Kayseri 11. Cumhurbaşkan Abdullah Gül, Taziyede Hilye Dağıttı
11. Cumhurbaşkan Abdullah Gül, taziyede Hilye dağıttıONBİRİNCİ Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün babası Ahmet Hamdi Gül'ün ölümünün 5. Gününde Kayseri'de yerel adet gereği "Perşembe" yemeği ile konuklara üzerinde babasının doğum ve ölüm tarihinin arkasına yazıldığı ??Hilye??dağıttırdı.
11. Cumhurbaşkan Abdullah Gül, taziyede Hilye dağıttı
ONBİRİNCİ Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün babası Ahmet Hamdi Gül'ün ölümünün 5. Gününde Kayseri'de yerel adet gereği "Perşembe" yemeği ile konuklara üzerinde babasının doğum ve ölüm tarihinin arkasına yazıldığı ??Hilye??dağıttırdı.
Pazar günü septik şok ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle kalbi durduğu için Acıbadem Kayseri Hastanesinde yaşama gözlerini yuman babası Ahmet Hamdi Gül için 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yasını baba ocağında tuttu. Taziye çadırında 5 gündür, günün erken saatlerinden, gece geç saatlere kadar yurtdışı ve yurt içinden gelen siyaset,sanat ve spor dünyası ile yakınları ve Kayserili hemşehrilerinin başsağlığı dileklerini kabul etti. Gül, binlerce telefon görüşmesiyle de taziye bildirenlerle görüştü, mesajlarını okudu. Kayseri'de yerel adet olduğu üzere babasının ruhu için "Perşembe" yemeğini gün boyu veren Gül ailesi, konuklarına arkasında " Hacı Ahmet Hamdi Gül ruhuna Fatiha-18 Aralık 1926/7 Mayıs 2017?? yazılı Peygamber efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın kelimelerle çizilmiş resmi olan, özel kağıda basılmış??Hilye?? verdi. Kayserililerde, gün boyu Kur'anı kerim ve dualar okunan taziye çadırındaki cenaze yemeğine baklava,börek ve yaprak sarması getirdi.
Bu arada Kayserili yayıncı İrfan Birol'da Abdullah Gül'e taziye çadırında, ilk sayfasında kendisinin portresi bulunan "Kayseri'nin boyama Kitabını" hediye etti.
HİLYE NEDİR ?
Hilye, lügatte süs, ziynet, yüz ve rüh güzelliği demektir. Istılahta ise, Hazret-i Peygamber Efendimizin, beşer kelamının imkanları nisbetinde kelimelerle çizilmiş resmidir. Hilye aslen Muhammed bin Abdullah'ı görenlerin göremeyenlere onu anlatımlarıdır. Bu anlatımlar içerisinde Ali ve Enes bin Malik gibi ilk müslümanların anlatımları önemli bir yer tutar. İslam adetleri Muhammed'in resminin çizilmesini hoşgörmediğinden[] dolayı onu sözle tasvir etme yöntemi tercih edilmiş ve hilye geniş bir kullanım alanı bulmuştur. Osmanlı'da hattatlar bu anlatımları süslü bir biçimde levhalara işleyerek hilyeyi sanat haline getirmişlerdir. Bilindiği kadarıyla tarihteki levha halindeki ilk hilyenin hattatının Hafız Osman olduğu görüşü kabul görmektedir. .Birçok İslam müellifi, hilye-i şerifenin sayısız faziletleri hakkında düşüncelerini ortaya koymuşlardır. Hatta Hazret-i Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem-?i rüyada görmek için de hilye-i şerifeyi teberrüken ezberleme an'anesi, birçok İslam ülkesinde hala mevcuttur.