Haberler
Bahçeli, Öcalan çağrısını bir kez daha yineledi

Bahçeli, Öcalan çağrısını bir kez daha yineledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenler için talimat

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenler için talimat

Komisyonda gerginlik! Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler salonu terk etti

CHP'li vekilin sözleri sonrası Bakan Güler salonu terk etti

Deniz Akkaya hakkında gözaltı kararı

Deniz Akkaya hakkında gözaltı kararı

Kadına Yönelik Şiddette 'Toplumsal Sorun' Uyarısı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi ve Aile ve Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Derya Keskinci, Türkiye’de kadına yönelik artan şiddet olaylarını hatırlatarak, “Kadına yönelik şiddetin bir kadın sorunu değil toplumsal bir sorun olarak algılanması gerekiyor” dedi.

Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi ve Aile ve Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Derya Keskinci, Türkiye'de kadına yönelik artan şiddet olaylarını hatırlatarak, "Kadına yönelik şiddetin bir kadın sorunu değil toplumsal bir sorun olarak algılanması gerekiyor" dedi.

Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Derya Keskinci, kadına yönelik şiddetin toplumsal sorun olarak algılanması gerektiğini ifade etti. Keskinci, "Kadına yönelik şiddet toplumsal cinsiyete dayalı ayrımcılığın bir türüdür ve toplumda erkeklerin kadınlar karşısında sahip olduğu güç, egemenlik ve ayrıcalıklardan kaynaklanmaktadır. Devletin kadına yönelik şiddeti kaldırmaya yönelik atmadığı her adım devleti şiddetin faili haline getirir" dedi.

Kadın haklarının insan hakları olduğunu hatırlatan Keskinci, "Kadın hakları ihlali, insan hakları ihlalidir. Kadına yönelik şiddet bir suçtur. Şiddet uygulayan erkeğin cezasız kalması veya ceza indirimi ile ödüllendirilmesi kabul edilemez. Kadına yönelik şiddet tüm topluma yöneltilmiş şiddettir" şeklinde konuştu.

Kadına yönelik şiddetin temelinde toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin olduğuna dikkat çeken Keskinci, "Kadına yönelik şiddetin nedeni kadının ikinci bir varlık olarak görülmesi ve kadına yönelik şiddetin insan hakları ihlali olduğu bilincinin toplumda yerleşmemiş olmasıdır. Bu sebeple içselleştirilmiş toplumsal cinsiyet rollerinin ve erkeklik anlayışının yok edilmesi gerekir. Bu amaçla erkeklerin de içinde olduğu okul öncesi eğitimden başlayarak topyekun bir zihniyet dönüşümü mücadelesinin başlatılması gerekir. Psikolojik, sosyo-ekonomik birçok nedeni olan şiddetin sadece kanuni düzenlemelerle ortadan kaldırılmasının mümkün olmadığını savunmakla birlikte cezaların yetersiz olduğunu da vurgulamamız gerekir" ifadelerini kullandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title