Kadın Kursiyerler İçin Protokol İmzalandı
Şanlıurfa'nın Haliliye İlçe Belediyesi ile KOSGEB arasında düzenlenen protokolle 150 kadına girişimcilik kursu verilecek.
Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Haliliye Belediyesi'nin KOSGEB ile ortaklaşa düzenlediği Uygulamalı Girişimcilik Kursu projesinin açılışında konuştu.
Kadın girişimcilerin önemine vurgu yapan Başkan Demirkol, "Hayatınızın her evresinde, şunu hissetmenizi istiyorum; benim bir belediyem var. Benim belediyem, bana babamdan yakın değil ama bana amcamdan yakın" dedi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Nikah ve Konferans Salonu'nda gerçekleşen protokol törenine; Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Haliliye Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uludağ, Belediye Meclis Üyeleri Metin Çadırcı, Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kadir Kırıcı, KOSGEB Şanlıurfa Müdürü İdris Erkeksoy, Karacadağ Kalkınma Ajansı İl Koordinatörü Yunus Çolak ve girişimcilik kursuna başvuran bayanlar katıldı. Haliliye Belediyesi'nin, KOSGEB ile ortaklaşa düzenlediği "Uygulamalı Girişimcilik Kursu" projesinin imza protokolünün açılışında konuşan Erkeksoy, "Yuvayı dişi kuş yapar, yönetimiyle yola çıktığımız zaman sizlere çok büyük görevler düşüyor. Biz KOSGEB olarak girişimcilik eğitimini 2009 yılından beri veriyoruz ama bu eğitim ayrı bir önemi var. Haliliye Belediyesi ile yapmış olduğumuz, yapacağımız bu eğitim kapsamında daha koordineli daha güzel iş yerlerine sahip olacağınıza inanıyorum" diye konuştu.
'ÇOCUKLARINIZIN GELECEĞİNİ İNŞAAT ETMEK İSTİYORUZ'
Kadın girişimcilere seslenen Başkan Fevzi Demirkol, çocukların geleceğini inşaat etmek için çalıştıklarını söyledi. Kadının eve hapsedilmemesi gerektiğini ve kadının topluma kazandırılması gerektiğinin altını çizen Başkan Demirkol, şunları söyledi: "İnşallah biz bu 5 yıllık süre içerisinde, çocuklarınızın geleceğini inşaat etmek istiyoruz. Size, sadece yaşam şartlarınızı biraz daha ileri götürebiliriz ama inanın ki, buna, çocuklarınızın geleceğinde çok değişiklik olacak. Onların istikbali, bizim istikbalimizdir. Biz onların da duasına talibiz. Kadının toplum hayatına katılması gerekir, sosyal hayata katılması gerekir. Kadının eve hapis edilmemesi gerekir diye bir kanaatim var. Bunu her toplantıda söylerim. Sağlıklı nesillerin yetişmesinin eğitimli ailelerden, eğitimli anne ve babadan geçtiğini, özellikle de bu çocuğun yetiştirilmesinde annenin önemini, çok yakinen bilen birisiyim. O bakımdan biz gelecekte bir nesil yetiştirmek istiyorsak, ilk önce annelerin eğitimli olması lazım. Ekonomik bakımdan güçlü olması lazım. Biz, üstümüze düşen her türlü vazifeye hazırız. Bu girişimcilik kursunda, 30 bin lira hibe var. 70 bin lirada, kredi var. Şimdi biz, geçmişte devletin uygulamış olduğu bazı teşvikler vardı. Bu teşvikleri iyi kullanan iller, sanayide gelişti."
'BELEDİYE BAŞKANI OLSAM DA, DÖNEMİM BİTSE DE...'
Kadın girişimcilere Haliliye Belediyesi olarak yanlarında olduklarını belirten Başkan Fevzi Demirkol, "Hayatınızın her evresinde, şunu hissetmenizi istiyorum; benim bir belediyem var. Benim belediyem, bana babamdan yakın değil ama bana amcamdan yakın, bana kardeşimden yakın değil ama amcaoğlumdan yakın. Benim bir belediyem var deyip o güveni her zaman hissetmenizi istiyorum. Hayatınızın bütün aşamasında, ben belediye başkanı olsam da olmasam da, dönemim bitse de yanınızda olacağımı şimdiden açıklıyorum. Beyan ediyorum, taahhüt ediyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından 150 kadının eğitim göreceği kursun protokolü imzalandı ve kadın girişimcilere kursla ilgili bilgiler verildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)