Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

Naci Görür'den Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

İzmir Enternasyonel Fuarı Barış Köprüsü

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin ilk uluslararası fuarı İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) kapılarını 83'üncü kez ziyaretçilerine açtı.

Açılış töreninde İEF'nin, geçmişte cephede göğüs göğüse çarpışan ülkeleri bile yan yana getirdiği vurgulandı. Onur konuğu il Diyarbakır'ın Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak, tarihi misyonlar yüklenmiş İzmir ve Diyarbakır'ın yan yana durmayı, birlikte geleceğe hazırlanmayı başarabilirse Türkiye'de üstesinde gelemeyeceğimiz hiçbir sorun kalmayacağını söyledi. Kışanak, "İEF barıştır, kerdeşliktir. Başta Aziz Kocaoğlu olmak üzere tüm İzmir halkına selam ve teşekkürlerimi sunuyorum, sıcak ev sahipliğinden ötürü kendimizi evimizde, Diyarbakır'da hissediyoruz" dedi.

Partner ülkenin Mauritius, odak ülkenin Hindistan, onur konuğu kentlerin Diyarbakır ve Malatya, temanın 'Lojistik' olduğu İEF'nin açılışı Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde yapıldı. Fuara bu yıl 829'u yerli, 303'ü yabancı olmak üzere toplam 1132 firma katıldı. İEF'nin açılış törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, Mauritius Cumhuriyeti Sanayi, Ticaret ve Tüketicinin Korunması Bakanı Cader Sayed-Hossen, Hindistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Rahul Kulshreshth, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve eşbaşkan Fırat Anlı, Diyarbakır Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, Malatya Vali Yardımcısı Mehmet Özel, İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, CHP İzmir milletvekilleri Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, işadamları, sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

Açılış töreninde Mauritius ve Hindistan milli marşları ve İstiklal Marşı çalındı. Marşların ardından efeler gösteri yaptı.

'SEVDAMIZ, KAZANCIMIZ, BEREKETİMİZ'

Geçtiğimiz yıllarda Açık Hava Tiyatrosu'nda yapılan CHP ve AK Partililerin birbirleriyle rekabetinde olumsuzlukların yaşanması üzerine salona alınan açılışta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Güleryüzlü kentimiz İzmir'e hoş geldiniz. Biz İzmirliler için çok heyecanlı bir güne şahitlik ediyorsunuz. Çünkü bugün açılışını gerçekleştireceğimiz İzmir Enternasyonal Fuarı, alalade bir fuar organizasyonu değildir. İzmir için, Ege için, Türkiye için bir yaşam biçimidir Fuar. Ülkemizin kültür mozaiği, ekonomimizin barometresi. Bayramımız, eğlencemiz, kahkahamız. Hasretimiz, vuslatımız, sevdamız ve kazancımız, bereketimiz" dedi.

'CEPHEDE GÖĞÜS GÖĞÜSE ÇARPIŞAN ÜLKELER YAN YANA'

Başkan Kocaoğlu, İEF'nin savaşan ülkeleri bile yan yana buluşturduğunu vurgulayarak, barışın önemine dikkat çekti, şunları söyledi:

"Biz dünyayı burada tanıdık. 1940'larda acımasız savaşın tarafları olan Nazi Almanyası ile İngiltere ve İtalya'yı, 1980'li yıllarda ise cephede göğüs göğüse çarpışan Irak ve İran'ı burada buluşturduk. İnanmayacaksınız ama yan yana iki pavyonda. Savaşlara, kıtlıklara, krizlere inat, İzmir Enternasyonal Fuarı hep dimdik ayaktaydı ve hep barış için var oldu. Sosyalizmle kapitalizmin boy ölçüştüğü Amerikan-Rus rekabetini en yakından hisseden bizdik. Uzay araçlarını, uyduları, Soyuz'ları, Apollo'ları ve astronotlar tarafından dünyaya getirilmiş ay taşını, üç metre uzaktan da olsa, ilk kez biz gördük İEF'de."

'EKMEK VESİKA İLE SATILIRKEN 'DAHA FAZLA ÜRETİM' DEDİK'

Başkan Kocaoğlu, ekmeğin vesika ile satıldığı yıllarda İEF'nin 'daha fazla üretim' sloganıyla açıldığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"68 kuşağının barış ve özgürlük haykırışlarına, dünyada duvarların, modada kalıpların yıkılmasına, hep burada şahit olduk. Darbeleri, muhtıraları, sıkıyönetimleri burada yaşadık. Liberal ekonomiyi, serbest piyasayı hep burada tanıdık. Çalkantıları, yoklukları, kesintileri gördük. Filtreli sigaraların karaborsa olduğu yıllarda, Fuar'daki Tekel Pavyonu'nun önünde kuyruk olup az mı bekledik? Ama ekmeğin vesika ile satıldığı yıllarda bile, ekonomik krizlere inat, 'daha fazla üretim' sloganıyla açıldı fuarımız. Türkiye'nin ilk otomobilini, ilk yürüyen merdivenini, ilk buzdolabını, ilk televizyonu ve ilk robotu herkesten önce, İzmir Fuarı'nı gezenler gördü. Radyo nedir bilmeyen bir nesil bilgisayarla burada tanıştı. Magazin dünyasının ışıltılı yaşamını da burada tanıdık. Sanat Güneş'lerini, Süper Star'ları, Minik Serçe'leri ilk kez burada görüp sevdik. Sadece ekonomiye yön verip sadece eğlenmedik. Yaralarımızı burada sarıp acılarımızı burada paylaştık.1943 Adapazarı, 1966 Muş ve 1999 Marmara depremleri için İzmir Fuarı'nda topladığımız gelir ve bağışlarla, depremzedelerin yarasına merhem olduk. İyi günde de, kötü günde de, Fuarımız hep bizimleydi. ve her açılışı içimizi ne kadar coşturduysa, kapanış günü de bizler için bir sevgiliden ayrılış gibiydi."

'MALATYA SADECE KAYISI DEMEK DEĞİLDİR'

Malatya Vali Vekili Mehmet Özel, ilinin dünya kayısı ticaretinin yüzde 80'ini karşıladığını ancak sadece kayısı ile var olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Malatya'nın sadece kayısı ile var olmadığını kültür ve turizm alanlarında da iddialı olduğunu sunacağız. İEF'ye onur konuğu olarak katılıyor olmaktan çok mutluyuz. Malatya 12 bin 146 metrekare yüzölçümünden 13 ilçeden oluşuyor değildir. Dernekleri, STK'ları ile gür sesini Anadolu'ya duyuran Türkiye'nin yıldızıdır. Dünya kayısı ticaretinin yüzde 80'ini karşılar. Aslantepe Höyüğü, Buzluk mağaraları, Gürpınar şelalesinde tabiatın doyumsuz güzelliğine şahitlik etmeniz için sizi bekliyoruz. Malatya aynı zamanda bir sağlık kentidir. Yurtiçinden ve dışından pek çok hasta ilimizde şifa aramaktadır" dedi.

KIŞANAK: İZMİR VE DİYARBAKIR YAN YANA DURABİLİRSE

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak, tarihi misyonlar yüklenmiş İzmir ve Diyarbakır'ın yan yana durmayı, birlikte geleceğe hazırlanmayı başarabilirse Türkiye'de üstesinde gelemeyeceğimiz hiçbir sorun kalmayacağını söyledi. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak, fuarların ticari, ekonomik işbirliklerine açan organizasyonlar olduğunu ancak İzmir Enternasyonal Fuarı'nın daha büyük anlamlar içerdiğini söyledi. Kışanak, "83'üncüsü gerçekleşen İEF barıştır, kerdeşliktir. Gönüllerimizi birbirine açmaktır. Bu nedenle Başta Aziz Kocaoğlu olmak üzere tüm İzmir halkına selam ve teşekkürlerimi sunuyorum, Sıcak ev sahipliğinden ötürü kendimizi evimizde, Diyarbakır'da hissediyoruz. Ben kendimi bir parça İzmirli hissediyorum. Öğrencilik, gazetecilik yaptığım bu kentten güzel anılarla ayrılmıştım. Gönlüm bu kentte kalmıştı. Fuar vesilesiyle İzmir'e gelmekten mutluyum" dedi.

İzmir'le Diyarbakır asındaki duygudaşlık, gönül köprüsünün çok önemli olduğunu belirten Kışanak, "Türkiye Avrupa, Ortadoğu'ya Uzak Asya'ya açılan bir kapıdır. Tarih boyunca ticaret ekonomi, ulaşıma katkıları olmuş kavşak bir ülkedir. Hepimiz bu ülkeye tarihsel misyonuna uygun daha güçlü pozisyona getirmenin gayreti içindeyiz. İzmir ve Diyarbakır'ın birlikteliği böylesi büyük bir köprüye evsahipliği yapıyor. Diyarbakır sadece Diyarbakır değil, Tebriz'dir, Şam'dır, Halep'tir. Ortadoğu'ya açılan önemli kavşak merkezidir. İzmir bu fuarda da gözüktüğü üzere dünyaya açılan kapılarından bir tanesidir. Bu köprünün iki güçlü kenti olarak bir arada olmanın güzel duyguların yaşıyoruz. Bu iki kent yan yana durmayı başarabilirse, birlikte geleceğe hazırlanmayı başarabilirse inanın Türkiye'de üstesinde gelemeyeceğimiz hiçbir sorun kalmayacak" dedi.

İzmir ve Diyarbakır arasındaki en önemli adımın 2012 yılında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tiyatrosunun İzmir'de Hamlet oyunu Kürtçe sahnelemesi olduğuna dikkat çeken Kışanak bu sanat köprüsünün İEF'de büyük buluşmaya, barış köprüsü oluşturma doğru ilerlediğinİ söyledi. Kışanak "Bu adımlar bizi daha ileriye daha güzel günlere daha aydınlık geleceğe taşıyacak. Kalkınmaya ticarete tabii ki ihtiyacımız ver ama hepimizin bunlardan daha çok kalıcı barışa ihtiyacı var. Bu güzel ortamın aynı zamanda bölgemizde ve dünyada kalıcı barışların oluşmasına vesile olmasını diliyorum. Ülkemiz ve dünya için, kalıcı barışı ancak halklar inşa edebilir. Devlet örgüt, siyasi organizasyonlar belki resmi barış inşa edebilirler ama kalıcı barış halkların oluşturacağı köprüyle kurulabilir. Kalıcı barışlar ancak demokratik değerler üzerinde yükselebilir. İzmir ve Diyarbakır, demokratik değerlere olan bağlılıkları nedeniyle Türkiye'ye kalıcı barış getirmek konusunda büyük sorumluluk üstlendiklerine inanıyorum. Bu sorumlulukla buradayız" dedi.

'EKONOMİDE ARTIK KENTLER ÖNE ÇIKIYOR'

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, törende yaptığı konuşmada, dünyada ülkelerin değil kentlerin rekabet ettiğini belirterek, markalaşmanın önemine şöyle değindi:

"Atatürk'ün İzmir ve ülkemize armağan ettiği İEF açılışında olmaktan mutluyum. İEF, ülkemiz ekonomisine aynadır. Ben bu fuar için İzmir'e gelmeye özen gösteriyorum. Bu sayede İzmir'deki gelişimi ve değişimi bizzat takip ediyorum. İzmir Türkiye'nin yıldız şehirlerinden biridir. Geniş bir üretim kapasitesi var. Üniversitesi ve araştırma merkezleri sayesinde Ar- Ge'de gücü var. Ekonomide artık kentler öne çıkıyor. Artık dünyada sadece ülkeler değil şehirler birbirleriyle rekabet ediyor. Artık bizim kentlerimizin de markalaşmasına ihtiyaç var. İzmir bu potansiyele sahip. Kamu ve özel işbirliği ile ortak akla ihtiyaç var. Bu çağdaş vizyonla bir dünya markası olması gereken İzmir'in yeni projelerden alnının akıyla başarıyla çıkacağına inanıyorum."

'LOJİSTİK DOĞRU SEÇİM'

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ana tema olarak lojistik'in seçilmiş olmasının son derece önemli olduğunu belirterek, "Ülkemizin en güçlü yönlerinden biri. TOBB olarak bu konuda çok önemli bir ilki gerçekleştirdik. BALO ile ilk defa tren yolu üzerinden Avrupa'ya Türkiye'den düzenli taşımacılığı başlattık. Sosyal ve kültürel değerlerin paylaşılmasında katkı sağlayacak İEF, her anlamda yakınlaşma sağlayacak. Diyarbakır ve Malatya daveti iktisadi olduğu kadar sosyal vizyona sahip olunduğunu gösteriyor. İnşallah hep birlikte kazanacaksınız" dedi.

'İŞBİRLİĞİ GELİŞMELİ'

Hindistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Rahul Kulshreshth, "Hindistan'ın önde gelen pek çok firması burada. Hindistan ekonomik ve ticari işbirliğini gerçekleştirmeye çok istekli. 6 milyar dolar ticaret hacmi asıl potansiyeli yansıtmamaktadır. Umut ediyorum ki Hindistan sanayinin bu yılki fuara katılımı işbirliğini daha da canlandıracaktır. Eminim ki İEF bu yıl da başarılı olacaktır" dedi.

'İZMİRLİLER YENİLİĞE AÇIK'

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu, "Farklı ülkeler arasında ticari ve kültürel ilişkilerin gelişmesi açısından da bu fuarın başarısında İzmir'in liman kenti olması kadar İzmirliler'in yeniliğe açık olmasının da payı vardır" dedi.

'PARTNER VE ODAK ÜLKELER ÖNEMLİ'

İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir'deki lojistik yatırımlarını anlatarak, İEF'nin partner ve odak ülkelerinin ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesine önemli katkılar yapacağını söyledi. Diyarbakır'da görev yaptığını hatırlatan Toprak, tarihin her döneminde büyük uygarlıkların merkezi olarak kabul edildiğini söyledi. Doğuya açılan yolların kavşağı olan Malatya'nın doğal güzellikleri ile tarihin her döneminde önemini koruduğunu ifade etti.

MAURITIUS BAKANI TÜRKÇE DE KONUŞTU

Mauritius Sanayi, Ticaret ve Tüketicinin Korunması Bakanı Cader Sayed Hossen, konuşmasına, Türkçe olarak "Mauritius halkının selamları ile geliyorum" diyerek başladı. Hossen, İEF'ye geçen yıl dört görevliyle geldiğini bu yıl ise 100 kişilik ekiple katıldıkların belirtti, "Mauritis ve İzmir birbirine çok benziyor. Doğal güzellikler ve insanların misafirperverlikleri de benzer. İki ülke arasındaki ilişkileri eskilere dayanıyor ama ticaret yeni gelişiyor. Politik, ekonomik ve sosyal ilişlerin geliştirilmesini istiyoruz. Geçen yıl yatırımlarla ilgili iki ülke anlaşma imzaladı. Türkiye ve Mauritius arasında alım satım 50 milyon doları aştı. Ülkem stratejik konumda. Türkiye ve ülkemin güçlü demokratik değerleri ve liberal politikaları var. Biz ilerlemenin kardeşleriyiz. Ortak platformlar oluşturulabilir. Ülkem küçük olmasına karşın Pazar olanakları fazla. Türk işadamlarını ülkeme davet ediyorum. İki ülke zorlukları birlikte aşabiliriz" dedi.

Konuk Bakan, konuşmasını Türkçe "Türkiye ve Maurituis'in dostulk ve kardeşliğinin bir ömür boyu sürmesini diliyorum" diyerek bitirdi.

LOJİSTİK VE EKOTEKNOLOJİ VURGUSU

Lüksemburg Başbakan Yardımcısı Etienne Schneider, ülkesinin finansal sektöre son derece bağımlı olduğunu belirterek, "Ekonomimizi çeşitlendirmeye çalışıyoruz. Lojistik, ekoteknolojiyi geliştirmeye çalışıyoruz. Türkiye'de aynı sektörlerde başarı sağlamaya çalışıyor. Her iki ülke arasındaki gelişme son derece iyi" dedi.

Onur konuğu il ve ülkelerin temsilcilerine plaket takdim edildi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu altın görünümlü küre şeklindeki plaketi Gülten Kışanak'a verirken Kocaoğlu'na dönerek, "Altın madeni bulmuşsun başkan" dedi.

Konuklar hep birlikte yaklaşık beş metre uzunluğunda gerilen kırmızı kurdeleyi kendilerine dağıtılan makasla kesti.

NOTLAR

İEF açılışı için İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde yapılan törene davetli listesinde adı yazılı olmayan kimse alınmadı.

Konuklar alana manyetik kapılardan aranarak girdi

Konuklar salona kırmızı halı üzerinde yürüyerek girdi

Salonun girişinin duvarları ve yerleri kırmızı kadife kumaş ile kaplandı.

Salonun girişinde kırmızı kadife kumaş üzerine uzun vazolara beyaz çiçekler kondu

Yabancı konuklara çeviri için kulaklık verildi.

Konuklara üzerinde '83. İEF' yazan dolma kalem ve tükenmez kalem hediye edildi.

Salonda sahne beyaz ağırlıklı döşendi. Platformun arkasındaki dev LCD ekrana salon içinden konuşmacıların ve konukların kamera görüntüleri yansıtıldı.

Salon, salon tipi 15 klima ile soğutuldu. Aşırı sıcak nedeniyle sorun yaşanmadı. Konuklar ceketlerini çıkarma ihtiyacı bile hissetmedi.

Açılış töreni üç kamera ile çekildi.

Hindistan ve Mauritius'ten gelen konuklar yerel kıyafetleriyle dikkat çekti.

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş'ın protokol yerine salonun en arkasındaki duvar dibinde bulunan koltuklara oturması dikkat çekti. İTB başkanı Işınsu Kestelli, Demirtaş'ın yanına gelerek onu önden 3'üncü sırada oda başkanları için ayrılan yere oturması için ikna etmeye çalıştı ancak başaramadı. Demirtaş, neden orada oturduğunu soran basın mensuplarına "Bir sorun yok. Ben ev sahibiyim" dedi.

GİRİŞLER KENTKARTLA

İEF'ye girişler toplu ulaşımda kullanılan kentkartla yapılacak. Ücretler de ulaşım tarifesiyle aynı, tam 2 TL, öğrenci 1.10 TL olacak. Kartı olmayan ziyaretçiler için gişelerde bulundurulacak kartlar kullanılacak. Kapanacağı 7 Eylül akşamına kadar İEF'de 930'u geçici, 1200 personel görev yapacak.

İEF SOSYAL MEDYADA

Sosyal medyaya yönelik hastag'lerin oluşturulduğu İzmir Enternasyonal Fuarı'nda, Fuar öncesi ve sırasındaki etkinlikler takipçileri ile paylaşılacak. Fuar öncesi paylaşılacak etkinlik ve gelişmeler; #fuardanhabervar başlığı altında, Fuar esnasında alandan ziyaretçi ve katılımcılar tarafından yapılacak paylaşımlar da, #fuardanhaberver, #83ief, #ief aşağıdaki konu başlıklarında olacak.

YABANCI DELEGASYON KALABALIK

Törende, Bangaleş Sanayi Bakanı Eks. Amir Hossein, Burundi Ticaret, Sanayi, Turizm Bakanı Victoire Ndikumana, Gabon Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, El Sanatları Hizmetlerinin Geliştirilmesi Bakanı Eks. Gabriel Tchango, Gambiya Sanayi, Ticaret, Bölgesel Entegrasyon ve İstihdam Bakanı Eks. Abdoulie Jobe, Finans ve Ekonomi İşler Bakanı Eks. Kebba S. Touray, Gine- Bıssau Ticaret ve El Sanatları Bakanı Eks. Serifo Embalo, Kırgızistan Ekonomi Bakan Yardımcısı Kasımaliev Adilbek Aleşoviç Sardarbekovna, Kongo Ekonomi ve Ticaret Bakan Yrd. Eks. Romain Lobo Tshibuabua, Kosova Sanayi ve Ticaret Bakan Yrd. Eks. Cüneyt Ustaibo, Lüksemburg Büyük Dükalığı Ekonomi ve Dış Ticaret Bakanı Eks. Dr. Etienne Schneider, Nepal Sanayi Bakanı Eks. Karnabahadur Thapa, Nijer Ticaret ve Özel Sektörün Teşviki Bakanı Eks. Alma Oumarou, Senegal Ticaret, Girişimcilik, Kayıtdışı Sektör, Tüketim ve Kobi Bakanı Eks. Alioune Sarr, Sudan Sanayi Bakanı Eks. Al-Semaih Al-Siddiq Ai-Nur, Devlet Bakanı Dış Ticaret Sorumlusu Eks. Jihad Hamza Hamid, Tanzanya, Sanayi ve Ticaret Bakanı Eks. Dr. Abdallah O. Kigoda, Türkmenistan, Ticaret ve Dış Ekonomik İlişkiler Bakanı Eks. Bayar Abayev, Bakanlar Kurulu Başkan Yrd. Eks. Palvan Taganov, Uganda Ticaret, Sanayi ve Kooperatifler Bakanı Eks. David Wakikona, Bolivarcı Venezuela Dış İşleri Bakan Yrd. Eks. Calixto Ortega ve çok sayıda ülke temsilcisi bulundu. 83'üncü İzmir Enternasyonal Fuarı'na 67 ülke katılıyor.

FUARA KATILAN ÜLKELER

Fuar'a katılan ülkeler şöyle; Azerbaycan, Altay, Almanya, Avusturya, Başkordistan, Bangladeş, Belçika, Belarus, Benin, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Bulgaristan, Burundi, Çek Cumhuriyeti, Çin, Ekvador, Etiyopya, Fransa, Gabon, Gana, Gagavuz Yeri(Moldovya), Gambiya, Gine-Bissau, Gürcistan, Hakas, Hindistan, İsviçre, Kamerun, Kazakistan, Kırgızistan, Kongo, Kosova, KKTC, Kuveyt, Küba, Leshoto, Lübnan, Lüksemburg, Litvanya, Malta, Mauritius, Meksika, Mısır, Moğolistan, Nepal, Nijer, Nijerya, Özbekistan, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Senegal, Slovakya, Sri Lanka, Sudan, Tanzanya, Tataristan, Tiva Sava, Türkiye, Türkmenistan, Uganda, Uruguay, Venezuela, Vietnam, Yeni Zelanda ve Yunanistan.

ULUSLARARASI BÖLÜM 5 GÜN

29 Ağustos - 7 Eylül 2014 tarihlerinde organize edilen 83'üncü İzmir Enternasyonal Fuarı 10 gün sürecek. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi uluslararası bölümü 29 Ağustos - 2 Eylül 2014 tarihlerinde 5 gün açık kalacak. Diğer tüm etkinlikler 10 gün boyunca devam edecek.

FUARA KATILAN İLLER

Fuara, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bitlis, Bolu, Bursa, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, İçel, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Muğla, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Siirt, Trabzon, Uşak, Van olmak üzere 45 il katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title