Haberler
Narin cinayetinde yeni görüntü! Cansız bedenini saklamak 38 dakika sürmüş

Narin cinayetinde yeni görüntü! Cansız bedenini saklamak 38 dakika sürmüş

CHP lideri Özel'den çok konuşulacak Öcalan iddiası: Bir günde izin çıkaracak

Özel'den bomba Öcalan iddiası

Sıla bebek davasında iddianame hazır! İşte cani anne için istenen ceza

Sıla bebek davasında iddianame hazır! İşte anne için istenen ceza

Yenidoğan Çetesi davasında Başhekim Fetin Rüştü Yıldız, Fırat Sarı'ya para ödediklerini itiraf etti

Sanık sandalyesine oturan başhekimden Fırat Sarı'yı zora sokacak itiraf

Kamu İhale Kanunu ile Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu'na Tepki

Kamu İhale Kanunu ile Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu'na Tepki
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneği (Kgd), TBMM Bayındırlık Alt Komisyonu'nda Kabul Edilen "Kamu İhale Kanunu ile Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na Tepki Gösterdi.

Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD), TBMM Bayındırlık Alt Komisyonu'nda kabul edilen "Kamu İhale Kanunu ile Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na tepki gösterdi.

Zonguldak'ta, Kamu ile Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu'na tepki gösteren gazeteciler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Polat Türkmen, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ali Koçal ve Ali İhsan Köktürk'e kanunla ilgili faks çekecekler.

Kanunun yasalaşması halinde bölgede 3 bin kişinin zor duruma düşeceğini belirten KGD Başkanı Atilla Öksüz, "Sadece Zonguldak'ta 13, Kastamonu'da 7, Karabük'te 10, Çankırı'da 4, Düzce'de 5, Bartın'da 3 ve Bolu'da 7 olmak üzere sadece bölgemizde vasıflı 49 gazete de 650 civarında fikir işçisi istihdam edilmektedir. Bu rakam teknik eleman ve aileleriyle birlikte 3 bin civarındadır. Mevcut yasada yapılmak istenen değişiklik Anadolu'nun en ücra köşelerinde yayın yapan ve halkın haber alma özgürlüğünü yerine getiren yerel basının yok olmasına neden olacaktır. İşsiz sayısı artacak, tekelleşme hızlanacak, halkın haber alma özgürlüğü engellenecek ve şeffaflık ilkesi zedelenecektir. Bu tasarıyla yerel gazetecilik mesleği cazibesini kaybederken, toplumun sesi de kısılacaktır" dedi.

Öksüz, Zonguldak'ta yayın hayatını sürdüren gazetelerin sayfa kararttığını, buna ilişkin tepkilerinin süreceğini, tasarının yasalaşmamasını talep ettiklerini sözlerine ekledi.

(SŞ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title