Haberler
Türkiye ekonomisi yılın 3. çeyreğinde yüzde 2.1 büyüdü

Türkiye ekonomisinden sevindiren haber

Bomba iddia: Erdoğan, DEM-İmralı görüşmesi için Adalet Bakanı'na talimat verdi

Bahçeli'nin İmralı çağrısı sonrası Erdoğan'dan dikkat çeken talimat

Çete ile anılan Güney Hastanesi'nin sahibi: Ortaokul mezunuyum, sigorta primim için hastaneyi satın aldım

İstanbul'un göbeğindeki hastaneyi bakın ne için satın almış

Döviz büroları ve kuyumculardan sahte dolar fırsatçılığı

Dolaşıma sokulan sahte dolarlar üzerinden akılalmaz yöntem

Kariyer.net'in "Kariyer Haritası" Uygulaması

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kariyer.net'in "Kariyer Haritası" Uygulaması üniversite ve meslek tercihinde adaylara yol gösteriyor

Türkiye'nin en çok tercih edilen insan kaynakları platformu Kariyer.net, insan kaynakları konusunda sahip olduğu bilgi ve deneyimlerini üniversite tercihi yapmaya hazırlanan öğrenciler ve iş arayan adaylar ile paylaşmak amacıyla "Kariyer Haritası" uygulamasını başlattı.

"Kariyer Haritası" uygulaması ile lise öğrencileri hedeflerine uygun üniversite ve bölümü seçerken; üniversite eğitimine devam eden adaylar ise iş hayatına atılırken çalışmak istedikleri sektör ve departman ile ilgili Kariyer net'den yönlendirme desteği alıyor.

Kariyer Haritası iki seçenek sunuyor

'Geleceğini Keşfet' sloganıyla temmuz ayı itibariyle uygulamaya sunulan ve kariyerharitasi.com adresi üzerinden ulaşılabilinen Kariyer Haritası servisi, iki farklı seçenekten oluşuyor.

İlk seçenekte, üniversite adayları okumak istedikleri ya da hâlihazırda eğitim gördükleri üniversite ve bölümü seçerek, daha önce aynı üniversite ve bölümden mezun olan kişilerin hangi sektörlerde ve hangi departmanlarda çalıştıklarının yanı sıra eğitim süresinde staj yapıp yapmadıkları, yüksek lisans eğitimi ihtiyacı olup olmadığı ile ilgili yönlendirme desteği alıyor.

İkinci seçenekte ise adaylar çalışmak istedikleri sektör ve departmanı seçiyor. Bu sektör ve departmanda çalışan kişilerin hangi üniversitelerde ve hangi bölümlerde eğitim aldıklarını, yüksek lisans eğitimi alıp almadıklarını inceleyebiliyor.

Anne, baba, rehber öğretmenler ve adaylar kullanabiliyor

Kariyer.net tarafından hayata geçirilen "Kariyer Haritası" uygulamasından lise ve üniversite öğrencileri, üniversiteden yeni mezun olan adaylar, rehber öğretmenler ve çocuklarına meslek/üniversite seçiminde bilinçli olarak yardım etmek isteyen anne-babalar faydalanabiliyor.

Öğrencilerimizin temel problemi meslek seçimi ve kariyer planlaması

"Kariyer Haritası"uygulamasına ilişkin açıklamalarda bulunan Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, lisede eğitimlerine devam eden, üniversite tercihi yapmak üzere olan yeni lise mezunları veya üniversitelerin farklı bölümlerinde okuyan öğrencilerin en temel problemlerinden başında meslek seçimi ve kariyer planlaması geldiğine dikkat çekti.

Çözüm yolu göstermek istiyoruz

Yusuf Azoz: "Mezuniyet öncesi öğrencilerin en büyük zorluklardan biri ne yapmak istediklerini belirlemek, yapmak istedikleri yönünde okumaları ve almaları gereken eğitimi tespit etmek oluyor. Bir grup öğrenci ise ne okumak istediğini çok iyi biliyor, ama sonrasında aldığı üniversite diploması ile ilgili neler yapabileceğini bilmiyor. Örneğin, Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan adayların yüzde 13'ü ilk iş deneyimine otomotiv sektöründe sahip olmuş. Adayların otomotiv sektöründe en çok tercih ettiği departmanın ise yüzde 20 ile İş Geliştirme / Planlama olduğunu görüyoruz. Endüstri Mühendisliği mezunu adayların arasında yüksel lisans doktora yapan adayların oranı Türkiye ortalamasının çok üzerinde; yüksek lisans yapanların oranı yüzde 7,5, doktora yapanların oranı ise yüzde 0,5 karşımıza çıkıyor "dedi.

Yusuf Azoz sözlerine şöyle devam etti: "En çok istihdam sağlayan sektörlerden biri olan yapı sektöründe çalışanların yüzde 44'ü ise İnşaat Mühendisliği mezunu. İnşaat Mühendisliği'nden mezun adayların ağırlıklı olarak Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu olduğu görülüyor. İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunlarını, yüzde 16 ile Makine Mühendisliği, yüzde 5 ile Jeoloji Mühendisliği, yüzde 4 ile Elektrik/Elektronik Mühendisliği ve yüzde 3 ile Çevre Mühendisliği takip ediyor.

Ayrıca, Hızlı Tüketim Malları Sektörü, Pazarlama Departmanı çalışanlarının yüzde 19`unun üniversitelerin İşletme bölümünden mezun oldukları görülüyor. Bu adayların yüzde 10'u Boğaziçi Üniversitesi mezunu. Çalışmayı tercih ettikleri şehirler incelendiğinde ise, yüzde 50 ile İstanbul Avrupa yakası ilk sırada yer alıyor. İstanbul Avrupa yakasını, yüzde 10 ile İstanbul Anadolu yakası, yüzde 9 ile İzmir ve yüzde 5 ile de Ankara takip ediyor."

Kaynak: Bültenler / Güncel
title