Kadına Şiddet, Alt Komisyona Gönderildi
Kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla hazırlanan kanun tasarısı, TBMM Adalet Komisyonu'nda görüşülürken üyelerin önerisiyle, alt komisyona havale edildi.
Kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla hazırlanan kanun tasarısı, TBMM Adalet Komisyonu'nda görüşülürken üyelerin önerisiyle, alt komisyona havale edildi.
Ankara geçici madde desteğin de bakanlığımız tarafından önemli bir yasal alt yapı oluşturuldu."
CHP Uşak Milletvekili Dilek Aygün Yılmaz ise olayın sadece kadın olarak düşünülmemesi gerektiğini belirterek, "Yüzde 95 de olsa kadın, ama erkeğinde şiddete uğrayabileceğini hesaba katılması gerekiyor. Kadın ve aile bireylerinin şiddetten koruma kanunu olarak yasalaşması daha uygun olur" dedi. Yılmaz ayrıca her ilde mutlaka kadın sığınma evlerinin kurulması gerektiğinin altını çizerek, "Birde mülki amire verilen yetkiler, hakime verilmemiş. Hakimin verdiği karara mülki amir karşı çıkarsa, yeniden mahkemeye gelecek" dedi.
CHP'li Dibek, AKP'nin son 10 yıldır ülkeyi yönettiğini hatırlatarak şöyle konuştu:
"Bir takım tuhaflıklar da var. Son on yolda kadına yönelik şiddette, kadın cinayetlerinde müthiş artışlar var. Yüzde bin 500 falan artış. Sözleşmeyi ilk biz imzaladık. Avrupa ilerleme raporlarında da Türkiye uyarılıyor. On yılın sonunda iktidar da ya bu kadar kadına yönelik şiddet olmuş (bizim hiç mi sorumluluğumuz yok) diye düşünmüşlerdir herhalde.
Çelişkiler de var. Milli Eğitim komisyonunda 4+4+4 tartışılıyor. Öyle temel bir kanunun bakanlar kurulundan geçmemesi mümkün değil, anlamış değilim. O kanuna göre biz kız çocuklarımız küçük yaşta evlenmeleri, cehaleti içinde kalmaları yönünde teşvik yapıyor Diğer yandan onlara karşı şiddetin önlenmesi için yasa yapıyoruz yani bir çelişki var. Bu tasarı iyi niyetle hazırlanmış ama eksikler var."
Konuşmaların ardından Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, bir oylama yaparak tasarının kurulacak alt komisyonda ele alınmasına karar verdi. - Ankara