Haberler

Kayıp Trilyon Davasında İcra Başlatıldı

Kayıp Trilyon Davasında İcra Başlatıldı
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Kayıp Trilyon' Davasında Erbakan ve Rıza Ulucak'ın da Aralarında Bulunduğu Toplam 75 Kişi Hakkında İcra İşlemi Başlatıldı.

"Kayıp trilyon" davası icra aşamasına geldi. Kapatılan Refah Partisinin Genel Başkanı Necmettin Erbakan ve parti yöneticisi Rıza Ulucak'ın da aralarında bulunduğu toplam 75 kişi hakkında icra işlemi başlatıldı. Erbakan ve Ulucak'ın tapuda kayıtlı malları için İstanbul ve Ankara Tapu Müdürlüklerine ihtiyati haciz kararı yazısı gönderildi.

Erbakan ve davalı 74 kişi için faiz ve vekalet ücretiyle beraber toplam 11.5 trilyon lira (11.5 milyon YTL) borç çıkarıldı. Bu tutarın faizler ve vekalet ücretleri hariç 2.6 milyon YTL'si Erbakan ve Ulucak'a ait bulunuyor.

ANKA'nın edindiği bilgiye göre, kapatılan Refah Partisi'nin 1997 yılında Hazine yardımını sahte belgelerle harcanmış gibi gösterdikleri gerekçesiyle Maliye Bakanlığı'nca açılan davada, 11 milyon 599 bin 525 YTL 59 kuruş tutarında alacağın tahsilatı için Necmettin Erbakan ve 74 kişi hakkında icra takibi başlatıldı. Erbakan ve Rıza Ulacak için Tapu Müdürlüklerine ihtiyati haciz kararı yazısı gönderildi.

Kayıp Trilyon davası geçen Mart ayında sonuçlanmıştı.

-İHTİYATİ HACİZ KARARI ALINDI-

Ankara 7. İcra Müdürlüğü tarafından yürütülen haciz ve icra işlemler kapsamında Erbakan ve Ulucak'ın mal varlığı için ihtiyati haciz kararı alındı. Karar İstanbul ve Ankara Tapu Müdürlüklerine iletildi. Erbakan ve Ulucak faizler VE vekalet ücretleri dışında toplam 2.6 milyon YTL ödemeye mahkum edilmişlerdi.

-TOPLAM 11.5 MİLYON YTL ALACAK-

Diğer 73 sanık hakkında da adreslerine icra tebligatları gönderildi. Tebligatın alındığına ilişkin imzalı alındı belgelerinin henüz İcra Müdürlüğü'ne gelmediği için tebligatların sanıkların ellerine ulaşıp ulaşmadığı bilinmiyor. İcra haciz işlemlerinde tebligatın alınmasından sonra yasal süreç başlıyor.

-DAVANIN GEÇMİŞİ-

Refah Partisi'nin kapatılmasının hemen ardından 1997 yılında, dönemin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, Hazine'den siyasi partilere yapılan yardımın partinin kapatılmasından sonra Hazine'ye devrinin engellenmesi amacıyla kapatılma tarihi öncesinde harcanmış gibi gösterildiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

Yapılan inceleme sonrasında aralarında Genel Başkan ve eski Başbakan Erbakan'ında bulunduğu genel merkez ve taşra örgütünde görevli 88 Refah partili hakkında dava açılmıştı. Dava kamuoyuna "kayıp trilyon" davası olarak yansımıştı.

Yapılan yargılamada Erbakan, bu davadan hapis cezasına mahkum olmuş ve aktif siyaset yaşamı noktalanmıştı. Erbakan sağlık sorunları nedeniyle defalarca cezasını erteletmiş sonunda yapılan yasal değişiklikle cezasını evinde çekmesi yoluna gidilmişti.

Erbakan ve arkadaşları hakkında bir dava Hazine tarafından açılmıştı. Geçen Mart ayında sonuçlanan davada Erbakan ve parti yöneticisi Rıza Ulacak toplam 2.6 milyon YTL ödemeye mahkum edilmişti. Diğer 73 sanık hakkında da çeşitli miktarlarda para cezası verilmişti.

-GÜL'E İLGİLİ DAVA REDDEDİLMİŞTİ-

Dava kapsamında Abdullah Gül, Ahmet Tekdal, Oğuzhan Asiltürk, Aydın Menderes, Recai Kutan, Şevket Kazan, Fehim Adak, Musa Demirci, Abdülkadir Aksu, Abdurrahim Bezci, Özkan Öksüz, İbrahim Aktaş ve Muttalip Tatar aleyhine açılan davanın reddine karar verilmişti.

Mart ayında verilen bu kararın ardından Maliye Bakanlığı'nın alacakları için harekete geçmemesi muhalefet partilerinin de eleştirilerine hedef olmuştu. CHP Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde paranın neden tahsil edilmediğini sormuştu. (SÜRECEK)(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel
Yenidoğan Çetesi lideri Fırat Sarı sanık kürsüsünde! İşte ilk sözleri

Bebek katili çetenin lideri hesap veriyor! İşte ilk sözleri

Yenidoğan Çetesi lideri Fırat Sarı'dan şoke eden itiraf: Bebek başına 750 TL ödüyordum

"Bebek başına bu kadar para ödüyordum"

İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı

Anlık İstanbul

Tunceli ve Ovacık belediyelerine atanan kayyumlar göreve başladı

Verdikleri ilk talimat bakın ne oldu

title