Haberler

Jandarma Genel Komutanlığındaki Darbe Girişimi Davası

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahındaki eylemlerle ilgili 244 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahındaki eylemlerle ilgili 244 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen duruşmada sanıklar, avukatları ve müştekiler hazır bulundu.

Savunma yapan eski üsteğmen İrfan Satır, 2007'de mesleğe başladığını, 15 Temmuz'dan önce Jandarma Genel Komutanlığında görevli olduğunu bildirdi.

Satır, olay günü mesai bitiminden sonra görev yerinden ayrıldığını, üniformasının cebinde unuttuğu parasını almak için birliğe geri döndüğünü savundu.

Parasını alıp ayrılacağı sırada "terör saldırısı var" denildiğini öne süren Satır, bunun üzerine MP-5 silahı alarak karargahta beklemeye başladığını ancak gece boyunca silahını hiç kullanmadığını iddia etti.

FETÖ üyeliği ve darbe girişiminde bulunmak suçlamalarını kabul etmeyen Satır, mahkeme heyetinden tahliye ve beraat talebinde bulundu.

"Elebaşı karşımda olsa boğazına sarılmak içimden gelir"

Darbe girişiminden önce Güvercinlik'teki Eşref Bitlis Kışlasında görev yapan eski mühendis albay Erol Yılmaz da FETÖ'nün darbe girişimini lanetlediğini belirterek, olay akşamı kışla kontrol görevi olduğunu anlattı. Bu kapsamda Ankara İl Jandarma Komutanlığına gittiğini aktaran Yılmaz, Akıncı Üssü darbe davasının sanıklarından eski yarbay Hüseyin Polatçı ile kısa bir görüşme yaptığını ancak nöbetçi amiri olmadığını öğrenmesi üzerine yanından ayrıldığını belirtti.

Polatçı ile darbe içerikli bir konuşmalarının olmadığını ve gecenin ilerleyen saatlerinde de iletişim kurmadığını ileri süren Yılmaz, saat 22.00'den sonra televizyonda boğaz köprülerinin kapatıldığına dair haberleri gördüğünü aktardı.

Daha sonra televizyondan Başbakan Binali Yıldırım'ın "küçük bir grubun askeri kalkışması olduğu"na dair açıklamalarını duyduğunu ifade eden sanık Yılmaz, üstlerinin emri gereği sabah saatlerine kadar görev yerinde beklediğini belirtti.

Darbe girişiminde yer almadığını ve olay akşamı Jandarma Genel Komutanlığı'na hiç gitmediğini beyan eden Yılmaz, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Sanık Yılmaz, mahkeme heyetinin, "Darbe girişimini kim yaptı?" ve "FETÖ elebaşı Fetullah Gülen karşında olsa ne yaparsın?" sorularını ise "Medyadan duyduğumuz kadarıyla FETÖ'nün yaptığı anlaşılıyor. Elebaşı karşımda olsa bulunduğumuz yerde bir yargı organı varsa oraya teslim ederim ama 1,5 yıldır çektiklerimden sonra boğazına sarılmak içimden gelir." şeklinde cevapladı.

Duruşmaya öğle arasının ardından devam edilecek.

Kaynak: AA / Güncel
title
Close