Haberler
Ankara'da FETÖ operasyonu! 7'si aktif görevde 35 Emniyet mensubu için gözaltı kararı

Ankara'da operasyon! Çok sayıda emniyet mensubu için gözaltı kararı

Kayapınar Belediye Başkanı Cengiz Dündar gözaltında

Belediye başkanı terör soruşturmasında gözaltına alındı

50 ülkeden İsrail'i yıkacak bir hamle daha: Tasarı resmen kabul edildi

50 ülkenin "Evet" dediği İsrail karşıtı karara 4 liderden "ret" oyu

NATO lideri Rutte, Türkiye'yi ikna için gelmiş

NATO lideri Rutte, Türkiye'yi ikna için gelmiş

İzmir'deki "Askeri Casuslukta Kumpas" Davası

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de "askeri casusluk soruşturması"ndaki usulsüzlüklerle bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki mensupları hakkında açılan davada 102 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir'de "askeri casusluk soruşturması"ndaki usulsüzlüklerle bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki mensupları hakkında açılan davada 102 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kayda alınan duruşmada ek savunma veren tutuklu sanık Ali Çerçi, gizli tanığın beyanlarını kabul etmediğini belirterek, geçmişte Bank Asya'ya talimatla para yatırdığı yönündeki iddiaları reddettiğini, yaşadığı bölgede hırsızlık olayları çok olduğu için hesabına para yatırdığını ileri sürdü.

Çerçi, hakkındaki ByLock kullandığı suçlamasına ilişkin ise "Telefonumu ikinci el aldım, teknolojiden de çok anlamam ben bu programı kullanmadım. Ne şekilde girilmiş bilmiyorum." dedi.

Tutuksuz sanık emekli albay G.Y, FETÖ terör örgütü üyesi olduğu yönündeki suçlamaları reddettiğini ifade ederek, "Zaman" kod adlı tanığın iftiraları nedeniyle yargılandığını öne sürdü.

G.Y, görev yaptığı sürede ve emekli olduğunda çevresindekileri FETÖ hakkında bilgilendirdiğini iddia ederek, şunları kaydetti:

"Terör örgütü vasfı yüklenmeden önce yarattığı tehlikeleri haberdar etmek için girişimlerde bulundum. İfadeleri neticesinde beni tanımadığını anladığım tanığın ifadeleri yüzünden yargılanıyorum. Bir iftira beni maddi ve manevi çok yıprattı. Bu karalama kampanyası halen içimi sızlatmaktadır. FETÖ'yle bir irtibatım olsaydı emekli olmaz, farklı şekillerde görevlendirildim. Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın eski emir subayıyım. Büyükanıt, beni araştırmış, uygun görmüş, atamamın yapılmasını teklif etmiştir. Emir subaylığına terör örgütü tarafından görevlendirilmiş olmam söz konusu değildir. Büyükanıt soruşturma aşamasında suçlamalara ilişkin görevim süresince bir emareye rastlamadığını, FETÖ'yle irtibatlanmamın imkansız olduğunu söylemiştir. Gizli tanığın hangi genelkurmay başkanı ve emir subayından bahsettiği belirtilmemişken bizim adlarımız yazılmıştır. Tanığın ifadesinde geçen yaverin ben olduğumun nasıl tespit edildiğini öğrenmek istiyorum."

Tutuksuz sanık pilot albay M.Ç, gizli tanık "Abdullah"ın ifadeleri nedeniyle yargılandığını belirterek, gizli tanıkla samimiyeti olmadığını, kendisini neden suçladığını bilmediğini kaydetti.

M.Ç, "Gizli tanık kendisini temize çıkartmaya çalışan birisidir. Sohbetlere katılmadım, kod adı almadım. Bana iftira atanlar hakkında şikayetçiyim. Terör örgütü üyesi olarak yargılanmam hukuk dışıdır. Gözaltı süreçlerinde kaldığım kötü muamele astlarım ve üstlerim tarafından dışlayıcı tavırlara maruz kalmam beni yaralamıştır. Beraatimi talep ediyorum." dedi.

Mahkeme heyeti duruşmaya cuma günü devam edilmesini kararlaştırdı.

İddianame

İzmir Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya'nın hazırladığı 697 sayfalık iddianamede, aralarında örgüt elebaşı Fetullah Gülen, gazeteci Tarık Toros, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın yaveri emekli albay G.Y, eski tümgeneral Hamza Koçyiğit, eski Roma Büyükelçiliği askeri ataşesi kurmay albay Mehmet Demirağ, FETÖ/PDY'nin sözde üst düzey yöneticileri Mehmet Ali Büyükçelebi, Mehmet Ali Şengül, Mehmet Hanefi Sözen, Naci Tosun ve İsmail Büyükçelebi'nin bulunduğu 43'ü tutuklu 23'ü firari 102 sanık hakkında Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddeleri kapsamında "silahlı terör örgütü kuruculuğu, yöneticiliği ve üyeliği" suçlamalarına yer veriliyor.

İddianamede, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 357 kişi hakkında "askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" suçlamasıyla açılan davada, yargılanmalarının ardından beraat eden sanıkların bir kısmı ile emekli Askeri Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok ve emekli Jandarma Kurmay Albay Mustafa Önsel'in de bulunduğu 98 kişi müşteki olarak yer alıyor.

Kaynak: AA / Güncel
title