Justin Bieber Yahudileri Kızdırdı
Justin Bieber'in, Yahudi soykırımının simge isimlerinden Anne Frank ile ilgili yorumu, tüm dünyanın tepkisini çekti.
Ünlü şarkıcı Justin Bieber'in II. Dünya savaşı sırasında bir toplama kampında yaşamını yitiren, Yahudi soykırımının simge isimlerinden Anne Frank ile ilgili yorumu, tüm dünyanın tepkisini çekti.
Avrupa turu çerçevesinde Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da konser veren 19 yaşındaki şarkıcı, Frank'ın II. Dünya Savaşı sırasında 2 yıl boyunca ailesiyle saklandığı binada açılan Anne Frank Müzesi'ni gezdi.
Müzenin konuk defterini imzalayan Bieber, "Burada olmak, gerçekten ilham verici. Anne, harika bir insandı. Bugün hayatta olsaydı bir Belieber (Bieber'in hayranlarının kendilerine verdiği isim) olabilirdi" yazdı.
Anne Frank Müzesi yetkilileri, Bieber'in mesajını sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfalarında paylaşınca ortalık karıştı.
Sosyal paylaşım siteleri Twitter ve Facebook'ta Bieber'i eleştiri yağmuruna tutan yüzlerce kişi, ünlü şarkıcıyı duyarsızlık ve bencillikle suçladı.
Bieber'in Twitter'daki 37 milyon takipçisi ise karşı atağa geçerek ünlü sanatçıya destek oldu. Çoğunluğu genç kızlardan oluşan Bieber hayranları, Anne Frank'ın kim olduğunu bilmediklerini yazdı.
Müze sözcülerinden Maatje Mostart ise Bieber'in müzeyi ziyaret etmesinden çok mutlu olduklarını, yazdıklarında herhangi bir hakaret algılamadıklarını söyledi.
Avrupa turnesinde zor anlar yaşayan Bieber, önce İngiltere'deki konseri sırasında kuliste bayıldığı için hastaneye kaldırılmış, daha sonra kapuçin maymununu gerekli belgeleri olmadığı için Münih'te gümrükte bırakmak zorunda kalmıştı.
-Anne Frank-
Frank ailesi, Nazilerin Hollanda'yı işgali sırasında Yahudi soykırımından kurtulmak için Prinsengracht'taki bir ofis binasının arkasında bulunan gizli bölümde saklanmıştı. O sıralar 14 yaşında olan Anne, doğum gününde hediye edilen günceye yaşadıklarını, üzüntülerini, özlemlerini ve umutlarını yazmıştı.
Frank ailesi, 2 yıl sonra bir polis baskınında tutuklanıp Polonya'daki Auschwitz toplama kampına gönderilmişti. Anne ve ablası Margot, Auschwitz'ten Bergen-Belsen kampına transfer edilmiş ve 1945'te orada ölmüştü.
Aileden hayatta kalmayı başaran tek kişi, baba Otto Frank olmuştu. Otto, Anne'nin güncesini bulmuş ve yayımlatmıştı.
"Anne Frank'ın Hatıra Defteri", 60 dile çevrilmiş, Yahudi soykırımını en iyi anlatan kitaplardan biri olarak "çok satanlar listesi"ne girmişti. Günce, tiyatro ve beyaz perdeye de uyarlanmıştı.