Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Aliağa'daki Tüpraş Rafinerisi'nde patlama

Aliağa'daki Tüpraş Rafinerisi'nde korkutan patlama

Naci Görür Malatya'daki son depremi işaret ederek uyardı: Endişe verici

Son depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

20 ilde daha okullar tatil edildi

20 ilde daha okullar tatil edildi

İzmir Tiyatro Günlerinde Çarpıcı Bir Kara Komedi

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ücretsiz Kara Komedi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 33. Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri kapsamında Tiyatrohane tarafından ücretsiz olarak sergilenecek "Veresiye Teklif Etmeyin Lütfen" oyunu 28 Mart Cumartesi günü saat 20:00'da İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde tiyatro severlerle buluşacak.

İzmir'in önde gelen eğitim ve sahne sanatları merkezi TİYATROHANE, 2015 sezonuna bu oyun ile oldukça iddialı girdi. Danışmanlığını Prof. Dr. Özdemir NUTKU'nun üstlendiği tiyatro, "Veresiye Teklif Etmeyin Lütfen" isimli yeni oyunlarının Türkiye prömiyerini yaptıktan sonra onlarca kez binlerce İzmirli seyirci ile buluştu.

Kadro Profesyonel

Dokuz Eylül Üniversitesi yazarlık bölümü mezunu Ece Türkmut tarafından yazılan oyun 19 kişilik kadrosuyla seyirciye heyecan verici saatler yaşatıyor. Başrolleri Tiyarohane'nin sahibi ve D.E.Ü.' si oyunculuk bölümünden mezun Erk Bilgiç ve aynı bölümden mezun Devlet Tiyatrosu sanatçısı Zeynep Nutku paylaşırken kendilerine yan rollerde profesyonel oyuncular Ece Erişti, Yiğit Malgıl ve "Tiyatrohane Oyuncuları" eşlik ediyor. Sahne ve ışık tasarımında yine D.E.Ü mezunu Emrah Tümer ve Mert Ayan görev alırken, kostüm tasarımında Ecrin Ece Andiç dikkatleri çekiyor. Uygulayıcı yapımcılığı Melike ÇERÇİOĞLU BİLGİÇ üstlenirken oyunun dijital efekt ve video kurgusu kısa filmleri ile tanınan sinema yönetmeni Ayberk OLGAY tarafından hazırlandı.

Çarpıcı bir kara komedi!

Kara komedi türündeki oyun, yakın gelecekte Tuvache ailesinin işlettiği ve ilginç ürünlerin satıldığı bir dükkanı konu alıyor. Dünyanın giderek daha yaşanılmaz bir yer olduğu, insanların hayattan beklentilerinin azaldığı, yaşamanın zor ve yıpratıcı olduğu bir distopya fikri üzerine yazılan oyun; pes etmenin yüceltildiği, çabanın ise gereksiz görüldüğü bir dünya tasvir ediyor. Bu depresif ve karamsar dünyanın içinde ailenin küçük oğlu Alan ciddi bir sorun yaratıyor: Yaşama sevinci olan bir çocuk! Ailesi tarafından dışlanan, aykırı ve iflah olmaz bir hata olarak görülen Alan, her şeye rağmen insanların hayata tutunması gerektiğini düşünüyor. Dükkâna gelen herkesi değiştirmeye çalışıyor

Oyunun hem yönetmeni hem de başrol oyuncusu Erk Bilgiç oyunla ilgili yaptığı açıklamada "Alan günümüz insanı için ihtiyaç haline gelmiş olumlu bakış açısını temsil ediyor. Ancak pozitif olandan uzaklaşmaya devam edersek yakın bir gelecekte, kendi ellerimizle dünyayı ve insanlığı ne hale getirebileceğimizi de gözler önüne seriyor. Oyun içerisinde günümüz dünyasının sorunlarına değinerek üzerimize düşen görevi yerine getirmek istedik. Küresel ısınma, intihar kavramı gibi konulara eleştirel bir gözle yaklaşan oyun görsel olarak oldukça tatmin edici bir dekor anlayışına sahip." dedi.

Görsel Bir Şölen

Karamsar bir havanın içinde oldukça ilgi çekici bir atmosfer yaratmaya çalışan sahne tasarımcıları renklerin kullanımı ve aksesuarların canlılığı ile fantastik bir etki oluşturuyor. Kostümler ve profesyonel ellerden çıkan makyaj kullanımı bu etkiyi pekiştirerek ve seyirciyi yarattığı heyecan verici dünyada küçük bir yolculuğa çıkarıyor. Oyunun sponsorları Dogo, Magazin İzmir, Bestyle Magazine, Grafiket, Kronos Medya ve Eylül Reklam.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title