Haberler
Netanyahu'dan ateşkes sonrası ilk açıklama: Hizbullah anlaşmayı bozarsa onları vururuz

Netanyahu'dan ateşkes sonrası ilk açıklama: Hizbullah anlaşmayı bozarsa onları vururuz

İsrail kabinesi, Lübnan ile ateşkes anlaşmasını onayladı

İsrail kabinesi, Lübnan ile ateşkes anlaşmasını onayladı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Suç kılıç çatmak değil, kasıtlı organize disiplinsizliktir

Milli Savunma Bakanı Güler: Suç kılıç çatmak değil, kasıtlı organize disiplinsizliktir

Rusya bir kez daha ABD füzeleriyle vuruldu, Savunma Bakanlığı 'Yanıt verilecek' dedi

ABD füzeleriyle bir kez daha vurulan Rusya'dan dünyayı korkutan açıklama

Kayrakkeşli Köprüsü Ulaşıma Açıldı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Orman Bölge Müdürlüğünce yaptırılan, Aladağ, Haçgediği ve kayrakkeşli köylerini Değirmençay kasabasına bağlayan Köprünün açılışı yapıldı.

Mersin Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Mersin ile Davultepe Orman İşletme Şefliklerini birbirine bağlayan, aynı zamanda yangın ve üretim açısından son derece önem arz eden Kayrakkeşli Köprüsü, 12.11.2013 tarihinde ulaşıma açıldı. Açılışa Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak, Mersin Orman Bölge Müdür Yardımcısı Nurettin Bozdemir, Makina ikmal Şube Müdürü M. Ali Tefek, Mersin İşletme Müdürü Mehmet Esen, Toroslar İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yahya Kıymaz, Toroslar İlçe Başkanı Bilal Babalıklı, mühendisler ve vatandaşlar katıldılar

Mersin Orman İşletme Müdürlüğü Mersin Orman İşletme Şefliği 450 kod No'lu Kayrakkeşli – Şaban Deresi orman yolu üzerinde yapılan köprünün yaklaşık maliyeti 243.535 tl olup, köprü %39 kırımla 148.565 TL ihale edilmiş ve idaremize 170.000 TL ye mal olmuştur.15,70 mt uzunluğu, 4 mt platform genişliği ve 6,5 mt yüksekliği olan köprünün inşaatında 178.778,0 ton çimento, 770.332,0 ton kum-çakıl 18.178,0 tonda demir kullanılmıştır.

Kayrakkeşli köprüsü iki şefliğin ulaşımını kolaylaştıracağı gibi, aynı zamanda Aladağ, Kayrakkeşli ve Haçgediği Köylerini de en kısa yoldan Değirmençay (Erçel) Kasabasına bağlamıştır. Devlet – halk (köylü) ilişkisi açısından güzel bir çalışma örneği olan köprünün yapılması, köylülerimizin bağ - bahçe, tarla, orman ve köyler arasındaki ulaşım sorununu çözmüştür.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title