Haberler
Meclis Başkanlığı'na sunuldu! 2015 öncesine ait yaklaşık 2 milyar TL'lik Genel Sağlık Sigortası prim borcu silinecek

Meclis Başkanlığı'na sunuldu! 400 bin kişinin borcu siliniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dizilerdeki şiddet sahnelerine tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıran sahne!

7 kişiyi katleden berberin dükkan camındaki yazı dikkat çekti

7 kişiyi katleden berberin dükkan camındaki yazı dikkat çekti

İstanbul'daki aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedeni bulundu

Aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Katı Atık Tesisinin Yapılmasını İstemeyen Köylüler Yola Barikat Kurdu

Katı Atık Tesisinin Yapılmasını İstemeyen Köylüler Yola Barikat Kurdu
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Bafra ilçesine bağlı Doğankaya ve çevre köylüleri, Bafra Bölgesi Yerel Yönetimler Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (BAFKAB) tarafından köylerine yapılması planlanan katı atık tesisi için zemin etüt çalışmasına barikat...

Samsun'un Bafra ilçesine bağlı Doğankaya ve çevre köylüleri, Bafra Bölgesi Yerel Yönetimler Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (BAFKAB) tarafından köylerine yapılması planlanan katı atık tesisi için zemin etüt çalışmasına barikat kurarak engel oldular.

Doğankaya köyü Kumuşkan Tepe mevkisinde zemin etüdü yapmak için İlçe Jandarma ekipleriyle birlikte gelen BAFKAB ekipleri köylülerin barikatıyla karşılaştı. İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serdal Şahin, uzun süre köylüleri ikna etmek için çaba sarf etti. Köylülerin ikna olmaması üzere İlçe Kaymakamı Ali Katırcı ve Belediye Başkanı Zihni Şahin, olay yerine gelerek köylülerle konuştu.

Kaymakam Katırcı, "Katı atık sistemiyle ilgili bir çalışma var, bu çalışma yapılıyor. Orman Bakanlığı'nın kendisine ait 2 bin 500 dönümlük bir alanı var. Bunun içinden 160 bin dönümlük alanı bu konuya tahsis etmiş. Devlet kendi malını kendisi tahsis ediyor, yapacağı yatırımla ilgili böyle bir yer ayırıyor. Burada çevre raporu hazırlanacak. Yapılan zemin etüdünden sonra çevreye etkisi nedir, sizin tarımınıza çevreye etkisi var mı yok mu bunlar incelenecek, araştırılacak. Bugün yapılacak çalışma bir zemin

etüt çalışmasıdır. 5 ayrı yerden arkadaşlar kepçe ile topraktan numune alacaklar ve gidecekler. Ne ağaç kesecekler ne inşaat faaliyeti başlayacak. Sizin davanız devam eder, ilgili birimler çalışmalarını yaparlar. Sonunda 'uygundur' veya 'değildir' diye bir rapor hazırlanacak. 'Uygun değildir' derse zaten yatırım başka bölgeye gidecektir" dedi.

Doğankaya Köyü Muhtarı Ramazan Keskin, "Buraya gelmişler gitmişler kimsenin haberi yok. Burada yol açıldı, dünya kadar ağaç katledildi. Bundan da haberimiz yok. Bize dendi ki 'yangın yolu'. Hani burası yangın yoluydu, böyle bir proje yoktu. Bize gelip de bir şey anlatan yok" şeklinde tepkisini dile getirdi.

Kaymakam Katırcı da, "İlgili ekipler hepsine bakacak, herhangi bir ağaca zarar gelirse, bizim söylediğimizin haricinde bir şey yapılırsa ben yarın buraya yine geleceğim. Ormana ve çevreye zarar vermeden numunelerini alıp gidecekler. Bu incelemeleri yapacağız ki burası uygun mu değil mi ortaya çıkacak. Yoksa sizin dediğiniz gibi inşallah çıkmaz" diyerek zemin etüdü konusunda köylüleri ikna etti.

Kaymakam Katırcı'nın konuşmasından sonra zemin etüdü için yolu açan köylüler katı atık tesisinin bölgelerine yapılmaması için her türlü hukuk yolunu deneyeceklerini söyleyerek, katı atık tesisine karşı olduklarını ifade ettiler.

Bafra, Alaçam, 19 Mayıs, Yakakent, Çetinkaya, Doğanca, İkizpınar, Kolay, Yörükler ve Dereköy Belediyelerinin oluşturduğu BAFKAB'ın yapmayı planladığı katı atık tesisinde, birliğe üye belediyelerin çöplerinin ayrıştırılması amaçlanıyor. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title