Haberler

Kariyer Günlerinde Fakülte Fazlalığı Eleştirisi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum İhsan Doğramacı Vakfı Bilkent Erzurum Laboratuvar Lisesi'nde (BELS) düzenlenen 2'nci Kariyer Günleri etkinliğinde doktor, avukat, mühendis, eczacı, akademisyen ve benzeri meslek gruplarında çalışanlar, lise öğrencilerine mesleklerini anlattı.

Erzurum İhsan Doğramacı Vakfı Bilkent Erzurum Laboratuvar Lisesi'nde (BELS) düzenlenen 2'nci Kariyer Günleri etkinliğinde doktor, avukat, mühendis, eczacı, akademisyen ve benzeri meslek gruplarında çalışanlar, lise öğrencilerine mesleklerini anlattı. Konuşmacılar çok sayıda fakülte açılmasının mesleklerin değerinde aşınmaya neden olduğunu söyledi.

Merkez Palandöken İlçesindeki Bilkent Erzurum Laboratuvar Lisesi'nin 2'nci Kariyer Günü'nde farklı meslek gruplarında çalışanlar öğrencilerle deneyimlerini paylaştı. Prof.Dr. Cahit Karakelleoğlu, Prof.Dr. Nuran Yanıkoğlu, Prof.Dr. İnci Gül, Prof. Dr. Hasan Efeoğlu, Prof. Dr. Erol Çakmak, Doç. Dr. Elif Çolakoğlu, Yrd. Doç.Dr. Yenal Vangölü, Avukat İzzettin Genç ve çok sayıda akademisyen genel olarak verdikleri bilginin ardından öğrencilerin dersliklerde soruları yanıtladı.

Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde Prof.Dr. Halise İnci Gül, eczacılığın çok değerli bir meslek olduğunu ancak son zamanlarda çok sayıda fakültesi açılması nedeniyle değerinde biraz aşınma olduğunu söyledi. Türkiye'de temel eczacılık fakülte sayısının 7 olduğunu belirten Prof.Dr. Gül, fakülte sayısının 40'a çıktığını bildirdi. Fakülte sayısının mantar gibi arttığını bu nedenle hoca bulamaz hale gelindiğini anlatan Prof. Dr. Gül, "Eczacı olmayan kişiler eczacıların yetiştirilmesinde söz sahibi olmaya başladı. Çünkü hoca yok ki . Yani 7 fakülte ne yetiştirdiyse o var. Ama eczacılık hala değerli bir meslek. Bu konudaki açık öğretim üyesinin yeterince olmamasıdır. Fakültelerin çoğalması puanlarda düşmeye de neden oldu. Devlet üniversitelerdeki eczacılık fakültelerine giriş puanı arasında pek fark yok. Ancak özel üniversitelerin fakülteleri öğrencileri alırken para kazandıkları için puanlar düşmekte" diye konuştu.

Konuşmacılardan serbest avukatlık yaptığını belirten İzzettin Genç, sorun çözmek isteyen herkesin hukuk fakültesini tercih edebileceğini söyleyerek, "Türkiye'de 2 hoca, 2 öğrenci ve 2 sırayla merdivenaltı hukuk fakülteleri var. Bu hukuk fakültelerine gitmektense hiç gitmeyin daha iyidir. Türkiye'deki hukuk fakültesi sayısı 128. En çok büyüyen hukuk fakültesi mantarıdır" dedi. - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close