Haberler

İzmir'de "Hayalet Ağ" Temizliği

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, "Denizlerin Terk Edilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi Projesi" kapsamında bu yıl içinde 120 bin metrekarelik alandaki tarama faaliyetinde, denizde bırakılmış 35 bin metrekarelik av aracını çıkarttı.

İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, "Denizlerin Terk Edilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi Projesi" kapsamında bu yıl içinde 120 bin metrekarelik alandaki tarama faaliyetinde, denizde bırakılmış 35 bin metrekarelik av aracını çıkarttı.

Çeşme ve Urla kaymakamlıklarının girişimi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğünün desteğiyle iki ilçenin kıyılarında gerçekleştirilen "Denizlerin Terk Edilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi Projesi"nin kapanış töreni Urla'da yapıldı.

Törende Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, projede çalışan ekibe yardımcı olarak denize terk edilmiş ve "hayalet ağ" olarak tanımlanan balıkçı ağlarının çıkarılması çalışmalarına katıldı.

Erkayıran, yaptığı konuşmada, balıkçıların zaman zaman başta ağ olmak üzere balıkçılık malzemelerini denize attığını ve kaçak avlanmayla da balık popülasyonunun azaltıldığını kaydetti.

Kendisinin denize gönül vermiş bir insan, aynı zamanda dalgıç ve kaymakam olarak bakanlığın yaptığı çalışmayı çok önemsediğini belirten Erkayıran, "Başta Tarım Bakanımız olmak üzere projeye destek veren herkese teşekkür ediyor ve aslolan temizlemek değil, kirletmemektir diyorum. Gönül isterdi ki bu ağlar denize atılmamış olsun ve biz çıkarmamış olsaydık." diye konuştu.

Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ise Urla'nın 111 kilometre sahil şeridinin olduğunu belirterek, "Bu sadece Urla'nın değil, ülkenin güzelliğidir. Aynı zamanda ilçemiz için ciddi bir geçim kaynağıdır. Bu vesileyle projede emeği geçen başta bakanlığımız olmak üzere teşekkür ederek temiz denizlerde güzel günlerde tekrar bir arada olmayı diliyorum." dedi.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar da denizin Urla için deniz çok önemli olduğunu ifade ederek, "Denizin altı hem denizcilik sektöründe hem buradan çıkan canlıların İzmir'de yaşayan insanlara temiz, sağlıklı yiyecek olarak geri dönmesi adına çok önemliydi. Proje kapsamında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal ise deniz altında terk edilen av araçlarına rağmen balıkçıların avlanmaya devam etmesinin deniz canlılarına büyük zarar verdiğini kaydetti.

Projenin İzmir dahil 8 ilde uygulandığını bildiren Güldal, şöyle konuştu:

"Sürdürülebilir balık üretiminin devam etmesi için çok önemli bir çalışmaydı. Önümüzdeki yıllarda da devam etmesini bekliyoruz. Bu yönde bakanlığımızın çalışmaları olduğunu da biliyoruz. İzmir'de Urla ve Çeşme bölgesinde 2 yıldır süren çalışmalarımızın sonuçlarını başarılı bir şekilde görmekteyiz. 35 bin metrekare ağın deniz altında katliam yapmasına son verdik. Bu hayalet ağlar artık deniz altında değildir."

Kaynak: AA / Güncel
title
Close