İzmir'de 10 Bin Kişi, Koşamayanlar İçin Koştu
Omurilik felcinin tedavisi için yapılan araştırmalara fon sağlamak ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen "Wings for Life World Run"ın Türkiye ayağı, yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla İzmir'de gerçekleştirildi.
Omurilik felcinin tedavisi için yapılan araştırmalara fon sağlamak ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen "Wings for Life World Run"ın Türkiye ayağı, yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla İzmir'de gerçekleştirildi.
Dünyanın dört bir yanındaki 12 noktada aynı anda yapılan koşunun startı, Kültürpark Lozan Kapısı'ndan verildi.
Tekerlekli sandalyelilerin yanı sıra birçok yaş grubundan katılımcıların yer aldığı koşu, Çiğli-Menemen ve Foça istikametine doğru devam etti.
Koşuya, dünya şampiyonu milli cimnastikçi Ayşe Begüm Onbaşı, milli sporcular Kübra Dağlı, Ahmet Arslan, Cem Bölükbaşı ile Wings for Life elçisi Ayşe Tolga, müzisyen Ozan Doğulu ve oyuncular Şebnem Bozoklu, Enis Arıkan, Yağmur Ün, Boncuk Yılmaz, İlayda Alişan, Ece Yaşar ile Itır Esen de katıldı.
Wings for Life World Run İzmir, birbirinden anlamlı görüntülere de sahne oldu. "Bu bacaklar çalışacak arkadaş" isimli kampanya ile adını Türkiye'ye duyuran omurilik felçlisi Alper Patır, yürüteçle yaklaşık 200 metre yürüdü.
Organizasyonda yakalama araçlarından birini Türkiye Ralli Şampiyonası'nda 5. kez mutlu sona ulaşan Yağız Avcı, diğerini de Cem Bölükbaşı kullandı.
Katılımcıların tüm dünyada aynı anda koşmaya başlamasından 30 dakika sonra, sabit hızla ilerleyen yakalama aracı, sporcuları takip etmeye başladı. Yakalama aracının yanından geçtiği koşucular için yarış sona erdi. Yakalama aracına en son yakalanan katılımcı, yarıştığı parkurun birincisi olurken, dünyanın farklı noktalarında aynı anda düzenlenen yarışta araca en son yakalanan katılımcı ise global şampiyon ilan edilecek.
"Koşunun amacı kök hücreyle ilgili klinik çalışmaları desteklemek"
Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş, geçen yıl düzenlenen "Wings for Life World Run"a 8 bin kişinin katıldığını, bu sene ise etkinliğe katılım sayısının yaklaşık 10 bin olduğunu söyledi.
Bir omurilik felçlisinin hayatındaki en büyük umudunun bir gün iyileşebilmek olduğunu belirten Baş, "Koşunun amacı kök hücreyle ilgili klinik çalışmaları desteklemek. Şimdiye kadar 191 çalışmaya destek verdiler. Kesin bir tedavi yöntemi bulunamadı ama ilerlemeler olduğunu biliyoruz." ifadelerini kullandı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe de 4 yıldır Büyükşehir Belediyesi ve İzmir olarak organizasyona ev sahipliği yaptıklarını, tüm İzmirlilerin böyle önemli bir etkinliğe destek verdiğini aktardı.
Yakalama aracını kullanan Türkiye şampiyonu rallici Yağız Avcı ise "Her yıl katılım artarak devam ediyor. Çok büyük bir organizasyon, katkı sağladığım için mutluyum. Araç yavaş kullanılıyor. Koşucuları geçtikçe onlar eleniyor. Böyle önemli bir etkinlikte bulunduğum için çok mutluyum." şeklinde konuştu.