Haberler

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Yolsuzluk İddiaları Davası

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Yolsuzluk İddiaları Davası
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili 130 sanığın yargılandığı davanın bugünkü bölümü sona erdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili 130 sanığın yargılandığı davanın bugünkü bölümü sona erdi.

Bugünkü duruşmada, tutuklu sanıkların savunmalarının alınması tamamlandı. Tutuklu sanıklardan Murat Boyacıoğlu ve Gökhan Boğazkesen de suçlamaları kabul etmeyerek, tahliye talebinde bulundu. Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde davanın tutuklu sanıklarından Grand Plaza eski genel müdürü Muharrem Derbentoğulları, şuanda emekli olduğunu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve herhangi bir yan kuruluşuyla herhangi bir ilişkisinin bulunmadığını ifade etti. Savunmasında kendisine yöneltilen suçlamaları reddeden

Derbentoğulları, "Vermediğim hiçbir mal, sunmadığım hiçbir hizmet karşılığını belediyeye fatura etmedim. Bu yaşıma kadar emanete hıyanet etmedim, edersem de namerdim" dedi.

İSMAİL YOĞURTÇU TAHLİYE EDİLDİ

Hakkındaki suçlamaları reddeden Yoğurtçu, " Onur Akın, Özdemir Erdoğan gibi menajeri olmayan sanatçılar dava konusu Balkan Halk Dansları Festivali'ne katılmış olsalardı korkarım onlar da huzurunuzda sanık olarak bulunacaklardı" dedi. İddia makamı, savunması alındığından Yoğurtçu'nun bihakkın tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda bir gün önce gözaltına alınarak "yol tutuklaması" (asıl yargılandığı mahkemede ifadesi alındığı anda serbest kalabilecek kişinin cezaevinde

bekletilmesi) gerçekleştirilen İsmail Yoğurtçu'nun, üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti değiştiğinden, sabit ikametgah sahibi olmasını da göz önüne alarak, tutuklama şartları ortadan kalktığından bihakkın tahliyesine karar verdi.

"BÖYLE BİR ÖRGÜTÜN VARLIĞINDAN DAHİ HABERDAR DEĞİLİM"

Duruşmada, daha sonra, tutuksuz sanıkların savunmalarına geçildi. Sanık Sait Ersu Hızır, ifadesinde, yasa dışı örgüt kurup yönetmesinin söz konusu olmadığını belirterek, "Bu suçlardan huzurunuza geldiysem de böyle bir örgütün varlığından dahi haberdar değilim" dedi. Belediyenin resmi bir kuruluş olduğunu, hiyerarşik yapısının yasalarla belirlendiğini söyleyen Hızır, 6 Eylül 2010'da yaşanan anlaşmazlık nedeniyle belediyeden ayrıldığını, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile karşılıklı

davaları bulunduğunu kaydetti. Hızır, "Aramızda bu kadar uyuşmazlık varken birlikte örgüt kurup yönetmemiz hususunu sayın mahkemenizin takdirine bırakıyorum" diye konuştu.

Destek (Satın Alma) Hizmetleri Daire Başkanı Serpil Keskin de suçlamaları reddederek, görevini her zaman yasaya uygun ve dürüstçe yaptığını, dosyada yer alan ihaleyle ilgili teknik konuşmaların kendisine ait olmadığını savundu. Gözaltında yaşadıklarının çok zor olduğunu ifade eden Keskin, "Bebeğimden ayrılmıştım, 4 gün uyumamıştım. 'O karanlık zindana hapsedilecek bir şey yapmadım' diyordum kendi kendime. Karakola bile gitmemiş bir insanın o karanlık nezarethaneye girmesinin ruhunda nasıl bir yara

açtığını anlatmaya kelimeler yetmez" dedi.

Sanık Fatma Işık Çelikoğlu ise, 1999-2011 yıllarında belediyede görev yaptığını, trilyonlarca liralık projelere imza attığını belirterek, suçlamaları reddetti. Hayatının hiçbir döneminde suç işlemediğini ifade eden Çelikoğlu, "Kendimi 90 kilometre hız sınırı olan bir yolda 90 kilometre hız yaptığı için trafik cezası yemiş gibi hissediyorum" diye konuştu. Duruşmada dinlenilen tutuksuz sanıklardan Pınar Çalışkan, Nagihan Genç, Zeliha Gül Şener suçlamaları kabul etmeyerek, beraat talebinde bulundu.

Bu arada, sabah saatlerinden itibaren duruşmada bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, programı olduğu gerekçesiyle mahkemenin saat 17.15 sıralarında verdiği arada adliyeden ayrıldı. Kocaoğlu, saat 19.00'da tekrar duruşmaya girdi.

Duruşma, yarın devam edecek. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title
Close