Kaçak Elektrik Kullanma Oranı Yüzde 74
Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) Genel Koordinatörü Necat Tur, bölgelerindeki kaçak kullanılanım kabul edilebilirin çok üzerinde olduğunu, şuan itibariyle bu oranın yüzde 74 civarında tespit edildiğini söyledi.
Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) Genel Koordinatörü Necat Tur, bölgelerindeki kaçak kullanılanım kabul edilebilirin çok üzerinde olduğunu, şuan itibariyle bu oranın yüzde 74 civarında tespit edildiğini söyledi.
DEDAŞ Genel Koordinatörü Necat Tur, Şanlıurfa'daki ulusal ve yerel basın temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. DEDAŞ Şanlıurfa İl Müdürü Esin Eroğlu ve Medya Danışmanı Atilla Korkmaz ile birlikte gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan DEDAŞ Genel Koordinatörü Necat Tur, bölgedeki kaçak elektrik kullanımı boyutunun çok yüksek oranlarda olduğunu açıkladı. Tur, "Bölgemizdeki kaçak kullanılanım kabul edilebilirin çok üzerindedir. Şuan itibariyle bu oran yüzde 74 civarındadır. Bu ise çok büyük bir kayıp ve israftır" dedi.
İşi devraldıkları tarihten itibaren yaklaşık olarak bin 700 kişiye istihdam sağladıklarını, genelde ise 5 bin personelle hizmet verdiklerini vurgulayan DEDAŞ Genel koordinatörü Necat Tur, şöyle devam etti:
ÇAĞRI MERKEZİNDE TÜRKÇE, ARAPÇA, ZAZACA VE KÜRTÇE KARŞILAMA
"Bu elemanların büyük bir bölümü saha çalışmalarına katılmaktadır. Bunlar kaçak kontrol, takip tahsilat, kontrol, arıza ve yenileme işlerinde görev alıyor. Genel olarak toplamda 5 bin personel ile hizmet vermekteyiz. Temel amacımız sağlıklı ve sürekli hizmet vermektir. Bunların yanında önemli yeni hizmetlerimizde var. Bu hizmetlerin en başında hepimizin de bildiği gibi eskiden çağrı merkezlerinde 'telefonlar açık kalıyor personel çağrılara bakmıyor' şeklinde şikayetler vardı. Bunu önlemek için 150 kişilik bir istihdam ile 50 operatör aynı anda çağrılara cevap vermek üzere çağrı merkezi kurduk ve şuanda faal bir şekilde çalışmaktadır. Bu çağrı merkezinin numarası ise 444 8086 şeklinde. Bu çağrı merkezi gelen çağrıları 4 farklı dilde karşılamaktadır. Bu dillerde Türkçe, Arapça, Zazaca ve Kürtçe mevcut. Bir diğer projemiz ise bölgede ne kadar envanter olduğunu belirlemek açısından 'coğrafi bilgi kayıt sistemi' başlattık ve bu ciddi bir aşamada. Bu sistemden gelen bilgiler sayesinde sahada çalışma yapmaktayız." - ŞANLIURFA