Haberler
CHP lideri Özel'den çok konuşulacak Öcalan iddiası: Bir günde izin çıkaracak

Özel'den bomba Öcalan iddiası

Sıla bebek davasında iddianame hazır! İşte cani anne için istenen ceza

Sıla bebek davasında iddianame hazır! İşte anne için istenen ceza

Yenidoğan Çetesi davasında Başhekim Fetin Rüştü Yıldız, Fırat Sarı'ya para ödediklerini itiraf etti

Sanık sandalyesine oturan başhekimden Fırat Sarı'yı zora sokacak itiraf

Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti Öcalan'la görüşmek için yazılı başvuru yaptı

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti ilk adımı attı

Kahramanmaraş Üniversitelilerin Projeleri, İş Dünyasıyla Buluştu

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üniversitelilerin projeleri, iş dünyasıyla buluştu KAHRAMANMARAŞ'ta üniversite öğrencileri tarafından geliştirilen projeler AR-GE Pazarı'nda sergilendi.

Üniversitelilerin projeleri, iş dünyasıyla buluştu

KAHRAMANMARAŞ'ta üniversite öğrencileri tarafından geliştirilen projeler AR-GE Pazarı'nda sergilendi. 41 proje arasında bebeklerin yükselen vücut sıcaklığını değişebilir renkle gösteren termokromik tulum ilgi gördü. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ile Sütçü İmam Üniversitesi işbirliğinde öğrenci ve iş dünyasını bir araya getiren 4'üncü AR-GE Pazarı düzenlendi. Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen pazarın açılışında konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, Türkiye'nin teknolojiyle dünyanın ilk on büyük ekonomisine girmeyi hedeflediğini belirterek, "Türkiye'nin gelişmesi, teknolojik gelişmeyle, inovasyonla ve bilimi ancak teknolojiye dönüştürdüğümüz zaman biz bu katma değeri üretebileceğimizi düşünüyorum. Sadece ham madde ve yarı mamul ihracatı ve üretimiyle Türkiye'nin ancak orta eğir seviyesinde ilerleyebileceği, bilimi ve teknolojiyi, sanayiye ve üretime dönüştürebildiğinizde Türkiye'nin hayali olan teknolojiyi üretmeyi başarabildiğiniz sürece Türkiye, gelişmiş ve dünyanın en büyük ilk on ekonomisi içerisine girmeye hedeftir" dedi. Sütçü imam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci ise, sanayinin gelişmesine katkı sunan işadamlarının tecrübelerinden gençlerin faydalanmasını sağlamayı amaçladıklarını ifade ederek, "Kariyer günlerinin, üniversitemiz ve öğrencilerimiz açısından çok faydalı olacağına inanıyorum. Üniversite olarak ilimizdeki bu potansiyeli değerlendirmek zorundayız. Üniversite olarak; bitirme tezlerinizi sanayinin ihtiyacına yönelik yapasınız diye her başarılı bulunan projeyi 3 bin 500 lirayla, yüksek lisans projelerini de 7 bin lirayla destekliyoruz. Ayrıca TÜBİTAK; sanayi odaklı bitirme tezlerinizi 4 bin, araştırma projelerinizi ise 2 bin 500 lirayla desteklemektedir. Bu destekleri kullanarak kendinizi geliştirmeniz, katma değeri yüksek ürünler üreterek patente dönüştürmeniz; bizim ve ülkemizin yarınları adına çok çok önemlidir" diye konuştu.

BEBEKLERE TERMOKROMİK TULUM

41 projenin sergilendiği ve 2 gün sürecek AR-GE Pazarı'nda Sütçü İmam Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü 4'üncü sınıf öğrencileri Fatma Demirel ile Fevzi Yavuz tarafından termokromik boyar maddeyle geliştirilen ve bebeklerin vücut sıcaklığını yükseldiğinde değişebilir renkle uyaran termokromik tulum ilgi gördü. Projeyi geliştiren öğrencilerden Fatma Demirel, sıcak içecek konulan bardaklarda oluşan resimlerden fikir edindiğini ifade ederek, şunları söyledi: "Bebeklerin ateşinin yükselmesi ve havale geçirmesi durumunda bunu en aza indirmeyi amaçladık. Bebeğin vücut ısısı arttığında, üzerindeki kıyafette bulunan rengin değişmesiyle annenin görmesini sağlıyoruz. Bu şekilde anne uyarı alarak bebeğe erken müdahale edecektir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title