Kadınlar Erkeklerden 3 Kat Fazla Konuşmuyor
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Serkan Karaismailoğlu, kadınların çok konuştuğunun yanlış bilgi olduğunu belirterek, "Erkeklerin az koştuğunu düşünen birisi varsa pazar günleri futbol programlarını izlesin. Kadınlarda işitme ve konuşma merkezleri daha gelişmiş ama bu fark üç katlık değil. Aslında kadınlar günde 16 bin 215, erkeklerin ise 15 bin 669 kelime kullanıyor" dedi.
Uludağ Üniversitesi (UÜ) Mete Cengiz Salonu'nda 'NBeyin' adlı programı ile ilgili öğrencilere konferans veren Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Serkan Karaismailoğlu, kadın ve erkek arasındaki çarpıcı özellikleri hakkında açıklamalarda bulundu. Kadın ve erkeğin birbirini yeteri kadar tanımadığını anlatan Karaismailoğlu, beyninde bir cinseiyetinin olduğunu açıkladı. Beynin cinsiyetini belirleyenin anne karnında maruz kalınan testesteron olduğuna ifade eden Karaismailoğlu, "Beynin iki yarım küresi eşit bir şekilde büyürse dişi beyin olur. Ama işin içine Y kromozomu girdiğinde sol yarım kürenin, hemisferin gelişimini geciktirir. Sol yarım kürenin gelişimi geciktikçe, beynin solu ile ilgili erkekte değişiklikler olmaya başlıyor" diye konuştu.
"ESPİRİ ERKEĞİN GELİŞTİRDİĞİ BİR SÜS"
Karaismailoğlu, erkeklere rağmen ilişkiyi kadının belirlediğini vurguladı. "Türk kızını aya gönder ilk adımı aydan bekler" düşüncelerinin yanlış olduğunu söyleyen Karaismailoğlu, şöyle devam etti:
"Bunun Türklükle falan hiçbir ilgisi yok. Kültürel değerlerden uzaklaşıp doğaya bakıldığında dişi ve erkek hayvanların dahi beyinleri farklı. Hayvanlarda erkeğin tek derdi dişiyi etkilemek. İnsanlara baktığımızda erkeğin süslü olmadığını düşünüyoruz. Ama öyle değil. Erkeğin süs kavramı daha farklı. Araştırmacılar erkeğin süs kavramını daha çok beyinde geliştirdiğini öne sürüyorlar. Mesela espiri erkeğin geliştirdiği bir süs. Kadınlar kendileri güldüren erkekleri seviyorlar araştırmalar bunu gösteriyor. Erkekler ise kendilerini güldüren kadınlara karşı nörtler. Bir etkilenme yok. Kendilerine gülen kadına bayılıyorlar. Erkelerin tek bir derdi var dişiyi etkilemek. Bir ilişkiyi kadın başlatır kadın bitirir. Bunu tüm erkekler kabul etmeli. Türk kızı falan uğraşmayalım. Ama kadınlarda şunu unutmamalı her zaman başlatan ve bitiren aynı kadın olmayabilir."
"ERKEKLERİN BEYİN YAPISI İŞİTMEYE MÜSAİT DEĞİL"
Kadınların genel olarak kendisini dinlemediği için şikayetçi olduğunu kaydeden Karaismailoğlu, erkeklerin beyin yapısının işitmeye müsait olmadığını belirtti. Bunun nedeninin beynin sol yarım küresi olduğunu dile getiren Karaismailoğlu, "Sol yarım küre detaycı. Kadınlar detayda yaşıyor. Erkeğin sol küresinin gelişimin gecikmesi bunda etkili. Sol kürede konuşma, işitme ve muhakeme solda daha baskındır. Erkekte sol tarafında gelişim geciktiği için işitme konusunda gerçekten sıkıntılılar. Özellikle bir şey yaparken sizi çok kolay duyamaz. Kadın beyninde duyusal girdiler çok daha fazla. Televizyon izlerken bir şey söylediğinde erkeğin kafa salladığına bakma o bir reflekstir. Eğer bir erkeğe bir şey anlatmak istiyorsan. Al karşına tut kafasını. Kulakları kapamamaya dikkat et. Mümkünse çok açık bir şey giymeyin" şeklinde konuştu.
"ERKEKLER EMPATİ YAPAMAZ"
Erkeklerin empati yapmakta zorlandığını belirten Dr. Serkan Karaismailoğlu, "Bir söz vardır. Ateşi kim keşfetti bilmiyoruz ama odunu kesin bir kadın keşfetti. Biz odun muyuz? Aksini söylemeyeceğim. Evet biz odunuz. Bunun bilimsel bir nedeni var. Erkekler empati yapamaz. Limbik sistem denilen bölümle ilgili. Erkek üzgün bir kadın gördüğünde. Bir miktar kendisi de üzülüyor ama onun için üzgün yüz olarak kalıyor. Kadınlar beni anlamıyor diye şikayet ediyor. Erkekler bu konuda suçlu değil. Sistem öyle işliyor. Erkekler duygusal empatiden hemen bilişsel empatiye geçiyor. ve tek derdi kadının sorunu çözmek. Erkekler aslında iyi niyetli" açıklamalarında bulundu.
"KADINLAR ERKEKLERDEN ÇOK KONUŞMAZ"
Kız bebeklerin doğduktan iki saat sonra yüz okumaya başladığına dikkat çeken Dr. Karaismailoğlu, kadınların çok konuştuğunun yanlış bilgi olduğunu belirtti. Karaismailoğlu, "Erkeklerin az koştuğunu düşünen birisi varsa pazar günleri futbol programlarını izlesin. Kadınlarda işitme ve konuşma merkezleri daha gelişmiş ama bu fark üç katlık değil. Aslında kadınlar günde 16 bin 215, erkeklerin ise 15 bin 669 kelime kullanıyor. Konuşmaya başlama yaşı kadınlarda daha önce, yabancı dil eğitiminde daha iyiler ve kekemelik erkeklerde daha çok görülüyor. Kız çocukların oyunları konuşma ağırlıklıdır. Erkek çocuklarda daha çok az konuşma ve vurdulu kırdılı oyunlar vardır" dedi..
Kadınların çok detaycı olduğunu söyleyen Karaismailoğlu, "Bir erkek bir erkeklere karşılaştığında iletişim yöntemi göz gözedir. Benden uzun mu? Güçlü mü? Kadınlar öyle değil tarayıcıdan geçiriyor. Kadınlar ile erkeklerin hepsi kadınlar için süslenir" açıklamalarında bulundu. - BURSA