Karabük'ten Kısa Kısa
Karabük İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, taşeron olarak çalışan işçilerin idare tarafından kurulan Personel A.Ş bünyesinde çalıştırılmaya başladığını bildirdi.
Karabük İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, taşeron olarak çalışan işçilerin idare tarafından kurulan Personel A.Ş bünyesinde çalıştırılmaya başladığını bildirdi.
Uzun, İl Genel Meclisi mayıs ayı toplantısında yaptığı açıklamada, Personel A.Ş'ye geçirilen işçilerin ücretlerine yüzde 4 oranında zam yapıldığını söyledi.
1 Temmuz'dan itibaren ayrıca yüzde 4 zam uygulaması yapılacağını ifade eden Uzun, "Sosyal haklar ise üç çocukla sınırlı olmak üzere her ay, her bir çocuk için 25 lira, yakacak yardımı her ay 30 lira, direksiyon primi, şoför, operatör ve yardımcılarına fiilen çalıştığı günler için 2 lira, öğrenim yardımı, yılda bir kez eylül ayında, ilkokul 100 lira, ortaokul 110 lira, lise ve dengi okullar 120 lira, yüksekokul, üniversite 140 lira, ramazan ve Kurban Bayramlarında bir hafta önce 75 lira, bayram harçlığı, nisan ve mayıs aylarında 5'er günlük yılda iki kez ikramiye verilecek.
Ayrıca, idaremiz şirketi 6772 sayılı kanun kapsamında olup, yılda 4 kez verilen 13'er günlük devlet ikramiyesinden 3 tanesi, ödeme zamanı geldiğinde 2018 yılı içinde ödenecektir. Evlenme yardımı 140 lira, tabi afet yardımı, bin lira, iş kazası sonucu işçinin ölümü halinde bin 200 lira, işçinin normal ölümü halinde 800 lira, eş-çocuk-anne-babasının ölümü halinde 300 lira verilecek." diye konuştu.
- Genç çiftçilere hayvan dağıtımı
Karabük Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen Genç Çiftçi Projesi kapsamında çiftçilere büyükbaş hibe hayvan dağıtımı yapıldı.
İl Müdürü Mustafa Şahin, törende yaptığı açıklamada, projeden yararlanmaya hak kazanan 82 genç çiftçiye 492 büyükbaş hayvan verdiklerini belirtti.
Karabük merkezde 12, Safranbolu'da 11, Eflani'de 22, Eskipazar'da 12, Ovacık'da 15 ve Yenice ilçesinde 10 genç çiftçiye büyükbaş hayvan teslim ettiklerini ifade eden Şahin, Genç Çiftçi Projesi'nin tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlaması, tarımsal üretime destek vermesi açısından umut verdiğini kaydetti.