Karlsruhe'de Türklere Yönelik "Kalp Hastalıklarının Modern Cerrahi Tedavi Metotları" Toplantısı...
Karlsruhe'de Türklere yönelik "Kalp hastalıklarının modern cerrahi tedavi metotları" toplantısı yapıldıAlmanya'nın en büyük hastane zincirlerinden biri olan Helios Karlsruhe Kalp Kliniği, Türklere yönelik Türkçe "Kalp hastalıklarının modern cerrahi tedavi metotları" sağlık toplantısı düzenledi.
Karlsruhe'de Türklere yönelik "Kalp hastalıklarının modern cerrahi tedavi metotları" toplantısı yapıldı
Almanya'nın en büyük hastane zincirlerinden biri olan Helios Karlsruhe Kalp Kliniği, Türklere yönelik Türkçe "Kalp hastalıklarının modern cerrahi tedavi metotları" sağlık toplantısı düzenledi.
Hastane konferans salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına Karlsruhe Helios Klinik Yöneticisi Ulrike Vogt, Kurumsal İletişim ve pazarlama sorumlusu Susanne Auracher, Medikal Direktör Kalp Cerrahisi Başhekimi Prof. Dr. Uwe Mehlhorn, Doç. Dr. Lars Oliver Conzelmann, Türk Kalp Cerrahisi Uzmanı Dr. Metin Çakır, Pforzheim Helios Hastanesi Kardiyoloji Başhekimi Dr. Zerrin Gültekin konuşmacı olarak katıldılar.
İlk olarak söz alan,Pforzheim Helios Hastanesi Kardiyoloji Başhekimi Dr. Zerrin Gültekin, Klinik çalışmaları ve sistemleri hakkında bilgiler verdi. Gültekin, 'Kalp cerrahisinin tıp tarihine girişinden sonra ilerlemesi büyük bir patlama göstermiş olup, sadece yeni tekniklerin gelişmesini sağlamakla kalmamış, aynı zamanda tıp ve teknolojinin hemen her dalında yeni aşamaları da birlikte getirmiştir. Anesteziyolojide, kalp kateterizasyonu ve angiografide, hematoloji ve koagülasyon araştırmalarında, ritim sorunlarının elektrik uyarılarla düzeltilmesi ve pacemaker yapımında, plastik maddelerden yararlanmada ve yeni araçların geliştirilmesinde, doku transplantasyonları için yapılan immünolojik çalışmalarda gösterilen ilerlemeler ve elde edilen başarılı sonuçlar bunlardan sadece birkaçıdır. diyen Gültekin, Birinci kuşak Türk hastaların sorunu yeterli derecede Almanca bilmedikleri için kime nereye gideceklerini hastalıklarını ne şekilde tedavi ettireceklerini ve güven eksikliği olduğunu. Helios Kalp Kliniğimizde, anadilleri Türkçeyi konuşan, hastalıklarını anlata bileceği Kalp Cerrahisi Uzmanı Türk doktorların yanı sıra iki hemşire birde hastabakıcı çalışmakta. Kliniğimizde Türklere ve Müslümanlara özel çıkan vejetaryen yemeklerin yanı sıra balık ve kanatlı hayvan etleri verildiğini. Kliniğimizde tedavi gören farklı dine mensup hastalarımızın ibadetlerini yapabilmeleri için uygun bir odamız bulunmaktadır' dedi.
Medikal Direktör ve Kalp Cerrahisi Başhekimi Prof. Dr. Uwe Mehlhorn, klinik ve kalp hastalıkları ile ilgili verdiği bilgilerde, 'Koroner Kalp hastalıkları, Kalp krizleri, by-pas ameliyatları, Ameliyat ne zaman yapılmalı, kalp kapağı hastalıklarının modern yöntemler ile tedavisi ve hangi kapak takılmalı' gibi konuları anlatan, Başhekim Prof. Dr. Uwe Mehlhorn, yeni yöntemler üzerinde yaptığı konuşmasında " Kalp rahatsızlıkları koroner damarların daralması, tıkanması sonrası gelen kalp krizleridir. Cerrahi tedavisi ilk etapta Anjio daha sonra by-pass kalbi besleyen üç ana damar var. Bunlardan ikisi ya da üçü tutulmuş, tıkanmış ise tartışmasız by-pass cerrahisi gerektirmektedir. Eskiden bacaklardan alınan damarlar ile göğüs yarıya kadar açılır damar takviyesi yapılırdı. Şimdi ise modern cerrahi sistemiyle göğüsteki daha kaliteli damarlar alınarak daha küçük kesitlerle göğüs 8-12 cm'lik bir pencereden kalb ameliyat ediliyor. Hekim için zor olan ama hasta için daha uzun ömürlü ve kaliteli, sorunsuz bir yaşam sağlanıyor?? dedi.
Kalp Kapağı Daha sonra söz alan Türk Kalp Cerrahisi Uzmanı Dr. Metin Çakır ise 'Kalp Kapağı ameliyatlarında iki türlü kapakçık kullanılıyor. Suni kalp kapakçığı ve biyolojik kapakçık. (biyolojik kapakçık hayvanlardan alınan kalp zarları dır) Bunlar Domuz ve Sığır kalp zarlarıdır. Uzun ömürlü olduğu için Kliniğimizde, yüzde doksan sığır kalp kapakçığını kullanıyoruz. Müslüman hastalarımızın hassasiyetini bildiğimiz için onlara sadece sığır kalp kapakçığı kullanıyoruz. Buda doğal olarak onların istekleridir'. Kalp damar değişiminde birde Hibrit yöntemi var. Birçok ağır kalp hastalığında, ileri yaşlı hastalar veya açık kalp ameliyatlarına dayanamayacak akciğer-böbrek-karaciğer hastalığı bulunanlarda hibrit girişim uygulanır. Kardiyologlarla beraber ameliyata girilerek hastalığın bir kısmını anjiyo ile stend bir kısmını da küçük kesilerden by-pass yapılıyor. Bu şekilde ölüm riskini azaltıldığı gibi, hastanın daha çabuk sağlığını kazanmasını da sağlamış olunuyor' dedi.
HELIOS KALP CERRAHİSİ HASTANESİ
Çakır, '89 yatak kapasitesi ile kalp cerrahisi kliniğimiz güney Almanya'nın en büyük kalp merkezlerinden biridir. Kalp cerrahisi ve anestezi uzmanlarımız, en ileri teknik ve teknolojik imkanları ile hastalarımızın hizmetindedir. Yılda yaklaşık 2500 ameliyat gerçekleştirdiğimiz hastanemizde, yetişkin kalp hastalıklarının cerrahi tedavileri başarı ile uygulanmakta olup, hastanemiz bu konuda güney Almanya nin en seçkin klinikleri arasındadır.
Yaptığımız günlük kalp ameliyatlarını özetleyecek olursak
Bypas (koroner cerrahisi), atan kalpte bypas cerrahisi, full arteriyel bypas ameliyatları
Minimal invaziv (küçük, kısa ameliyat iz ve kesileri) kalp kapakları cerrahisi(kapak değişimi ve kapak tamir ameliyatlar), kasık damarlarından veya sol meme altından girilerek yapılan aort kapağı yerleştirme girişimleri; TAVI- TFVI
Ritim cerrahisi (kalp pilleri, defibrilatör, CRT sistemleri)
Doğuştan (Eriskinlerde) kalp hastaliklarinin cerrahi tedavileri
Kalp zarı (kalp kesesi) hastalıklarının cerrahi tedavileri
Aort hastalıkları (anevrizma ve diseksiyon) cerrahisi
Dolaşim (yapay kalp ve akciğer) destek sistemleri.
Doktorlar daha sonra kendi alanlarına giren konularda statikti bilgiler ışığında bilgi vererek, dinleyicilerin sorunlarını cevapladılar.
Sorularınız ve diğer bilmek istediğiniz konularıTürkçe olarak telefon veya email yolu ile her zaman bizlere danışabilirsiniz. Vatandaşlar salondan mutlu şekilde ayrıldı? dedi.