Haberler

İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. Eğitim Başladı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2012-2013 akademik yılında ilk öğrencilerine eğitim vermeye başlayan İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi üçüncü yılına 86 yeni öğrencisi ile başladı.

İlk kez beyaz önlük giyen öğrenciler ve aileleri heyecanlı anlar yaşadı.

İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2014-2015 akademik yılına Beyaz Önlük Giyme Töreni ile başladı. Mütevelli Heyet Başkanı Ali Rıza Doğanata, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Merdan Hekimoğlu, Medical Park İzmir Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Başhekimi Op. Dr. Zafer Beken, Genel Müdürü Veysi Kubba, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Hazan, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Celal Kocabaş'ın katılımı ile gerçekleşen törende öğrenci ve aileler heyecanlarını akademisyenler ile paylaştı. Öğrencilere fakülte andını okutan Dekan Prof. Dr. Hazan, "Şimdiden en iyi hekim olmayı hedeflemelisiniz" dedi. Tıp Fakültesini en yüksek puanla kazanan ve yüzde 100 burslu eğitim alacak olan Tuğçe Ata'ya beyaz önlüğünü Mütevelli Heyet Başkanı Ali Rıza Doğanata giydirdi.

Hedef ilk sırada yer almak

Açılış konuşmasında üç yıl önce eğitim vermeye başlayan İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin bu yıl eğitime başlayan 86 öğrencisi ile birlikte mevcudunu 210 öğrenciye çıkarttığını ve 105 öğretim üyesine ulaştığını söyleyen Dekan Hazan, "Hedefimiz, tıp fakültesi bulunan vakıf üniversiteleri arasında ilk sırada yer almak" diye konuştu.

Var olan hekim kadar yeni hekime ihtiyaç var
Türkiye'de 130 bin doktor bulunduğunu ve doktor başına 600 hastanın düştüğünü dile getiren Hazan, "Avrupa'da doktor başına 400, Amerika'da 300 hasta düşüyor. Türkiye'de var olan hekim kadar yeni hekime ihtiyaç var" dedi. Yatak sayısında da Türkiye'nin Avrupa standartlarının gerisinde kaldığına dikkat çeken Prof. Dr. Hazan, "Avrupa'da bin kişiye düşen yatak sayısı 5,3 iken Türkiye'de 2,2. Türkiye'nin Avrupa standartlarına yetişebilmesi için en az 70 bin hekime ve bu hekimlerin hizmet verebileceği hastanelere ihtiyaç var" diye konuştu.

"Tek hayalim doktor olmaktı" diyenler İzmir Üniversitesi'nde buluştu

Türkiye'de her yıl yaklaşık 2 milyon gencin üniversite sınavına girdiğini ve istediği üniversitede eğitim alma şansı ve mücadelesinin bu gençler için her yıl daha da zorlaştığını ifade eden Prof. Dr. Merdan Hekimoğlu konuşmasında, "Şu an, pek çoğu 'çocukluğumdan beri tek hayalim doktor olmaktı' diyen ve bu hayalini gerçekleştirmek üzere İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni seçen öğrencilerimizle birlikteyiz. İnsanlığa şifa dağıtmak amacıyla hekimlik mesleğini ve bu eğitimi en iyi şekilde almak için İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni seçen kıymetli öğrencilerimiz, aramıza hoş geldiniz" dedi.

Türkiye'nin en başarılı öğrencilerinin tercihi tıp

Prof. Dr. Hekimoğlu'nun ardından söz alan Mütevelli Heyet Başkanı Ali Rıza Doğanata ise konuşmasında, Türkiye'nin son yıllarda tıp alanında yaptığı atılıma dikkat çekti. Yurt dışından da pek çok hastanın tedavi için Türkiye'yi tercih ettiğini hatırlatan Doğanata, "Bu durumda, Türkiye'nin en başarılı öğrencilerinin tıp fakültelerini tercih etmesinin etkisinin büyük olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bu duruma tıp fakültelerine yapılan yatırımlar, akademisyenlerin özverili çalışmaları ve sağlam eğitim sisteminin katkısı da büyük" diye konuştu.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Kardiyolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurettin Ünal'ın "Çocuk Kalbi" başlıklı ilk dersi vermesinin ardından öğrenciler, Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin elinden ilk beyaz önlüklerini giydi. Dekan Prof. Dr. Eyüp Hazan eşliğinde İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi andını okuyan öğrenciler, mutluluklarını aileleri ile paylaştı.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title
Close