etti ve Marmara Üniversitesi'ndeki görevine döndü. 26 Ağustos 1992 tarihinde Rektör yardımcısı oldu. 23 Ekim 1992'de Rektör vekili ve Kasım 1992'de tekrar rektör yardımcılığında bulundu. Bu görevdeyken 21 Eylül 1993'de Türk Tarih Kurumu Başkanlığı'na getirildi. Bu görevi 23 Temmuz 2008 tarihine kadar sürdürdü. 28 Ocak 2011 tarihinde törenle MHP'ye katıldı.

DHA(İD) - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close