İzmir Üniversitesi'nde 5'İnci Kez Mezuniyet Sevinci Yaşandı
Altıncı akademik yılını tamamlayan İzmir Üniversitesi'nde, yüksek lisans, lisans ve ön lisans eğitimi alan 450'den fazla öğrenci, başarı ile geçen eğitim hayatlarının ardından meslek hayatlarına doğru yeni bir yola çıktı.
2008-2009 akademik yılında eğitim vermeye başlayan İzmir Üniversitesi'nde beşinci kez mezuniyet mutluluğu yaşandı. Ön lisans, lisans ve yüksek lisans eğitimi almış 450'den fazla öğrencisini Kaya Termal&Convention'da düzenlenen törenle meslek yaşamına uğurlayan İzmir Üniversitesi'nde mutluluk ve hüzün bir arada yaşandı. Mütevelli Heyet Başkanı Ali Rıza Doğanata, Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Selim Doğanata, Mütevelli Heyet Üyesi, eski Orman ve Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Ersin Taranoğlu, akademisyenler, aileler ve öğrenciler katıldı. Soma'da yaşanan maden kazasını anmayı da ihmal etmeyen öğrenciler, hocaları ile birlikte mezuniyet selfie'si çekti.
2013–2014 akademik yılı lisans birincisi, Mühendislik Fakültesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü öğrencisi Sümeye Nur Karahan'ın öğrenciler adına konuşma yaptığı törende Karahan'a diploma ve plaketini Rektör Erciyeş, ön lisans birincisi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü birincisi Burçin Çiçekli'ye ise diploma ve plaketini Mütevelli Heyet Başkanı Ali Rıza Doğanata takdim etti.
Necdet Doğanata'nın izinde
Mütevelli Heyet Başkanı Doğanata törende yaptığı konuşmasında, İzmir Üniversitesi'nin yükseköğretimde bir marka olarak kabul edildiğini söyledi. Ülkelerin gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergesinin eğitimli insan nüfusu olduğunu ifade eden Doğanata, "İzmir Üniversitesi mezunları arasından kurucumuz Necdet Doğanata gibi pek çok önemli şahsiyetin çıkacağına inanıyorum. Aldığınız eğitim ile İzmir Üniversitesi'ni dünyanın dört bir yanında başarı ile temsil edeceğinize inancım sonsuz" dedi.
Bilimsel veriyi kullanan ve üreten kazanacak
Ali Rıza Doğanata'nın ardından söz alan Rektör Prof. Dr. Erciyeş ise akademik başarısını dünya çapında kanıtlamış olan İzmir Üniversitesi'ne yurt dışından gelecek öğrenci talebinin son bir yılda yüzde 50 artış gösterdiği bilgisini aktardı. Son 20 yılda veri ve teknoloji üretimi konusunda büyük bir patlama yaşayan dünyaya uyum sağlamanın ancak bilimi sevmek ve uzak durmamakla mümkün olabileceğini belirten Erciyeş, "Donanımı ile üretilen veriyi kullanabilecek bilimsel bilgiye sahip kişiler olarak sizlerin dünyaya yapacağınız katkılar noktasında beklentilerimiz çok yüksek" dedi.
Ülkelerin kaderini Ar-Ge üretimi belirliyor
Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Selim Doğanata, bir ülkenin kaderinin belirlenmesinde Ar-Ge'nin önemine değindiği konuşmasında, Amerikan Patent Bürosu'nun 2013 rakamlarına göre son bir yılda Amerika'nın 258 bin, Japonya'nın 52 bin, Güney Kore'nin 15 bin, Çin'in 6 bine yakın patenti tescil edilirken, Türkiye'nin sadece 74 patentinin bulunduğunu söyledi. "Çağımızda kuralları, bilgiyi en hızlı üreterek yenilikleri yapanlar koyuyor" diyen Selim Doğanata,"Bilginin de beslenme kaynağının eğitim olduğundan hareket edersek, İzmir Üniversitesi'nin en önemli misyonlarından birisinin bilgi üretimi konusunda farklılık ve farklıları buluşturarak yenilikçiliğe ve Ar-Ge'ye zemin hazırlamak ve bu itibarla teknolojinin gelişmesine katkıda bulunmaktır. Geçtiğimiz yıl kurduğumuz Teknoloji Transfer Araştırma ve Uygulama Merkezi bu misyonumuza katkıda bulunacaktır" dedi.