Kansere Yenilen Viyolonsel Sanatçısı Konserle Anıldı
Adana'da, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO), kansere yenik düşen Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim elemanlarından viyolonsel sanatçısı 44 yaşındaki Ayşe Pelin Coşkun Akalın için anma konseri düzenledi.
Adana'da, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO), kansere yenik düşen Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim elemanlarından viyolonsel sanatçısı 44 yaşındaki Ayşe Pelin Coşkun Akalın için anma konseri düzenledi.
Mersin'de 1 çocuk annesi Ayşe Pelin Coşkun Akalın, geçen ay 4 yıl mücadele ettiği kansere yenilerek yaşamını yitirdi. Zaman zaman ÇDSO ile birlikte konserlere katılan Ayşe Pelin Coşkun Akalın için Adana'da bir anma konseri planlandı. Bunun üzerine Adana Rotary Kulüpleri'nin desteğiyle ÇDSO'nun öncülüğünde Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro ve Konser Salonu'nda 'Ayşe Pelin Coşkun Akalın'ı Anma Konseri' gerçekleştirildi. Konserde, Ayşe Pelin Coşkun Akalın'ın viyolonsel çalarken çekilmiş bir fotoğrafı karanfillerle süslenerek bir şövale üzerinde sahneye bırakıldı.
DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI
Şef Burak Tüzün'ün yönetiminde düzenlenen konserde, Ayşe Pelin Coşkun Akalın'ın kendisi gibi viyolonsel sanatçısı olan eşi Münif Akalın ve piyano sanatçısı oğlu 15 yaşındaki Deniz Akalın da sahne aldı. Kemanda da Pelin Halkacı Akın'ın yer aldığı konserde, Ulvi Cemal Erkin'in keman ve Yalçın Tura'nın viyolonsel konçertosu ile Johann Sebastian Bach'ın piyano konçertosunun birinci bölümü seslendirildi. Yaklaşık 2 saat süren ve oldukça duygusal anların yaşandığı konser, büyük ilgi gördü. Hem sahnedeki sanatçılar hem de konsere gelen sanatseverler, zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı.
ÇDSO Müdürü Okan Urşan, "Çok önemli bir değer çok erken bir yaşta aramızdan ayrıldı. Ona saygı amacıyla böyle bir konser düzenledik. Saygıyla anıyoruz" dedi.
AYŞE PELİN COŞKUN AKALIN KİMDİR?
Ayşe Pelin Coşkun Akalın, 1970'te İstanbul'da doğdu. Viyolonsele o zaman adı İstanbul Belediye Konservatuvarı olan İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Tayfur Çağlayansu ile başladı. 1986'dan itibaren çalışmalarını Suzan Altıner ile sürdürdü. Konservatuvar eğitimi boyunca Ergican Saydam ve Venyamin Varşavsky ile oda müziği çalıştı.1993'te mezun oldu. 1990-1993 yılları arasında Helmut Rocholl'un Çanakkale ve Almanya'da düzenlediği viyolonsel master kurslarına katıldı. Bu yıllar arasında kurulan Türk-Alman Dostluk Orkestrasıyla Türkiye ve Almanya'da konserler verdi. 1989-1995 yılları arasında İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası'nda çalıştı. 1995'te Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda viyolonsel öğretmeni oldu. 1997-1999 yılları arasında Akbank Oda Orkestrası'nda çaldı. Kurulduğu yıl olan 1999'dan beri Mersin Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası'nda çaldı. Maria Kliegel, Claus Kanngiesser, Alexander Baillie ve Tobias Kühne'nin Eklisia Müzik Akademisi ve Ayvalık Müzik Akademisi'ndeki çello masterclass kurslarına öğrencileriyle katıldı. 2011'den itibaren Meridyen Yaylı Çalgılar Dörtlüsü'nün viyolonsel üyeliğini yürütüyordu. - Adana