Haberler

Jandarma Genel Komutanlığındaki Darbe Girişimi Davası

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahı'ndaki eylemlerle ilgili 244 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahı'ndaki eylemlerle ilgili 244 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen duruşmada sanıklar, avukatları ve müştekiler hazır bulundu.

Savunma yapan eski teğmen Muzaffer Taha Gümüş, olay günü evindeyken Genelkurmay Başkanlığına terör saldırısı olduğu yönünde haberleri gördüğünü, bunun ardından tabur komutanına bilgi vererek görev yeri olan Jandarma Genel Komutanlığına gittiğini beyan etti.

Karargahta terör saldırısı olabileceğinin söylenerek personele silah alması emri verildiğini, kendisinin de MP-5 alarak beklemeye başladığını anlatan Gümüş, bir süre dışarıda, ilerleyen saatlerde de muharebe merkezinde beklediğini belirtti.

Gece boyunca silahını kullanmadığını ve konusu suç teşkil eden bir olaya karışmadığını öne süren Gümüş, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Gümüş, "Darbe girişimini kim yaptı?" sorusunu, "Darbe girişiminin ardında FETÖ'nün ve dış güçlerin olduğunu düşünüyorum." diye cevapladı.

Darbecilerden şikayetçi oldu

Eski astsubay kıdemli başçavuş Mustafa Kürklü, darbe girişimini lanetlediğini ve darbecilerden şikayetçi olduğunu söyleyerek savunmasına başladı.

Jandarma Genel Komutanlığındaki görevine 2011'de başladığını bildiren Kürklü, olay öncesi yıllık izinde olduğunu,15 Temmuz günü akşam saatlerinde yüzbaşı İlyas Pekdemir'in kendisini arayarak, "Senin gönderdiğin evrakla ilgili sorun yaşıyorum. Evrakı yarın sabah göndermemiz gerekiyor. Mümkünse birliğe uğra." dediğini aktardı.

Bunun üzerine Jandarma Genel Komutanlığına gittiğinde teğmen rütbesinde askeri personeli ve bazı sivil giyimli kişileri gördüğünü anlatan Kürklü, neler olduğunu sorduğunda "tatbikat yapıldığı" ve "terör saldırısı ihtimali" bulunduğuna ilişkin konuşmalar olduğunu ileri sürdü.

Bundan sonra kendisini birliğe çağıran yüzbaşı Pekdemir'i beklemeye başladığını, telefonla aramasına rağmen Pekdemir'e ulaşamadığını ifade eden Kürklü, bir süre sonra çatışmanın başladığını ancak yaşananların ne olduğunu anlayamadığını iddia etti.

Gece boyunca çatışmaların sürdüğünü beyan eden Kürklü, sabah saatlerinde gelen polislerce gözaltına alındığını, darbe girişimini de bundan sonra öğrendiğini söyledi.

Kürklü, "Ben iş yerime darbe kastıyla gitmedim. Benim görevim evraklarla ilgilidir. İş yerime evraklarla ilgili çağırılmam olağan bir durumdur. Şahsıma yöneltilen silah aldığım ve kullandığım suçlamasını kabul etmiyorum. Söz konusu görüntülerdeki şahıslar ben değilim. Rehine alma olayına da karışmadım." savunmasını yaptı.

Duruşmaya öğle arası verildi.

Kaynak: AA / Güncel
title
Close