Kahramankazan Zeka Oyunu Satrancın Sınavda Başarıyı 2 Kat Artırdığı Belirtildi
Zeka oyunu satrancın sınavda başarıyı 2 kat artırdığı belirtildiKAHRAMANKAZAN'da 2 yıldır devam eden satranç programı sayesinde TEOG sınavlarında öğrencilerin başarı yüzdesinin bir önceki yıla oranla yüzde 100'ün üzerinde artış gösterdiği belirtildi.
Zeka oyunu satrancın sınavda başarıyı 2 kat artırdığı belirtildi
KAHRAMANKAZAN'da 2 yıldır devam eden satranç programı sayesinde TEOG sınavlarında öğrencilerin başarı yüzdesinin bir önceki yıla oranla yüzde 100'ün üzerinde artış gösterdiği belirtildi. İlçe Kaymakamı Engin Aksakal, ilçe genelinde düzenlenen zeka oyunlarının, spor aktivitelerinin öğrencilerin kişisel ve zihinsel gelişimlerinde faydalı olduğunu söyledi.
Kahramankazan İlçe Milli Eğitim Müdürü Serhat Oğuz, başarıya giden yolu açıklarken, "Birincisi, okumanın zenginleştirilmesi gerekiyor, ikincisi destekleme ve yetiştirme kurslarıyla öğrencilerin girecekleri hem TEOG, hem YGS sınavına hazırlanmaları gerekiyor. Üçüncüsü de tabiki satranç. Bu üçünde de geçen seneki rakamların hepsini de üçe katlamış durumdayız. Bunun somut olarak sonuçlarını aldık. TEOG'da geçen sene 100 ve üzeri net yapan öğrenci 175 öğrencimiz vardı, bugün itibariyle okul müdürlerinden aldığım geri dönüşler 100 net ve üstü yapan yaklaşık 380 öğrenci var" dedi.
'GELECEĞE BİR HAMLE' PROJESİ
İlçede devam eden kurslar sayesinde toplam 900 öğrenci olan 8. sınıf öğrencisi arasında geçen yıl TEOG sınavında 100 ve üzeri net yapan öğrenci sayısının 175 olduğu, sayının bu yıl 380'e çıktığı belirtildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Serhat oğuz, tüm okullarda satranç turnuvaları düzenlendiğini belirtti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Geleceğe Bir Hamle' projesi kapsamında eğitim-öğretim ve sosyal hayata olumlu etkileri nedeniyle satrancın okullarda yaygınlaştırılması hedeflendi. 15-19 Mayıs tarihleri arasında ilçe genelinde yapılacak 'Satranç Sporu Günleri'ne hazırlanan öğrenciler, okullarını temsil edebilmek için antrenmanlarına aralıksız devam ediyor.
Geleceğe bir hamle projesi kapsamında, öğrencilerin planlı hareket etmeleri, hızlı ve doğru kararlar alabilmeleri, özgüven duygusu aşılaması, dikkat dağınıklığının engellenmesi, sistemli, düzenli ve disiplinli çalışmaya yardımcı olması, iç motivasyonu yükseltmesi, hafızanın gelişmesi, konsantrasyonu arttırması, kazanmak için bazı kayıplar yaşanabileceğinin öğretilmesi, hedefe giden birden fazla yol olduğunu göstermesi ve sabırlı olmayı öğretmesi gibi birçok gerekçeden dolayı satrancın yaygınlaştırılması hedeflendi.
Kahramankazan Kaymakam Engin Aksakal, "İlçe genelinde düzenlenen zeka oyunlarının, spor aktivitelerinin, satranç, masa tenisi, voleybol, basketbol turnuvası gibi bu etkinliklerimizin öğrencilerimiz gerek kişisel, gerekse zihinsel gelişimlerinde faydalı olacağı kanaatindeyiz. Bugün burada satranç sergisinin açılışını yaptık. Son derece orijinal, farklı görsel anlamda çalışmalarda bulunmuşlar. Ben öğrencilerimizi tebrik ediyorum" dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Serhat Oğuz ise 2010 yılında Burdur'un Türkiye'ye model olmuş bir il olduğunu belirterek, "Orda yaptığımız incelemede, satrancın çocukların dikkat dağınıklığını gideriyor, rekabet gücünü arttırıyor, stratejik ve analitik düşünmeyi arttırıyor. Dolayısıyla çocuklarımızda bu merakı arttırmak istiyoruz. Böylece hedef olarak öğrencilerimizin başarısına pozitif bir katma değer, katkı sağlamak istiyoruz. Amacımız gayemiz bu. Başarının üç temel unsuru var. Birincisi; okumanın zenginleştirilmesi gerekiyor, ikincisi destekleme ve yetiştirme kurslarıyla öğrencilerin girecekleri hem TEOG sınavına hem YGS sınavına hazırlanmaları gerekiyor ve üçüncüsü de tabii ki satranç. Bu üçünde de geçen seneki rakamların hepsini de üçe katlamış durumdayız. Bunun somut olarak sonuçlarını aldık. TEOG'da geçen sene 100 ve üzeri net yapan öğrenci 175 öğrencimiz vardı, bugün itibariyle okul müdürlerinden aldığım geri dönüşler 100 net ve üstü yapan yaklaşık 380 öğrenci var şuanda"dedi.