Haberler

"Meclis'in Önerilerimize Sahip Çıkması Gerekiyor"

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamu Başdenetçisi Ömeroğlu, "Her sene TBMM'ye yılık rapor sunuyoruz. Meclis'in de hem önerilerimize ve tavsiyelerimize sahip çıkması gerekiyor." dedi.

Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu, "Her sene TBMM'ye yılık rapor sunuyoruz. Meclis'in de hem önerilerimize ve tavsiyelerimize sahip çıkması gerekiyor" dedi.

Ömeroğlu, Manisa Barosu tarafından düzenlenen "Ombudsmanlık" konulu konferansa katılmak için geldiği Manisa'da Vali Abdurrahman Savaş'ı ziyaret etti.

Ziyarette gazetecilerin sorularını cevaplayan Ömeroğlu, kuruma gelen şikayetler hakkındaki soru üzerine personel rejimi ile eğitim ve öğretim konularının ilk iki sırada yer aldığını kaydetti.

Ömeroğlu, şöyle konuştu:

"Birinci sırada kamu personel rejimi var. ikinci sırada eğitim öğretim sorunları var. Üçüncü sırada Sosyal Güvenlik Kurumlarından gelen şikayetler var. Onlar da enerji, orman, ekonomi diye sıralanıyor. Türkiye'de personel rejimi büyük bir sorun. Aşağı yukarı yüzde 27'lere varıyor. İkincisi de eğitim-öğretim oluyor. Kamu personeli rejimi, devlet memurlarının atama, nakil bu şekilde. Mesela SSK'da da intibak sorunları var. Önceki yıllarda emekli olan emeklilerimizle aynı yılda emekli olduğu halde ödedikleri prim nedeniyle farklı maaşlar alıyorlar. Bu kurumun özelliği yaptırım gücünden ziyade, tavsiye niteliğinde kararlar veriyor. İdare buna 30 gün içinde uymazsa, uymama gerekçesini bildiriyor.

Şu an yıllık rapor hazırlıyoruz, her sene TBMM'ye yılık rapor sunuyoruz. Bu raporda da sorunlu alanlara bir takım önerilerimiz oluyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin de bizim bu hem önerilerimize ve tavsiyelerimize sahip çıkması gerekiyor, takip etmesi lazım. Yasal bir boşluk var, bu yasa değişikliğini de inşallah şey yapacağız. Dün de Plan ve Bütçe Komisyonu başkanıyla konuştum, hem resen inceleme, araştırmaya geçme hem de mahalinde incelemeye geçme konularında görüştüm."

Kamu personeli rejimi, devlet memurlarının ataması, nakil, terfi gibi işlemler konusunda sorunlar olduğunu ifade eden Ömeroğlu, "Mesela SSK'da da intibak sorunları var. Önceki yıllarda emekli olan emeklilerimizle aynı yılda emekli olduğu halde ödedikleri prim nedeniyle farklı maaşlar alıyorlar. Yakında basında da oldukça fazla yer aldı. Devlet de anayasal kanuna göre, sosyal devlet ilkesini ancak ekonomik imkanları oranında hayata geçirebilir. Bu imkanlar yoksa olmuyor. Bizim bu tespitimize de Bakanlık bir şey demiyor, ama bunlarla bu bütçeyle zor olacağını söylüyor" dedi.

Vali Savaş tarafından Ömeroğlu'na günün anısına plaket verildiği ziyarette, Manisa Adalet Komisyonu Başkanı Onur Çoğan, Manisa Başsavcı vekili Murat Çimen ile Manisa Baro Başkanı Zeynel Balkız da hazır bulundu.

Kaynak: AA / Güncel
Kayyum kararının ardından harekete geçen CHP, 414 belediye başkanını Ankara'ya çağırdı

Kayyum kararının ardından harekete geçtiler! 414 belediye başkanına çağrı

Ünlü kebapçı Bedri Usta'nın kardeşi feci şekilde can verdi

Ünlü kebapçı Bedri Usta'nın kardeşi 20. kattan düşerek can verdi

DEM'li eş başkandan Tunceli'de ayaklanma çağrısı: 1938'deki gibi işgal ettiler

DEM'li eş başkandan Tunceli'de ayaklanma çağrısı: 1938'deki gibi işgal ettiler

Görevden uzaklaştırılan başkandan provokatif açıklama

Görevden uzaklaştırılan başkandan provokatif açıklama

title