Kastamonu-Boyner Ailesinin Gurur Günü
Fazıl Boyner Sağlık Yüksek Okulu 'nun Açılışına Tüsiad Başkanı Ümit Boyner ile Birlikte Boyner Ailesi Katıldı
Fazıl Boyner Sağlık Yüksek Okulu 'nun açılışına TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner ile birlikte Boyner ailesi katıldı
Kastamonu Üniversitesi bünyesinde Boyner ailesi tarafından yaptırılan Fazıl Boyner Sağlık Yüksek Okulu'nun açılışı törenle yapıldı.
Boyner ailesinin üyeleri Latife, Lerzan Boyner ve Leman Halulu tarafından babaları anısına yaptırılan Kastamonu Üniversitesi Fazıl Boyner Sağlık Yüksek Okulu'nun açılışı görkemli törenle yapıldı. Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ümit Boyner ve eşi Cem Boyner olmak üzere çok sayıda aile ferdinin katıldığı tören renkli görüntülere sahne oldu. Davetliler, açılışı yapılan Fazıl Boyner Sağlık Yüksek Okulu kapısında davul zurna eşliğinde karşılandı. Yöresel Sepetçioğlu Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile başlayan ve Boyner ailesi başta olmak üzere Rektör Prof. Dr. Bahri Gökçebay'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene eski bakanlardan Bağımsız İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, Vali Mustafa Kara, AK Parti Milletvekilleri Hakkı Köylü ve Musa Sıvacıoğlu'nun yanı sıra öğretim üyeleri, öğrencilerle çok sayıda vatandaş katıldı. Törende ayrıca günün anısına okulun yapımını sağlayan Latife- Lerzan Boyner ve Leman Halulu'ya plaket verildi.
Yaklaşık 1 yıl önce temeli atılan ve Kastamonulu inşaat firması Yapıkur tarafından kısa sürede tamamlanan Kastamonu Üniversitesi Fazıl Boyner Sağlık Yüksek Okulu binasında 16 derslik, 12 labaratuvar ile birlikte seminer odası, kitaplık ve öğretim üyeleri odaları bulunuyor. Bugün Hemşirelik Bölümü'nün bulunduğu yüksekokulda önümüzdeki yıl itibariyle de Sağlık Kurumları Yöneticiliği, Sosyal Hizmetler ve Beslenme ve Diyetetik bölümleri açılacak. Okulun tam olarak öğrenci kapasitesine geçtiğinde 4 bin öğrenciye eğitim verebileceği belirtildi.
----------FAZIL BOYNER -----------
Fazıl Boyner, Kastamonu'nun Tosya ilçesinde geniş bir ailenin çocuğu olarak 1922 yılında dünyaya geldi. Çalışma yaşamına 1940 yılında tiftik ihracatı ile uğraşan ailesinin yanında başladı. Türkiye için o dönemde büyük bir adım atarak Almanya'daki fuarlara katıldı ve İngiltere'ye tiftik ihracatı yaptı. Hasan ve Fazıl Boyner kardeşler, 1943'te Türkiye'de ilk özelleştirme projelerine bir örnek olarak Tosya Çeltik Fabrikası'nı Sümerbank aracılığı ile aldı.
1952'de ticaretin yanında sanayiye de yönelerek, Ahmet Sadıkoğlu, Hasan Boyner ve Ali Osman Boyner ile birlikte ileride birçok ilke imza atacak olan Altınyıldız'ı kurdular. Fazıl Boyner, Boyner Holdingi Yönetim Kurulu Başkanlığı'na kadar çeşitli kademelerde görev yaptı.
İşadamı kimliğinin yanı sıra topluma katkılarıyla tanınan, Sanayi Odası'nın kurucularından, Tiftik ve Yapağı İhracatçıları Birliği Başkanlarından, İstanbul Ticaret Borsası Meclis Üyesi olan Fazıl Boyner 31 Ekim 1996'da vefat etti.